GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  PROTEST

FOTO Cine e liderul protestelor anti-Maia Sandu de la Chișinău » În 2016, o chema pe Simona Halep în Republica Moldova!

Marina Tauber, în 2016, alături de Stere, tatăl Simonei Halep / Sursă foto: Facebook +34   FOTO
Marina Tauber, în 2016, alături de Stere, tatăl Simonei Halep / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat luni, 20 februarie 2023 21:10 / Actualizat marti, 21 februarie 2023 00:20

Marina Tauber (36 de ani), o fostă jucătoare de tenis și ex-conducătoare timp de șase ani a Federației de Tenis din Republica Moldova, s-a aflat în mijlocul evenimentelor la mitingul organizat duminică la Chișinău, unde mii de oameni au protestat împotriva președintei Maia Sandu. Tauber e o figură controversată peste Prut, ea aflându-se în prezent sub control judiciar după ce a fost acuzată vara trecută de legături cu un grup criminal organizat.

Situația tensionată din Republica Moldova, reclamată încă de săptămâna trecută de Maia Sandu, persistă la Chișinău. Duminică, 19 februarie, partidul naționalist pro-rus „ȘOR”, aflat în Opoziție, a organizat un protest pașnic la Chișinău, ținta principală fiind Maia Sandu, pe care propaganda rusă o consideră principala vinovată pentru instabilitatea politico-financiară din țară

Gruparea politică „ȘOR” e condusă de oligarhul moldovean cu origini evreiești Ilan Mironovici Șor, fugit din țară din cauza problemelor cu legea. Mai exact, pe fondul acuzațiilor că ar fi devalizat mai multe bănci din țară.

Marina Tauber, în mijlocul protestelor anti-guvernamentale de la Chișinău

Marina Tauber, deputată din partea „ȘOR”, s-a numărat printre liderii mișcării de protest, alături de Reghina Apostolova, o altă membră a partidului respectiv. Celor două li s-au alăturat și Dinu Țurcanu și Pavel Verejanu, președintele raionului Orhei, respectiv primarul municipiului, a informat TV8.md. 

Imagini cu protestul de la Chișinău / Sursă foto: facebook.com/partidulshor
Marina Tauber, deputat din partea partidului „ȘOR”, la protestul de la Chișinău / Sursă foto: Facebook
Imagini cu protestul de la Chișinău / Sursă foto: Facebook@ Marina Tauber
Imagini cu protestul de la Chișinău / Sursă foto: Facebook@ Marina Tauber
Marina Tauber, deputat din partea partidului „ȘOR” / Sursă foto: Facebook
+29 FOTO

„Vă invit să veniți mâine aici, în fața Parlamentului, și să demonstrăm că suntem mulți, să cerem achitarea facturilor pentru trei luni de iarnă. Avem o singură solicitare de ordin social și totul va decurge pașnic. Trebuie să fim curajoși. Altfel, în curând, o să rămânem cu un singur partid, un singur centru de comandă, un singur conducător, așa cum a mai fost în istorie. Heil Maia!”, a spus Marina Tauber în preziua protestului din 19 februarie.

„Suntem puternici, uniţi şi solidari şi vom obţine victoria”, a dat tonul Tauber, ale cărei legături cu lumea sportului n-au cum să fie trecute cu vederea.

Marina Tauber a condus șase ani Federația de Tenis din Republica Moldova

În vârstă de 36 de ani, Marina Tauber a practicat tenisul în copilărie. La 14 ani, s-a înscris la cursurile Academiei „Nick Bollettieri” din Bühl, Germania. 

Tauber a urmat ulterior cursurile Univerisității de Stat de Educație Fizică și Sport din Chișinău. Deși nu a ajuns să joace la nivel profesionist, ea a rămas în lumea tenisului timp de aproximativ un deceniu. A fost antrenoare, managerul unui complex, iar mai apoi, timp de șase ani, între 2011 și 2017,  a ocupat funcția de președintă a Federației de Tenis.

