Alte știri din fotbal
„Aprinsă nu, dar am avut o discuție!” » Denis Alibec, despre conflictul cu selecționerul Mircea Lucescu: „Nu e decizia mea”
0
FC Argeș - FC Voluntari, în etapa 14 din Liga 2, se joacă acum
0
„Urecheat” de Hadnagy, Marius Șumudică a venit cu replica: „Pot să spun că-mi plac și 8 jucători de la «Industria Sârmei Deșertul Gobi»”
0
Ce o așteaptă diseară pe FCSB: „Mi-a înghețat pielea la Botoșani. Ne spălam cu apă rece, nu venea caldă”
4
Știri din fotbal internațional
Gică Hagi, discurs-manifest despre Ianis Hagi! A reacționat după ultimatumul lui Mircea Lucescu: „Mamă, ce noutate!”
11
Cesare Prandelli, poveste neștiută cu Adi Mutu: „La două jumătate dimineața m-a sunat președintele”
0
Jucătorul care „schimbă totul” la Real Madrid » Ce se va întâmpla în ianuarie
0
Cel mai bun dribler din Premier League s-a accidentat grav și NU mai joacă în acest sezon
0
Lifestyle
Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”
16
Starul de 100 de milioane a apărut cu noua iubită la evenimentul monden al finalului de an » Blonda a atras toate privirile
7
EMOȚIE! Imagine înduioșătoare la România - Cipru, surprinsă la final de fotoreporterul GSP
12
O dansatoare profesionistă e noua Miss Universe 2024 » Cine a reprezentat România
2
CTP a spus cu cine va vota la prezidențiale: „Are cele mai mari șanse să-l ...
Libertatea
26 de soldați ruși au fost capturați de ucraineni în urma unei bătălii din ...
Adevărul
Becali a sărit să-şi bată un fotbalist din lot: "I-am spus că nu ştie ...
ORANGESPORT
Are doar 18 ani și e o tânără speranță a motorsportului românesc: „Gata cu femeia la cratiță, bărbatul la muncă. S-au schimbat rolurile”
Ok, in sporturile de echipa poti compensa si cu ajutorul colegilor. Dar tot e nevoie de munca. Da, si Nastase a muncit, care daca nu era atat de disciplinat si chiar daca n-a muncit neaparat cat ceilalti, nu spun ca nu exista diferente. Discutia e foarte ampla si lucrurile sunt relative, pe undeva e adevarat ce zici, pe de alta parte insa e mai usor sa compensezi prin munca lipsa de talent intr-un joc (sporturi de echipa, tenis etc) decat intr-un sport fizic. Unde da, e nevoie de munca, dar acolo daca nu esti talentat sau nu ai niste avantaje fizice, nu ai cum sa te bati sa fii cel mai bun. Oricat ai munci. David Popovici pe langa ca e muncitor e un talent nativ. Michael Phelps avea un fizic care il ajuta extraordinar. Da, fara munca erau batuti, insa uite ca din anumite puncte de vedere, ei domina prin niste calitati native mult mai mult decat se poate face asta in niste jocuri. Iar legat de partea cu audienta mi se pare inutil sa vorbim despre probe regina si chestii de genul, ideea e ca tine de durata si lungimea evenimentului/cursei ca diferenta sa se faca la sutimi. Si un meci de fotbal, daca il lasi sa se joace 5 minute, va fi foarte echilibrat. Dar in inot nu in toate cursele se face diferenta la sutimi de secunda. Si culmea, desi acele curse sunt cele mai echilibrate, nu mai sunt atat de chilibrate dpdv concurential. Adica le castiga frecvent aceeasi oameni, au niste favoriti certi.
