Articol de Aurelian Botezatu - Publicat joi, 02 mai 2024 10:49 / Actualizat joi, 02 mai 2024 11:34
Legendarul Boris Becker a fost declarat falit în 2017, când datora creditorilor săi aproape 50 de milioane de lire sterline.
Falimentul fostului campion de la Wimbledon, Boris Becker, s-a încheiat oficial, după ce un judecător din Marea Britanie a constatat că a făcut „tot ce putea face în mod rezonabil” pentru a-și îndeplini obligațiile financiare.
Becker fusese declarat falit în 2017, când le datora creditorilor săi aproape 50 de milioane de lire sterline (58,4 milioane de euro).
Boris Becker încă mai datorează 42 de milioane de lire, dar a ajuns la un acord cu mandatarii
Înalta Curte a fost informată că Becker încă mai datorează aproximativ 42 de milioane de lire sterline, însă avocații lui au precizat că a ajuns la un acord cu mandatarii numiți să-i supravegheze finanțele.
Tot aceștia au dezvăluit că Becker, care a fost închis în 2022 pentru că a ascuns active de 2,5 milioane de lire sterline ca să evite plata datoriilor, va oferi o „sumă substanțială” în patrimoniul falimentului.
Boris Becker a fost ceel mai tânăr jucător de simplu care a triumfat la Wimbledon
Becker a ajuns celebru la vârsta de 17 ani, în 1985, când a devenit cel mai tânăr jucător de simplu care a câștigat turneul de la Wimbledon. Ulterior, el și-a adjudecat alte două titluri la Wimbledon, două Australian Open și US Open.
După ce s-a retras din tenis, în 1999, a comentat la Wimbledon pentru BBC și s-a îndreptat spre antrenorat, lucrând cu Novak Djokovic. S-a mutat la Londra în 2012, iar falimentul său a rezultat dintr-un împrumut neplătit de peste 3 milioane de lire sterline pe o proprietate de lux din Mallorca, Spania.
Deși ordinele de faliment se încheie după un an în Anglia și în Țara Galilor, un judecător a suspendat executarea automată a ordinului în 2018, deoarece Becker „nu și-a respectat obligațiile”.
Motivarea judecătorului: „Ar fi pervers să nu i se ridice suspendarea acum”
Avocații lui Becker au cerut luna trecută unui judecător să ridice suspendarea, spunând că a făcut „tot ce este posibil să facă”. Acum, motivând în scris decizia sa, judecătorul șef al Curții de Insolvență și Companii, Nicholas Briggs, a punctat că ar fi „pervers” să nu i se ridice suspendarea acum.
El a motivat că Boris a trecut de la stadiul „dificil, care face totul pentru a-i frustra pe mandari”, la „cooperativ, oferind informații și livrând active”.
Judecătorul a spus că o „chestiune nerezolvată” a rămas locația unora dintre trofeele lui Becker care lipsesc. El a remarcat că fostul jucător de tenis nu are informații referitoare la locul unde se află, dar nu a obiectat ca acestea să fie monetizate.
VIDEO. Stere Halep spulberă dubiile și anunță turneul la care revine Simona Halep: “O s-o vedem la Roland Garros”
Mai puteți citi:
Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica: „Nu poate să vină la noi. Nu o să vină niciodată!”
Clasamentul care ar salva Dinamo: ce s-a întâmplat în mandatul lui Zeljko Kopic în alb-roșu