Conform fișei publicate pe site-ul Parlamentului din Republica Moldova, Marina Tauber a mai ocupat funcția de membru în Comitetul circuitului feminin profesionist al Federației Internaționale de Tenis (2015-2017), dar și în Comitetului de Dezvoltare al Federației de Tenis Europene (Tennis Europe – 2012-2017)

Cu timpul, a decis să lase la o parte implicarea în „sportul alb” în favoarea unei cariere în politică, pentru ca în 2016 să se înscrie în partidul „ȘOR, care pe atunci purta denumirea de Mișcarea Social-Politică „Ravnopravie”. Implicarea ei în politică a prins rădăcini serioase, iar în prezent ocupă funcția de vicepreședintă a partidului

Asta în ciuda faptului că Tauber a fost arestată în iulie 2022, fiind acuzată, potrivit Libertatea, că a acceptat finanțarea partidului de către un grup criminal și a falsificat raportul privind gestiunea financiară a formațiunii „ȘOR”. 

Ea a considerat condamnarea sa un act de răzbunare a președintei Maia Sandu: „Eu nu-mi recunosc vina. (...) La baza acestor învinuiri stă doar dorinţa Maiei Sandu şi PAS (n.r. - Partidul Acțiune și Solidaritate) să ne oprească şi să oprească protestele”. După ce a fost arestată timp de 54 de zile, a fost plasată ulterior sub control judiciar.

În cadrul protestului de pe 19 februarie, reprezentanții partidului „ȘOR” și cei ai Mișcării pentru Popor, alături de miile de protestatari transporați din toată țara în fața clădirii Parlamentului, au solicitat Guvernului plata facturilor pentru lunile de iarnă, contestând-o totodată pe Maia Sandu, notează site-ul celor de la Radio Europa Liberă Moldova

Rusia a folosit o serie de instrumente pentru a destabiliza instituțiile democratice și liderii aleși. Vrea să tragă țăra înapoi către vremuri tulburi și autoritare, sub conducerea unor guverne-marionete subordonate Moscovei. 

Am văzut modul tragic în care s-au desfășurat lucrurile în Ucraina. În Republica Moldova, liniile de atac reprezintă orchestrarea protestelor cauzate de provocările economice.

- Maia Sandu pe 20 februarie, conform TVR Moldova

Maia Sandu declarase lunea trecută că deține informații, livrate inclusiv dinspre Volodimir Zelenski,, potrivit cărora Rusia pregătește o lovitură de stat la Chișinău și că va trimite „diversioniști cu pregătire militară” pe teritoriul țării. La 24 de ore distanță, Serviciul de Informații și Securitate a recomandat ca meciul Sheriff - Partizan din Conference League, programat să se joace la Chișinău, să se dispute cu porțile închise. 

FOTO / Imagini cu protestul anti-Maia Sandu de pe 19 februarie

Imagini cu protestul de la Chișinău / Sursă foto: facebook.com/partidulshor
Marina Tauber, deputat din partea partidului „ȘOR”, la protestul de la Chișinău / Sursă foto: Facebook
Imagini cu protestul de la Chișinău / Sursă foto: Facebook@ Marina Tauber
Imagini cu protestul de la Chișinău / Sursă foto: Facebook@ Marina Tauber
Marina Tauber, deputat din partea partidului „ȘOR” / Sursă foto: Facebook
+29 FOTO

În 2016, Marina Tauber a invitat-o pe Simona Halep la Chișinău

În noiembrie 2016, în perioada în care se afla la șefia Federației de Tenis de peste Prut, Tauber i-a lansat o invitație Simonei Halep pentru o vizită în Republica Moldova. Totul s-a petrecut în timpul unei acțiuni la care Stere, tatăl Simonei, a participat la în capitala vecină

Tatăl jucătoarei i-a explicat atunci Marinei Tauber că fiica sa are un program mult prea încărcat în acea perioadă pentru a-și face timp să viziteze Chișinăul.

