SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINAL FOUR CUPA EHF / HCM CONSTANŢA-MONTPELLIER 32-36

Atît s-a putut! » HCM Constanţa a fost învinsă de Montpellier în semifinalele Cupei EHF, 32-36

Alex Csepreghi e posibil să plece, în vară, de la Constanţa, fiind la final de contract. După prestaţia de azi, cota românului e în creştere // Foto: EHF
Alex Csepreghi e posibil să plece, în vară, de la Constanţa, fiind la final de contract. După prestaţia de azi, cota românului e în creştere // Foto: EHF

Articol de - Publicat sambata, 17 mai 2014 00:00 / Actualizat sambata, 17 mai 2014 23:03

Ajunsă în premieră în primele patru echipe din Cupa EHF, Constanţa nu a putut să mai treacă şi de Montpellier, echipa multinaţională cu trei campioni mondiali în lot.

Constănţenii au intrat în "Max-Schmeling Halle" din Berlin hotărîţi să se ia la trîntă cu mult mai galonaţii lor adversari. Csepreghi, Popescu, Şimicu şi ceilalţi campioni ai României nu au fost deloc impresionaţi de titlurile cîştigate de Omeyer, Accambray, Guigou, toţi campioni mondiali cu "naţionala" Franţei, dar nici de celelalte vedete din echipa care în 2003 cîştiga Liga Campionilor!

Omeyer îl va ţine minte pe Csepreghi
Montpellier a păţit-o la Buzău, acum cinci ani, în Ligă, cînd Constanţa a cîştigat cu 37-33 în grupele Ligii Campionilor. Patrice Canayer nu i-a luat deloc la preţ de matineu pe români. "Au echipă bună, o linie de 9 metri extraordinară, trebuie să jucăm foarte bine ca să cîştigăm", a anunţat tehnicianul.

Şi Montpellier a început serios, ţinîndu-i tot timpul în spate pe români. Paradele portarului Popescu, dar şi ghiulelele lui Csepreghi au ţinut Constanţa în viaţă. Omeyer şi-a certat aspru coechipierii că-l lasă pe centrul român să arunce la poartă, dar "Karabatici de România" a fost imposibil de oprit. Neajutat deloc de Şimicu şi Criciotoiu, dar nici de extreme, Csepreghi nu a putut face prea multe. Francezii au intrat cu 18-14 la pauză.

S-au trezit Şimicu şi Criciotoiu
În partea a doua, Şimicu şi Criciotoiu au ieşit însă în evidenţă. Au aruncat hotărît la poartă şi Constanţa s-a apropiat la 20-22 în minutul 39. Francezii au simţit însă pericolul şi au jucat iar cel mai bun handbal al lor.

Argentinianul Simonet, dar şi slovenul Gajici au fost de neoprit. Neînvinşi în actuala ediţie a Cupei EHF, francezii şi-au trecut în cont a 11-a victorie consecutivă în Europa! A fost una liniştitoare, 36-32, la capătul unui meci în care Constanţa a părut că gîfîie pe final.

"Acum ne batem pentru locul 3!"
Căpitanul Constanţei, Laurenţiu Toma, a declarat că acum echipa sa va juca pentru a termina pe locul 3. "Am pierdut în faţa celor de la Montpellier pentru că, trebuie să recunoaştem, au fost mai buni. Mai este însă un meci, ne vom juca şansele pînă la capăt. Pe nemţii de la Fuchse îi cunoaştem foarte bine, am jucat în aceeaşi grupă, au fost două meciuri foarte strînse, dar acum sigur va fi altceva", a declarat Toma.

20 de ani pe bancă la Montpellier!
Montpellier, cea mai importantă echipă a Franţei din ultimii ani, cîştigătoare de 14 ori a campionatului, de 12 ori a Cupei Franţei şi de 9 ori a Cupei Ligii, este pregătită de 20 de ani de actualul tehnician, Patrice Canayer. Practic, de numele tehnicianului de 53 de ani se leagă toate succesele echipei din sudul Franţei. Montpellier a cîştigat toate trofeele după numirea lui Canayer, în 1995! Cel mai important, Liga Campionilor, cucerită de Montpellier în 2003.

Un Pick de surpriză!
Pick Szeged, vicecampioana Ungariei, a produs în cealaltă semifinală o mare surpriză. Maghiarii au trecut cu 24-22 de gazda turneului, Fuchse Berlin, pe care toată lumea o credita cu prima şansă la cîştigarea trofeului. Pick e antrenată din acest sezon de spaniolul Juan Carlos Pastor, tehnicianul care a dus Spania spre aurul mondial în 2005, dar şi spre bronzul olimpic în 2008.

6,6 milioane de euro este bugetul francezilor în acest sezon, iar al constănţenilor de doar 1,5 milioane euro

"Cred că Montpellier a făcut mai puţine greşeli decît noi şi asta a contat la final. Nu e important că eu am marcat de zece ori, mai bine ar fi cîştigat echipa, iar eu să nu dau nici un gol" (Alexandru Csepreghi, centru HCM)

"Francezii au fost tot timpul la conducere şi au ştiut să gestioneze foarte bine momentele în care noi am încercat să revenim. Singuri ne-am făcut misiunea grea" ( Zvonko Sundovski, antrenor HCM)

HCM Constanţa 32
Csepreghi 10, Şimicu 7, Toma 4, Criciotoiu 3, Cristescu 2, Novanc 2, Angelovski 1, Cutura 1, Sadoveac 1, Vujadinovici 1. Antrenor: Zvonko Sundovski

Montpellier 36
Gajici 9, Dolenec 6, Grebille 6, Simonet 6, Accambray 3, Tej 2, Gaber 1, Guigou 1, Gutfreund 1, Kavticnik 1. Antrenor: Patrice Canayer

PROGRAM FINAL FOUR
Fuchse Berlin-Pick Szeged    22-24
HCM Constanţa-Montpellier    32-36

Azi
14:00    Finala mică    Fuchse Berlin-HCM Constanţa
16:35    Finala mare    Montpellier-Pick Szeged

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Superliga
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Campionate
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Nelu Varga, despre datoria de 60 de milioane de euro: „Mereu s-a vorbit de insolvență la CFR Cluj”
Superliga
Nelu Varga, despre datoria de 60 de milioane de euro: „Mereu s-a vorbit de insolvență la CFR Cluj”

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (3)
robert1205
robert1205  •  18 Mai 2014, 16:23

Fuchse Berlin-HCM Constanţa 29-28

robert1205
robert1205  •  18 Mai 2014, 01:15

Csepreghi 10 goluri a fost stelar de nota 10,daca era si SIMICU de nota 10 jucam finala. Buricea cel mai slab de pe teren.Important este ca am fost acolo in lumea buna a handbalului masculin.Ce sala frumoasa de 10.000 locuri la Berlin, fata de cea din Constanta de 1550 locuri din anii 60.

olivertwist
olivertwist  •  18 Mai 2014, 00:43

in sfarsit ati trantit si voi un articol despre meciul Constantei din EHF. bine ca sunt vreo 2 despre circul mitico-manelistic de la finalul meciului petrolul-steaua

Vezi toate comentariile (3)
Comentează