SPORTURI  »  TENIS  »  DOPAJ

Jannik Sinner a scăpat de toate acuzațiile, după ce WADA a ales să nu depună contestație împotriva deciziei ITIA

Jannik Sinner / Foto: Getty Images
Jannik Sinner / Foto: Getty Images

Articol de - Publicat marti, 10 septembrie 2024 15:06 / Actualizat marti, 10 septembrie 2024 15:49

Agenția Mondială Antidoping (WADA) nu a depus contestație la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în scandalul de dopaj în care este implicat italianul Jannik Sinner (23 de ani, lider ATP).

Numărul 1 mondial a scăpat, prin urmare, definitiv de toate acuzațiile cu privire la dopajul său. WADA și Agenția Italiană Anti-Doping (NADA) ar fi putut contesta hotărârea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA) de a nu-l suspenda pe Sinner, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Jannik Sinner a scăpat de orice emoție în scandalul de dopaj

Duminică, Jannik Sinner l-a învins pe Taylor Fritz în finala de la US Open cu 6-3, 6-4, 7-5. Italianul și-a trecut în cont al doilea Grand Slam din carieră, după succesul tot de anul acesta de la Australian Open.

În luna martie a anului acesta, Sinner a fost testat de două ori pozitiv cu clostebol la Indian Wells. Liderul mondial nu a fost suspendat, deoarece tribunalul care a judecat speța a concluzionat că italianul a fost contaminat prin intermediul unei creme fără voia lui.

ITIA i-a permis lui Sinner să concureze, deși era suspect de dopaj, total diferit față de felul în care forul a procedat în cazul altor sportivi, printre care se numără și Simona Halep.

Sinner și-a păstrat palmaresul intact

Publicația italiană Corriere della Sera, citată de sportal.blic.rs, a anunțat că la TAS nu au fost depuse contestații, ceea ce înseamnă că Sinner își va păstra trofeele adjudecate la US Open și Miami, alături de punctele obținute în urma semifinalelor de la Indian Wells și Monte Carlo, sferturilor de finală de la Madrid și a semifinalei de la Roland Garros.

După ce a câștigat US Open, liderul ATP a recunoscut că a trecut printr-o perioadă dificilă în cariera sa din cauza scandalului de dopaj, dar și în urma unor probleme de sănătate ale mătușii sale.

„Ultima perioadă a carierei mele nu a fost tocmai ușoară. Iubesc tenisul, mă antrenez mult pentru astfel de momente, dar în afara terenului există o viață.

Aș vrea să dedic acest titlu mătușii mele, care are unele probleme de sănătate. Nu știu cât de mult o voi mai avea în viața mea. Mă bucur că încă mai pot împărtăși un moment pozitiv cu ea”, a spus Jannik Sinner.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
ȘOCANT: Aici vrea UEFA să se joace la Euro 2028! Mesaj sumbru la porțile arenei: „Moartea nu este neagră, ci doar bleumarin mai închis”
Campionate
ȘOCANT: Aici vrea UEFA să se joace la Euro 2028! Mesaj sumbru la porțile arenei: „Moartea nu este neagră, ci doar bleumarin mai închis”
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Superliga
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Transfer oficializat azi de Universitatea Craiova! » Al 9-lea fotbalist care ajunge sub comanda lui Gâlcă
Superliga
Transfer oficializat azi de Universitatea Craiova! » Al 9-lea fotbalist care ajunge sub comanda lui Gâlcă

Real Madrid - Stuttgart, prima etapă din Liga Campionilor » Cum arată echipele probabile și cotele

Cum a apărut fiica lui Șumudică pe Giulești: „Mi se pare mie sau duduia o copiază pe Teodora Stoica?”


Comentarii (2)
niculaemoromete
niculaemoromete  •  10 Septembrie 2024, 18:06

Nu știu cât de bine vinde Sinner, sunt însă destul de convins că ceva din acuzațiile de doping aduse italianului are natură relativă sau incorectă. Acele ”urme” adică cantități foarte mici de x sau y substanță, pomenite și la Halep au caracter de relativitate pentru că substanțele de titrare ale aparatelor de măsură sunt la rândul lor expuse alterărilor sau contaminării... S-a dat cu alifie pe deget și a ieșit dopat, iei roxadustat și rezultatul este că ai simptome de policitemie, iei nurofen și ți se ia medalia, te culci președinte și te scoli șomer... Toatew par reguli și proceduri anume concepute, vorba procurorului Portocală, ”să paradească” pe unul sau pe alta.

oricare
oricare  •  10 Septembrie 2024, 16:47

Omu vinde bine, poate sa bage in vena cat vrea. Halep, neinteresantă pentru ei, românii sunt așa pentru ei.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează