SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MADRID

Taylor Fritz, calificat în semifinale la Madrid și uimit de succesul pe zgură: „Nu sunt eu, este Claylor!”

Taylor Fritz s-a calificat în semifinale la Madrid 2024 Foto: Imago
Taylor Fritz s-a calificat în semifinale la Madrid 2024 Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 02 mai 2024 17:24 / Actualizat joi, 02 mai 2024 17:39

Americanul Taylor Fritz, 26 de ani, ♦ 13 ATP, s-a calificat în semifinalele turneului Masters 1000 de la Madrid, după 6-1, 3-6, 6-3 contra unui specialist al zgurii, argentinianul Francisco Cerundolo, 25 de ani, ♦ 22 ATP.

O zi cu motiv dublu de bucurie pentru Taylor Fritz miercuri, când americanul a reușit victoria cu numărul 250 a carierei sale profesioniste, una începută în 2015, și s-a calificat între primii patru pe tabloul Masters-ului 1000 de la Madrid.

Înfruntarea cu Francisco Cerundolo, un jucător crescut pe zgură și atașat suprafeței roșii, a durat o oră și 46 de minute și i-a dat câștig de cauză americanului, care pierdea anul trecut la Roland Garros în patru seturi în fața argentinianului în turul al treilea.

Andrey Rublev l-a eliminat pe Carlos Alcaraz în „sferturile” de la Madrid! Reacția rusului: „Aici a fost cheia!”
Madrid Open
Andrey Rublev l-a eliminat pe Carlos Alcaraz în „sferturile” de la Madrid! Reacția rusului: „Aici a fost cheia!”

„Am returnat bine în primul set, am pus multe mingi în joc”, a explicat el imediat după finalul fericit. „Sincer, el a făcut unele greșeli care m-au făcut să arăt mai bine, dar am găsit oportunități pentru a ataca”, a adăugat Fritz.

„În setul al doilea și al treilea, am simțit cum a devenit mai solid. Nu mi-a mai dat nimic gratis, a devenit mai dificil să lovesc dincolo de el, să atc, și-a adus reverul în joc. Mi-era greu să caut forehand-uri, dar m-am agățat acolo cu serviciul și luptând, deși nu m-am simțit confortabil. Mi-am luat șansa atunci când a apărut”, a conchis americanul.

Taylor Fritz simte gustul succesului pe zgură

El s-a calificat în doar a doua semifinală Masters 1000 pe zgură din carieră, după cea atinsă anul trecut la Monte Carlo. Finalist în turneul juniorilor de la Roland Garros 2015, când pierdea în fața compatriotului Tommy Paul, el începe să simtă gustul succesului pe covorul cărămiziu.

4 semifinaleîn turnee Masters 1000 a atins până acum Taylor Fritz, două la Indian Wells, în 2021 și 2022, când a cucerit titlul, și câte una la Monte Carlo 2023 și Madrid 2024

În săptămâna dinainte de Madrid, a atins prima sa finală ATP pe zgură, la München, cedat în fața germanului Jan-Lennard Struff, 5-7, 3-6. Și acum, calificarea între ultimii patru rămași pe tablou la Mutua Open, ceea ce l-a făcut să-și arate mirarea și umorul pe platforma X, fostul Twitter: „Acela nu sunt eu, e Claylor!”.

Pentru un loc în ultimul act, Taylor Fritz va avea o misiune dificilă vineri, în ziua semifinalelor: să-l depășească pe Andrey Rublev, care, revenit la o dispoziție mult mai calmă decât în ultimele două luni, l-a eliminat în „sferturi” pe campionul en titre, Carlos Alcaraz, 4-6, 6-3, 6-2.

Cum plănuiește s-o facă? „Mingea sare înalt, e grozav pentru forehand-ul meu. Pot să fiu agresiv dacă joc ziua, când condițiile sunt foarte bune pentru serviciul și atacurile mele. Seara e mai lent”, a explicat Fritz. El îl conduce cu 5-3 pe rus în meciurile directe, Rublev câștigând singurul lor duel anterior pe zgură, în semifinalele de la Monte Carlo 2023, 5-6, 6-1, 6-3.

Rezumatul „sferturilor” Fritz-Cerundolo și Rublev-Alcaraz de la Madrid

Citește și:

Echipa feminină a României s-a calificat în finala de duminică a Campionatelor Europene de la Rimini » Trei „tricolore” vor fi prezente și în finalele pe aparate
CAMPIONATELE EUROPENE
Echipa feminină a României s-a calificat în finala de duminică a Campionatelor Europene de la Rimini » Trei „tricolore” vor fi prezente și în finalele pe aparate
Decizia instanței în cazul lui Boris Becker: „A făcut tot ce se putea face”
VERDICT
Decizia instanței în cazul lui Boris Becker: „A făcut tot ce se putea face”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează