Articol de GSP - Publicat vineri, 18 iulie 2014 00:00 / Actualizat joi, 17 iulie 2014 23:05
Joi a avut loc inaugurarea Turului Sibiului, într-o atmosferă de sărbătoare, în care cicliştii au fost principala atracţie.
Rutierii au început rapid să se rostogolească peste rampa de lansare în prologul celei de-a patra ediţii a Turului Sibiului. Coloraţi, nedispuşi să lase nici o secundă de neatenţie să le fure din timp, sprinterii, căţărătorii, oamenii de contratimp sau oamenii de evadare s-au asigurat că pleacă bine într-una dintre cele mai frumoase etape.
Au fost 2,3 kilometri şerpuiţi prin Piaţa Mare şi Piaţa Mică, un circuit urban mărginit de spectatorii curioşi, care a pus în evidenţă toate minunăţiile oraşului, de la Biserica Evanghelică la fortifiicaţiile medievale. Succesiunea rapidă de curbe şi alternanţa asfalt-pavate-asfalt au făcut ca fiecare rutier să abordeze uşor diferit traseul, în funcţie de abilităţile şi caracteristicile de care dispune.
Toate aparatele foto au stat pe oamenii de la echipa pro-continentală Androni Giocattoli-Venezuela, cei care l-au adus la start pe Emanuele Sella, învingător de etapă în Turul Italiei şi ciclist foarte bun pe munte. Pe o vreme capricioasă, în care ploaia a vegheat la fiecare curbă, Sibiul a apărut ca o mare sărbătoare, cu steaguri ale Turului ridicate din loc în loc, cu rutierii făcînd echilibristică pe pavate şi fulgerînd pe asfalt.
Davide Rebellin, campionul de anul trecut, şi-a făcut apariţia concentrat, în tunica ţipătoare de la CCC Polsat, ştiind că Turul Sibiului a devenit o afacere ce îi poate scăpa de sub influenţă. Altă atracţie a fost grecul de 34 de ani, Ioannis Tamouridis, cel care anul trecut a alergat pentru portocalele de la Euskaltel-Euskadi, în timp ce de acolo a venit în România alături de SP Tableware.
Cel mai bun timp al etapei a fost stabilit de rutierul belgian Olivier Pardini, al echipei Verandas Willems, care a parcurs cei 2,3 kilometri în 3:11, în timp ce Davide Rebellin a venit la şapte secunde în spate.
În consecinţă, belgianul va purta tricoul galben astăzi, într-o etapă monument a întrecerii. Foarte bun pe toată durata traseului, de parcă şi-ar fi ţinut respiraţia de la start la finiş, Pardini a uimit prin precizia de riglă cu care a luat virajele.
Ce ne aşteaptă azi
E, poate, cea mai frumoasă căţărare din Europa de Est. O matahală sculptată în munte, Transfăgărăşanul spune una dintre poveştile din Turul Sibiului.
Prima etapă măsoară 163 de kilometri, între Sibiu şi Bîlea Lac, însă, dacă primele 130 de borne nu pun nici un fel de dificultăţi plutonului, cicliştii vor recupera pe serpentinele pierdute în ceaţă de la final.
Anul trecut, italianul Davide Rebbelin a reuşit să se folosească de un rutier de la Christina-Watches şi să treacă primul linia de sosire, victorie ce a fost suficientă pentru a-şi adjudeca la final tricoul galben. Cu 1500 de metri altimetrie totală, etapa 1 merită văzută de pe traseu.
Transfer pe axa FCSB - MLS? » Informații de ultim moment obținute de GSP.ro