FOTBAL  »  NATIONALA  »  BELGIA - ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Medicina de la NASA a ajuns în cantonamentul echipei naționale! Jucătorii se refac pentru meciul cu Belgia ca astronauții în spațiu

Articol de , - Publicat joi, 20 iunie 2024 15:01 / Actualizat joi, 20 iunie 2024 15:33

Echipa națională se pregătește de cel de-al doilea meci de la Euro 2024, iar jucătorii au parte de un proces special de refacere după meciul plin de încărcătură cu Ucraina. Staff-ul României folosește în cantonamentul din Germania aparatură de top pentru pregătirea de efort, dar și pentru refacere, după un efort ridicat.

Am fost pe tot terenul cu Ucraina chiar dacă în prima jumătate de repriză au fost peste noi. Golurile lui Nicolae Stanciu, Răzvan Marin și Denis Drăguș au asigurat o victorie categorică, prima după 24 de ani.

Dar pe lângă bucuria și euforia victoriei și a celor trei puncte puse în sacul calificării în fazele superioare, Edward Iordănescu și staff-ul său au mult mai mult de muncă în pregătirea partidei cu Belgia, de sâmbătă seară, de la Koln.

+15 FOTO

„Ne regenerăm, ne punem pe picioare, tragem tare pentru România”

„Jucătorii simt o acumulare, o oboseală, dar suntem pe drumul cel bun, iar la ora meciului cu Belgia o să fim sută la sută din punct de vedere fizic. Ne regenerăm, ne punem pe picioare, tragem tare pentru România, pentru victorie” a fost mesajul transmis GSP.RO din interiorul echipei.

Iar pentru ca jucătorii să aibă condiții de top, ca marile echipe ale lumii, staff-ul echipei naționale și-a făcut planurile ca la carte, încă de la București.

În cantonamentul din Würzburg, într-o cameră specială, au fost montate două aparate de vacuum intermitent. Acesta sunt utilizate alternativ de jucători, după ce au fost deja testate și la cantonamentul de la Mogoșoaia, înainte de plecarea în Germania.

+15 FOTO

Tehnologia care reduce și riscul accidentărilor

Ce se întâmplă cu aceste aparate și la ce îi ajută pe jucători?

„Aparatele funcționează pe baza principiului aplicării presiunii negative urmate de presiune pozitivă, creând astfel un ciclu de vasoconstricție și vasodilatație. Acest proces aduce beneficii semnificative asupra sistemului cardiovascular și contribuie la revascularizarea țesuturilor afectate, facilitând refacerea acestora”, notează cei de la FRF.

Claudiu Stamatescu, medicul echipei naționale de fotbal a României, a explicat pentru site-ul oficial al FRF că această tehnologie avansată este menită să reducă riscul accidentărilor. Demonstrând capacitatea echipei de a adopta și utiliza cele mai moderne metode în pregătirea sportivă.

Ca la marile echipe din lume

“Terapia cu vacuum poate fi folosită pentru prevenție, pentru pregătirea de efort, dar și pentru refacere, după un efort ridicat. Toate echipele de top folosesc acest sistem, inclusiv Bayern, Real Madrid, Barcelona și Liverpool, precum și fotbaliști importanți.

Unul dintre aceștia este Cristiano Ronaldo, care are și un program personalizat, creat pentru el”, a mai declarat medicul primei reprezentative.

Astronauții apelează la terapia cu vacuum intermitent

„Terapia cu vacuum intermitent are la origine cercetările medicale ale NASA despre efectele spațiului cosmic asupra sănătății umane”, notează cei de la nord.ro.

Care subliniază că „s-a constatat că astronauții aflați în condiții de imponderabilitate trebuie să fie supuși la fiecare 10 ore unei presiuni negative (mai mică decât presiunea atmosferică) pentru a evita complicațiile la nivelul sistemului cardiovascular”.

Practic, terapia cu vacuum intermitent este singura cale prin care se poate asigura o circulație sanguină corespunzătoare la nivelul membrelor inferioare, în condițiile unei gravități foarte scăzute sau inexistente.

Pentru ce afecțiuni este recomandată terapia cu vacuum intermitent

  • Insuficiență venoasă cronică (ulcerul venos al piciorului, varice)
  • Sindromul posttrombotic
  • Edem
  • Ulcere și alte răni care nu se închid
  • Inflamații postchirurgicale sau posttraumatism
  • Boala ocluzivă arterială periferică
  • Neuropatia diabetică
  • Dureri cronice (picioare, răni)
  • Sindromul „picioare neliniștite”
  • Reabilitarea și recuperarea în urma traumatismelor din sport, inclusiv a fracturilor
  • Tratamente pentru tonifierea musculară și îndepărtarea celulitei
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali a intrat în direct și a distrus doi jucători: „Toate baloanele au fost la adversar! Nu mă interesează”
Superliga
Gigi Becali a intrat în direct și a distrus doi jucători: „Toate baloanele au fost la adversar! Nu mă interesează”
Emma Răducanu, spulberată la Australian Open: a pierdut 1-6, 0-6
Tenis
Emma Răducanu, spulberată la Australian Open: a pierdut 1-6, 0-6
Stadion de 64 milioane de euro într-o localitate de 4.000 de locuitori! CNI a demarat licitațiile
Superliga
Stadion de 64 milioane de euro într-o localitate de 4.000 de locuitori! CNI a demarat licitațiile

„S-a degradat de la an la an, mi-era milă de el” » Drama tulburătoare a lui Vasile Ardeleanu, spusă de trei dintre foștii lui coechipieri. Câți bani i-ar fi dat Lăcătuș

Singur în Emirate » Titularul de la Rapid, „uitat” în Dubai! Ce s-ar fi întâmplat la îmbarcarea spre România


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează