INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COPA AMERICA

„S-ar omorî unul pentru celălalt!” » Înainte de semifinala Copa America dintre Columbia și Uruguay, cei doi selecționeri fac declarații războinice

Nestor Lorenzo, îmbrățișându-l pe James Rodrigues. Sursă foto: Imago
Nestor Lorenzo, îmbrățișându-l pe James Rodrigues. Sursă foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 10 iulie 2024 20:03 / Actualizat miercuri, 10 iulie 2024 21:24

Nestor Lorenzo (58 ani), selecționerul Columbiei, a avut o nouă serie de declarații tari, chiar înaintea semifinalei de Copa America, pe care „La tricolor” o va disputa în fața Uruguay-ului (joi, ora 03:00, Bank of America Stadium). După ce a câștigat contra Canadei, Argentina așteaptă în finală.

Nestor Lorenzo este selecționer din data de 9 iulie 2022, iar din acel moment, Columbia nu a mai pierdut nici măcar o partidă oficială (18 victorii și 6 remize). La Copa America, Columbia a terminat pe primul loc în grupă cu Brazilia, Costa Rica și Paraguay, apoi a eliminat Panama (5-0). Unul dintre remarcații turneului este James Rodriguez (un gol și cinci pase decisive).

„El Loco” a preluat frâiele selecționatei sud-americane pe 15 mai 2023. Din acel moment, Uruguay a pierdut o singură partidă oficială, 1-2 contra Ecuadorului în grupa de calificări pentru Campionatul Mondial din 2026.

La ediția de Copa America din acest an, Uruguay și-a câștigat toate partidele din Grupa C (3-1 cu Panama, 5-0 cu Bolivia și 1-0 cu Statele Unite ale Americii), apoi a trecut și de Brazilia în sferturile de finală (0-0, 4-2 în urma loviturilor de departajare).

Nestor Lorenzo, declarații războinice înaintea semifinalei cu Uruguay

Argentinian, la fel ca Bielsa, Lorenzo nu avea o vastă experiență înainte de a fi numit selecționer al Columbiei, însă s-a dovedit a fi un pariu extrem de reușit.

Să avem o Copa America reușită ar însemna să câștigăm trofeul. Nu este un concept abstract. Obiectivul este să câștigăm fiecare partidă pe care o disputăm, iar băieții știu asta. Vrem să dăm importanță tricoului echipei naționale. Jucătorii trebuie să simtă o mândrie extraordinară purtându-l. Asta simt eu pentru fotbal.

În echipa asta, jucătorii s-ar omorî unul pentru celălalt. Am lucrat enorm la asta.”

Marcelo Bielsa: „Fotbalul columbian a trecut printr-o transformare totală”

„Columbia dispune de mulți atacanți, fapt ce nu este des întâlnit în ziua de azi. Au opțiuni pe toate posturile, toate de valoare apropiată. Fotbalul columbian a trecut printr-o transformare totală.

2011este anul ultimului triumf al celor din Uruguay la Copa America. În total, „Los Charruas” au 15 trofee de Copa America, record, la egalitate cu Argentina.

Au o echipă creativă, dominantă și competitivă, lucruri esențiale pentru a supraviețui în fotbalul modern. Columbia este una dintre echipele de top ale Americii de Sud”, a declarat argentinianul, conform straitstimes.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Simona Halep cere daune de 10 milioane de dolari, dar canadienii „sabotează” procedurile! » GSP publică detalii din dosarul de la New York
Tenis
Simona Halep cere daune de 10 milioane de dolari, dar canadienii „sabotează” procedurile! » GSP publică detalii din dosarul de la New York
FRF le-a dat ultimatum! Cluburile din Superliga, amenințate cu depunctarea
Superliga
FRF le-a dat ultimatum! Cluburile din Superliga, amenințate cu depunctarea
După Șut, alt om de bază de la FCSB are ruptură musculară
Superliga
După Șut, alt om de bază de la FCSB are ruptură musculară

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

„Am avut prime de la FCSB”, la 4 ani după Cazul Valiza! » Interviu-BOMBĂ cu Marian Cristescu despre o carieră plină de povești: „Budescu îl lua de urechi pe băiatul lui Ioan Niculae” + „Răzvan Lucescu ne-a legat cu sfoara”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează