SPORTURI  »  TENIS  »  WTA HONG KONG

Simona Halep, eliminată în primul tur de la Hong Kong după ce a pierdut 6 game-uri consecutive în setul secund

Articol de , - Publicat luni, 28 octombrie 2024, 00:35 / Actualizat luni, 28 octombrie 2024 14:33

Simona Halep (33 de ani, locul 883 WTA), beneficiară unui wildcard, a fost învinsă în primul tur al turneului WTA 250 de la Hong Kong de Yue Yuan (26 de ani, 44 WTA) cu 6-3, 6-3.

Simona a condus cu scorul de 3-0 în setul secund, dar a pierdut apoi 6 game-uri consecutive și a părăsit competiția încă din primul tur.

Cronică de Roxana Fleșeru, după Simona Halep - Yue Yuan, scor 3-6, 3-6

Simona Halep a disputat al patrulea turneu de la revenirea după procesele pentru dopaj, la Hong Kong, unde a întâlnit-o pe Yue Yuan (44 WTA), aceasta fiind jucătoarea cel mai bine clasată pe care a avut-o de înfruntat în acest an.

Românca a jucat în martie la Miami cu Paula Badosa (80 WTA), în mai la Paris (WTA 125 cu Mccartney Kessler (123 WTA), și la începutul lunii la Hong Kong (WTA 125) cu Arina Rodionova (114 WTA), unde a bifat prima sa victorie, și cu Anna Blinkova (78 WTA).

Fostul lider mondial a început încordată, luni, turneul de la Hong Kong (WTA 250), iar asta s-a văzut în jocul său.

A avut nevoie de aproape nouă minute pentru a câștiga primul game pe propriul serviciu. Chinezoaica Yue Yuan, favorita șase a turneului, a beneficiat de două mingi de break pe care nu le-a fructificat.

Pe măsură ce partida avansa, adversara româncei a crescut agresivitatea, iar serviciul nu a ajutat-o pe româncă, Yuan făcând break-ul în game-ul al patrulea. Un moment cheie pentru româncă, pentru că din acea clipă loviturile sale au devenit mai clare. Chiar dacă nu a reușit să întoarcă setul în favoarea sa, jocul său s-a așezat, iar frustrarea pe care a simțit-o în anumite momente s-a risipit, imediat ce a vocalizat-o.

Primul set s-a încheiat cu 6-3 după 45 de minute, însă creșterea din jocul româncei era evidentă. 9-10 a fost raportul dintre loviturile direct câștigătoare și greșelile neforțate pentru Simona Halep în primul set. 52 la sută a fost procentajul la primul serviciu pentru Simona Halep în primul set.

Simona Halep, început perfect în setul al doilea

A revenit în primul game al setului al doilea de la 0-30 pe propriul serviciu grație unei construcții incredibile a punctelor și timp de trei game-uri, fostul lider mondial a fost jucătoarea mai agresivă de pe teren, ea distanțându-se la 3-0.

17-19a fost raportul dintre loviturile direct câștigătoare și greșelile neforțate pentru Simona Halep în meciul cu Yue Yuan, care a avut un raport de 22-12

Lipsa meciurilor la intensitate de turnee WTA avea să se vadă pentru că după acel început intens, Halep a început să greșească din nou. Yuan a reușit și ea trei game-uri la rând, egalând situația pe tabelă.

61la sută a fost procentajul Simonei Halep la primul serviciu în meciul cu Yue Yuan, care a fost la 69 la sută

Printre încurajări cu „Hai, Simona!”, românca a reușit să salveze patru mingi de break cu câteva execuții fine, însă până la urmă un forehand trimis în out a dus-o la 4-3 pe chinezoaică.

Consumul de energie a fost mare pentru jucătoarea din România și nu a mai putut susține ritmul. Yuan a lovit în forță și cu precizie și s-a impus cu 6-3, 6-3. Rămâne de văzut acum care este planul Simonei pentru restul sezonului.

Simona Halep e o jucătoare extraordinară, îmi aduc aminte că atunci când eram junioară am făcut o poză cu ea. Iar acum, în setul al doilea, am fost un pic nervoasă, dar până la urmă am reușit să câștig

Yue Yuan

Simona Halep - Yue Yuan 3-6 / 3-6

Game Yuan, 3-6: Yuan reușește și al șaselea game consecutiv și câștigă meciul cu un dublu 6-3
Game Yuan, 3-5: Simona Halep pierde game-ul la 0, în timp ce adversara sa reușește al cincilea game consecutiv
Game Yuan, 3-4: Yuan reușește un nou break, iar Simona pierde 4 game-uri consecutive
Game Yuan, 3-3: Yuan reușește al treilea game consecutiv în al doilea set și egalează scorul
Game Yuan, 3-2: Simona Halep a condus cu 30-0 pe propriul serviciu, dar o dublă greșeală și insistența adversarei au dus la rebreak-ul reușit de Yuan
Game Yuan, 3-1: Chinezoaica reușește să câștige primul game din al doilea set
Game Halep, 3-0: Simona ridică nivelul de joc în setul secund și se impune la 0 în al treilea game
Game Halep, 2-0: Simona Halep reușește break-ul rapid în setul secund
Game Halep, 1-0: Simona începe mai bine setul 2 și se impune în primul game