Desi in general iti apreciez postarile, pentru ca dai dovada de echilibru, obiectivitate si de faptul ca esti bine informat (pot spune ca esti unul dintre putinii useri de pe site-ul asta pe care ii respect pentru analizele lor), trebuie sa fac anumite precizari. Cand vine vorba de Olimpiade, proba regina a inotului, unde e cea mai mare concurenta, este cea de 100 m liber, nu 800 m sau 10 km. Spui ca nu poti castiga in niciun sport fara munca grea in spate, aici te contrazic si iti pot da cate exemple vrei. Ilie Nastase, Maradona, Neymar, toti niste sportivi care s-au bazat mai mult pe talentul personal decat pe munca si disciplina. Crezi ca personaje precum Maradona sau Nastase s-ar putea lupta, ipotetic vorbind, cu miimile de secunda, avand in vedere capriciile lor? Pe Federer nu il includ aici, Federer a fost un exemplu si in teren si in afara lui. Ce vreau sa subliniez e ca desi in toate sporturile e nevoie de antrenament, sunt anumite sporturi (fie ca sunt individuale sau de echipa), in care poti compensa cu talentul nativ, chiar daca nu esti foarte disciplinat. Inotul nu este unul dintre aceste sporturi, punct. Acolo, daca nu dai totul, nu e ca si cum te poti scoate cu o executie.
Pai dupa ce ti-am raspuns tie asta le-am si explicat, ca nu exista performanta in niciun sport fara munca. Iar asta cu audienta, scuza-ma, nu facem sport doar pentru audienta. Iar audienta, serios, tine de zona, sunt tari care nu dau 2 bani pe fotbal, care in rest e lider detasat. Si nu cred ca un fotbalist mai sportiv ca un gimnast, ca se uita lumea mai mult la el. Adica hai sa fim seriosi, ce fac gimnastii e din alta lume, fotbal mai joci, ca e cu audienta sau nu. Hai sa respectam fiecare sport. Da, e foarte tare ce inseamna Romania in canotaj, ca vad ca multi comenteaza. Legat de Halep, e un sportiv urias al Romaniei, asa cum e si Popovici, cum e si Radis, cum e si Chirila, cum e si Toma samd. Indiferent de audienta. Stii, asta e cumva ca in muzica, ce sa vezi, o fi rock-ul de mai proasta calitate ca toata lumea asculta house. Scuze, de multe ori e chiar invers, nu majoritatea hotaraste calitatea. De obicei majoritatea urmareste ce e mai accesibil, atata tot. Urmeaza sa mi se zica ca Insula Iubirii e cea mai calitativa emisiune TV din tara, ca ce sa vezi, are audienta dominanta.
articolul și comentariile sînt despre Simona Halep, ar trebui să le explici și nonbinarilor că Simona a muncit la fel de mult ca Lipă sau Popovici, într-un sport cu audiență infinit mai mare decît canotajul sau înotul Simona a fost nr 1 mondial și cîștigătoare de Wimbledon și RG...asta cu canotajul sport național în Anglia e ca povestea cu încălzirea globală, urlă presa că-i încălzire globală cînd se aprind buruienile în Grecia, ori în Anglia sport național e mai degrabă cricket-u...și e comic să mai vorbim de sporturi olimpice de bază cînd la olimpiade participă miliardarii din baschet sau tenis, asta tot pt sfînta audiență, cu înot, canotaj sau gimnastică nema bani pe bază de audiență
Multa sanatate Doamnei Halep, recuperare rapida si indeplinirea tuturor dorintelor !
Nu, nu poti castiga in absolut niciun sport fara munca. Ca vedem noi la TV cate unul care se muleaza atat de bine pe ceea ce face si ni se pare ca e doar talent... intrebati-l pe Federer cam cum a ajuns atat de "talentat". E munca asidua in spate, nu s-a nascut nici el cu racheta in mana, doar pare, crede-ma. Iar Halep e exemplu de munca la cote mai ridicate ca toti ceilalti care munces, tot ce face ea e exercitiu. Nu exista sport fara munca, pana si cele de precizie in care vin niste burtosi si iti pun glontul, arcul sau sageata de darts unde vor, ok, nu e atata munca fizica (desi primele doua necesita si asta), dar e exercitiu dupa exercitiu dupa exercitiu. Ca daca n-ar fi asa, ne-am apuca cu miile de sport la 30, 40, 50 ani si am deveni campioni olimpici, ceea ce nu se intampla. Iar legat de diferenta de sutimi si miimi, acum cu tot respectul, tu ai vazut cursele de sprint si ti se pare ca asa e inotul. E ca in orice alt sport, valorile sunt extrem de echilibrate, doar ca e o diferenta intre o cursa de 100 metri si un meci de 3 seturi din 5. Acolo se poate ajunge la diferente mult mai clare, dar e direct proportional cu durata evenimentului. Uita-te si la cursele de 800 si 1500 metri de inot liber, ca sa nu zic de 10 km in ape deschise. Vezi ca diferentele nu mai sunt deloc de sutimi de secunda. Ia vezi ce diferente a facut Katie Ledecky de pilda la Olimpiada asta si revino la ceea ce ziceai.
Aoleu... deci canotajul, gimnastica si inotul, sporturi cu audienta nula?! Vezi ca in multe zone se urmareste gimnastica si inotul la cote de sute de ori mai ridicate decat fotbalul. Opriti-va mai, orice sport e valoros! O tot repet, canotajul e sport national in Marea Britanie. Chiar daca nu face audienta fotbalului si tenisului, dar e sport nobil. Vorbim de sporturi olimpice, de baza, exista din 1896 si se regasesc la fiecare editie a JO. Bai, pana si cele de la Jocurile Mondiale sunt apreciabile, acum pe bune, suntem campioni olimpici mai ales la hatereala, inchinarea fata de straini si traitul in negativism. Ne stie toata lumea pentru ce a insemnat Romania in gimnastica, practic lumea ne stie in special prin Dracula, gimnastica artistica si Hagi, iar noi ne bagam in cap ca gimnastica nu conteaza. Pai suntem mai renumiti prin ea decat prin Nastase de 1000 ori. Si asta nu inseamna niciodata ca Nastase nu a pus Romania pe harta, ba da, a pus-o. Cat mai putem abera oare?
Da. SUA s-a apucat de mult de canotaj, au echipaje de top mondial, pe care le batem. Foarte multa lume subestimeaza mult canotajul, sport de nisa in opinia multora, sa nu uitam ca e sport national britanic, e sport de elita prin Australia, Noua Zeelanda, Canada, SUA. Si China are echipaje, da. Apropo, Brazilia nu e chiar asa o mare forta in sport, s-au facut niste eforturi pentru Rio si inca raman cu ce au "semanat". Legat de gimnastica, sa nu avem impresia ca Brazilia are vreo mare traditie. Brazilia are o generatie, o echipa de top ce se bazeaza pe 2 gimnaste foarte bune, dar pe care daca le scoti, Brazilia nu mai prindea Olimpiada cu echipa. Nu e acelasi lucru ca in cazul SUA, Italia, Marea Britanie, China. Nu mai vorbesc Rusia, care scot generatie duap generatie. De pilda Italia si-a schimbat mult componenta in gimnastica in ultimii 2 ani, n-a scazut deloc. Brazilia nu poate face asta, fara Andrade si Saraiva nu mai conteaza. Si mai e o chestie: da, multi nu insista pe anumite sporturi pentru ca vad ca nu ajung in elita. Se concentreaza pe ceva unde au deja o baza care confirma. Dar ce spui tu e din alt film, canotajul in SUA exista, la modul cat se poate de serios si da, SUA e sub Romania. Asa cum exista si gimnastica in SUA pe cand Romania lua aurul olimpic, era chiar o mare dezamagire ca nu ne pot bate. Hai sa nu mai scadem meritele unor sportivi chiar impresionanti ai Romaniei, ca nu are niciun sens. Da, ne luam brat la brat de UK la canotaj, unde e sport na
Ok, cand ne ocupam totusi de combaterea manipularii? Chiar nu deranjeaza pe nimeni? Deci titlul ne spune ca in articol sportiva ne declara cand revine pe teren. Declaratia constand de fapt in faptul ca nu stie cand revine pe teren. Cum poate fi permisa publicarea unui astfel de articol? Doar pentru ca aduce rating? Nu exista reguli, nimic? Mie oare mi se pun reguli daca vreau acum sa imi exprim deschis opinia despre acest Daniel Grigore?
Hai sa vorbim vorbe si s-o intoarcem ca la Ploiesti.Ba joc ,ba nu.
Conectează-te la contul tău pentru a adăuga comentarii.