Cine e liderul protestelor anti-Maia Sandu de la Chișinău » În 2016, o chema pe Simona Halep în Republica Moldova!
Marina Tauber, în 2016, alături de Stere, tatăl Simonei Halep / Sursă foto: noroc.tv

„Vreau ca acum să facem o invitaţie specială. Ştim că programul unui tenismen este infernal, dar sperăm că se poate realiza ceva prin intermediul dumneavoastră. Cu mare drag, noi o invităm aici pe doamna Simona Halep. Vreau să vă spun că acest lucru ar fi un ajutor extrem de mare pentru dezvoltarea şi popularizarea sportului nostru”, spunea Tauber la acel moment”.

Răspunsul lui Stere Halep a fost prompt: „M-am scuzat pentru că e greu ca Simona să ajungă aici, are un program foarte încărcat. Îşi va face programul şi, dacă există vreo posibilitate să facă vizita în Republica Moldova, atunci vă voi anunţa”.

VIDEO Marina Tauber, fosta președintă a Federației de Tenis din Republica Moldova, prezentă la protestele anti-Maia Sandu de la Chișinău

Citește și alte știri de actualitate: 

Republica Moldova a oprit galeria lui Partizan dintr-un motiv sinistru: „Asta plănuiau!”

VIDEO Imagini halucinante în cantonamentul din Turcia » Rușii și ucrainenii s-au întâlnit în hotel și s-au luat la bătaie: „Ne-am dus și am rezolvat problema!”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali a intrat în direct și a distrus doi jucători: „Toate baloanele au fost la adversar! Nu mă interesează”
Superliga
Gigi Becali a intrat în direct și a distrus doi jucători: „Toate baloanele au fost la adversar! Nu mă interesează”
Emma Răducanu, spulberată la Australian Open: a pierdut 1-6, 0-6
Tenis
Emma Răducanu, spulberată la Australian Open: a pierdut 1-6, 0-6
Stadion de 64 milioane de euro într-o localitate de 4.000 de locuitori! CNI a demarat licitațiile
Superliga
Stadion de 64 milioane de euro într-o localitate de 4.000 de locuitori! CNI a demarat licitațiile

„S-a degradat de la an la an, mi-era milă de el” » Drama tulburătoare a lui Vasile Ardeleanu, spusă de trei dintre foștii lui coechipieri. Câți bani i-ar fi dat Lăcătuș

Singur în Emirate » Titularul de la Rapid, „uitat” în Dubai! Ce s-ar fi întâmplat la îmbarcarea spre România


Comentarii (52)
superdaniel72
superdaniel72  •  21 Februarie 2023, 20:29

***, ACEASTA ESTE MAREA PROPAGANDA IN TOATE CELE!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

boierasul
boierasul  •  21 Februarie 2023, 19:42
Postat de emil1986 pe 21 Februarie 2023, 16:59

N-ar fi trebuit nici macar sa te bag in seama. E clar ca-i o intrebare prin care doreai si doresti sa manipulezi. Asa ca nu marsez la mizerii de acest gen.

Eu cred că nici nu ar trebui să fii aici))) deci nu ești capabil să dai un răspuns referitor la faptul ca este bine sau nu ca Ucraina DISTRUGE DELTA DUNĂRII încălcând toate tratatele internaționale. În cazul lor sper ca Putin să facă dreptate, iar în cazul tău sunt sigur ca Pfizer va face dreptate.)

boierasul
boierasul  •  21 Februarie 2023, 19:39
Postat de cpt.ahab pe 21 Februarie 2023, 17:25

Acolo au lucrat ambasadele, oamenii lui Coldea, nultinaționalele, ONG-urile sugativă și prostălăii #rezist. Ăia au fost figuranți gratis, prostia și răutatea fiindu-le suficientă.

Aia poate fi considerata "tentativa" de lovitura de stat, nu mitingul de la Chișinău, unde 5000 de oameni majoritatea bătrâni și femei își strigau sărăcia în strada.

Vezi toate comentariile (52)
Comentează