Game Yuan, 3-6: Primul set îi revine chinezoaicei, care nu i-a dat șanse Simonei pe propriul serviciu
Game Halep, 3-5: Simona ridică nivelul de joc și se impune pe propriul serviciu
Game Yuan, 2-5: Simona Halep îi pune probleme adversarei, dar Yuan reușește să se impună din nou pe propriul serviciu
Game Halep, 2-4: Simona reduce din diferență, deși a avut dificultăți mari la primul serviciu
Game Yuan, 1-4: Chinezoaica confirmă break-ul reușit în game-ul anterior și se desprinde la scorul de 4-1 în primul set
Game Yuan, 1-3: Yuan reușește primul break al meciului, după ce Simona revenise de la 0-30
Game Yuan, 1-2: Halep a pus presiune pe serviciul adversarei în acest game, dar Yuan a reușit până la urmă să se impună
Game Halep, 1-1: Simona egalează scorul după un game pe propriul serviciu care a durat 9 minute, salvând 2 mingi de break
Game Yuan, 0-1: Chinezoaica se impune în primul game, pe propriul serviciu, scor 40-15.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Real Madrid, prima reacție după ce Vinicius a ratat „Balonul de Aur”: „Nu mai există” » Clubul a luat decizia neașteptată
Campionate
Real Madrid, prima reacție după ce Vinicius a ratat „Balonul de Aur”: „Nu mai există” » Clubul a luat decizia neașteptată
Incredibil! De ce va câștiga Rodri în locul lui Vinicius » Detaliul de necrezut care a făcut diferența pentru „Balonul de Aur”
Campionate
Incredibil! De ce va câștiga Rodri în locul lui Vinicius » Detaliul de necrezut care a făcut diferența pentru „Balonul de Aur”
Gigi Becali a anunțat ce transfer face la iarnă: „Avem nevoie” + Cum va arăta FCSB cu Dinamo
Superliga
Gigi Becali a anunțat ce transfer face la iarnă: „Avem nevoie” + Cum va arăta FCSB cu Dinamo

„A întors Dan Șucu armele împotriva ta?” » Daniel Niculae, la podcastul GSP „2 la 1”: „Atunci s-a stricat totul! Vă spun ce s-a întâmplat în lojă, la Constanța”

Darius Olaru, consternat de modalitatea în care s-a prezentat Rapidul cu FCSB: „Nu ne așteptam să fie așa”


Comentarii (52)
Barna
Barna  •  28 Octombrie 2024, 17:42
Postat de Catalynn_27 pe 28 Octombrie 2024, 16:39

Sunt total de acord! Astea cu “mănânc și am un stil de viață sănătos” sunt lozinci pt prostime, la nivelul din sportul profesionist actual orice mic avantaj contează enorm! Eu unul aș legaliza dopajul, nu văd rostul să tot băgăm mizeria sub preș.

Dopajul este egal cu a trișa, noroc că nu e după tine!:)

Catalynn_27
Catalynn_27  •  28 Octombrie 2024, 16:47
Postat de OlteanuMarian pe 28 Octombrie 2024, 13:48

...ce ai Cataline?...cum nu primeste bani ?...are totul gratuit deplasare cazare masa plus premiu ...plus bani din sponsorizari ...performanta ioc ...

Nu e adevărat! Poate, doar poate, cazarea să fie gratuită, însă drumul și restul nu sunt! Tenisul este un sport foarte scump, ca să faci într-adevăr bani trebuie să fii sus!

Catalynn_27
Catalynn_27  •  28 Octombrie 2024, 16:44
Postat de arhiducele pe 28 Octombrie 2024, 15:05

Toate pe care le-ai enumerat sunt jucătoare. Simona, chiar dacă e a noastră și o admir, nu mult, nu se ridică la nivelul lor. Deci mai bine pușca în cui decât să te faci de mninune. E mai bine așa. Ieri a pus unul paleta în cui, o poate face și ea că nu e o rușine să spui stop. Ce vrea să demonstreze? Îi dau ăia șanse și nu le fructifică. O să meargă în calificări, vei vedea. Sau nu se coboară așa jos că e Halep.

La partea ca Simona nu ar fi fost cel puțin la nivel cu Caro și Sloan, nu sunt de acord. Și nu spun asta pt ca e de-a noastră ci las palmaresul să vorbească! Alea cu “a avut noroc” sau “a fost conjunctural”, nu tin! :-)))

Vezi toate comentariile (52)
Comentează