FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

VIDEO / EXCLUSIV Pancu numește cele două greșeli pe care le face Rapid acum

Daniel Pancu, în platoul Gazetei Sporturilor
Daniel Pancu, în platoul Gazetei Sporturilor

Articol de - Publicat joi, 01 august 2024 16:54 / Actualizat vineri, 02 august 2024 12:34

Daniel Pancu (46 de ani), selecționerul României U21, a fost invitat, azi, la GSP Live și a abordat inclusiv criza Rapidului  ♦ Alb-vișiniii au obținut numai două puncte în primele 3 etape ale campionatului și se clasează momentan pe locul 12.

Pancu, fost jucător și tehnician în Giulești, a analizat în detaliu situația actuală a echipei de suflet și a identificat două probleme ale formației antrenate de Neil Lennon: incompatibilitatea lotului cu sistemul de joc încercat de nord-irlandez și modul în care este tratat Cristi Săpunaru.

VIDEO. Interviu cu Daniel Pancu despre criza de la Rapid: „Trebuie schimbat sistemul sau aduși alți jucători”

- Rapid, două puncte în primele 3 etape.
- E o dezamăgire până acum. Mă refer la evoluție, nu la rezultate. Ca rezultate, și FCSB tot două puncte are. Consider că profilul acestui lot de jucători nu e compatibil cu sistemul ales de antrenor. Nu știu dacă prinde stilul acesta în Giulești, iar poziția unor jucători nu e cea corectă. Ori schimbă sistemul, ori aduc alți jucători.

- Jucătorii noi...
- Asta voiam să spun. Există și multe cauze obiective. Sunt jucători noi, antrenorul e nou, activează într-o țară total diferită de a lui. Nu știu nici dacă a învățat bine jucătorii până acum. Gojkovic, Jambor, Ignat, Micovschi, Blazek - am spus deja 5 jucători noi în echipă. E normal să nu meargă jocul. E devreme să ne pronunțăm asupra nou-veniților. Sunt jucători pe care s-au plătit bani, cazurile lui Blazek, Jambor.

- Jambor a costat chiar în jur de un milion de euro.
- E un fotbalist de viitor. Până acum, nu mi-a lăsat o impresie nici foarte bună, nici proastă. E jucător bun, puternic, e percutant, nu cred că l-au luat la întâmplare. Dar nu l-am citit încă foarte bine. Rapid rămâne în continuare o echipă grea. E foarte greu să nimerești transferurile. Poți să aduci și români consacrați și să devină de nerecunoscut la Rapid.

- De cât timp are nevoie Lennon?
- Trebuie să-i acorzi timp antrenorului, obligatoriu. Eventual, să-l analizezi la finalul turului. Rapid nu are un antrenor care să fi stat un an și jumătate în ultimul timp. În cei 3 ani de când ești în Liga 1, îți puteai crea o identitate, să stabilești un sistem de joc sau două, un profil al antrenorilor, să fie compatibili cu cultura clubului. Am mai spus, sunt încă un boem, un nostalgic. Trebuie să ai rezultate, dar bara aia frumoasă n-aș scoate-o din context niciodată. Fie că termini pe locul 10 sau pe locul 1, trebuie să ai un stil frumos, plăcut, cu ocazii multe. Profilul pe care îl văd eu la Rapid e următorul: să marchezi cu un gol mai mult decât adversarul.

- Suporterii vor mai avea răbdare?
- Nici o presiune foarte mare n-ar trebui să fie pe Lennon acum, e abia la început. Suporterii sigur că își pierd răbdarea, doar că nu mai sunt reacțiile din trecut. Oamenii sunt foarte educați și civilizați pe Giulești.

- Care crezi că ar trebui să fie obiectivele realiste din acest sezon?
- Ei vorbesc despre Cupă iar, dar o performanță poate însemna și o semifinală de Cupă... Vorbim de câștigat competiția, când ei n-au ieșit din grupe cu Dumbrăvița și CSA Steaua... Mentalitatea unui club se construiește foarte greu. E greu să termini pe locul 6 și apoi să-ți propui primul loc. E un drum lung.

VIDEO. Daniel Pancu: „Săpunaru ori e titular și căpitan, ori nu e deloc!”

- E corect cum procedează Rapid cu Săpunaru?
- Analizez ce am văzut. Lennon a dat de înțeles inițial că Săpunaru nu îi mai ajută sportiv. Apoi, la o etapă distanță, spunea că o să joace și că o să-i ajute. Am un semn de întrebare cum l-au evaluat, dacă a fost o idee preconcepută și s-au uitat în buletinul lui sau daca l-au evaluat în antrenamente și în meciuri. Mă gândesc și că sistemul cu 3 fundași îi venea mănușă lui Săpunaru.

- Poți să-l ții pe bancă?
- E un caz delicat, îl cunosc bine pe Săpunaru, sunt lucruri pe care le acceptă cu greu. Ar fi fost delicat și pentru mine, dacă eram antrenor. E un subiect delicat din punctul meu de vedere: Săpunaru ori e căpitan de echipă și titular, ori nu e deloc. Ca jucător, eu am acceptat postura asta, când am retrogradat, în 2015. Pe final, am fost rezervă fără să comentez. Dar eu sunt altfel, Săpunaru e altfel, suntem diferiți.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (4)
cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  02 August 2024, 05:29

Dresorul de la Rapid e doar in vizita))) a venit sa vada contradictia antagonica dintre spritul romanesc si whiskyul scotian! Praf

gicapuia
gicapuia  •  02 August 2024, 01:42
Postat de babinu pe 01 August 2024, 23:06

Oare ce acoperire are Pancu pentru a face astfel de declaratii? 0 rezultate ca antrenor, numit selectioner la apelul bocancilor. Poate doar la o betie sa-l bage sub masa pe nea Lemmon ala, ca alfel n-are el ce sfaturi sa-i dea.

Nu-i trebuie nici o acoperire. Doar Lucescu sau Iordanescu Tatal poate sa-si dea cu parerea ? Mai presus de toate ce spune e realitatea curata ! Crunta ! Sau nu te-ai uitat la ce joaca Rapid acum ? Pancu a facut destule pentru Rapid ! Macar asta e a acoperirea lui. Tu ce acoperirea ai sa faci asemenea afirmatii despre Pancu ?

Unomfoartesimplu
Unomfoartesimplu  •  02 August 2024, 00:27
Postat de babinu pe 01 August 2024, 23:06

Oare ce acoperire are Pancu pentru a face astfel de declaratii? 0 rezultate ca antrenor, numit selectioner la apelul bocancilor. Poate doar la o betie sa-l bage sub masa pe nea Lemmon ala, ca alfel n-are el ce sfaturi sa-i dea.

Pertinenta intrebarea ta si raspunsul este ZERO. Rapidul a intrat pe mana unuia care vinde mobila proasta si vrea expunere. Probabil ca fiecare jucator are norma de vandut ceva de acolo. Cred ca Sapunaru nu vinde cate saltele trebuie si l-a scos pe banca... Daca isi aduce mai multi prieteni si cunostinte la pravalia patronului, poate prinde echipa de start. Alta explicatie nu exista. Roscovanu' irlandez se gandeste exclusiv la bere din aia calda care nu se poate bea decat de ei... Pacat!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează