SPORTURI  »  SNOOKER  »  RECORD

VIDEO John Higgins, al doilea jucător din istorie care reușește 1000 de break-uri de peste 100 de puncte, după Ronnie O'Sullivan

John Higgins
John Higgins

Articol de - Publicat vineri, 20 septembrie 2024, 14:44 / Actualizat vineri, 20 septembrie 2024 14:54

Scoțianul John Higgins (49 de ani), locul 16 în clasamentul mondial din snooker, i-a egalat performanța lui Ronnie O'Sullivan (48 de ani), locul 4 mondial: cei doi sunt singurii, deocamdată, care au trecut în carieră de 1000 de break-uri de peste 100 de puncte reușite.

John Higgins a reușit break-ul cu numărul 1000 de peste 100 de puncte la Openul Angliei, în turul al treilea, unde a pierdut în fața nord-irlandezului Mark Allen (38 de ani, #3 mondial), scor 3-4.

După John Higgins, urmează Judd Trump

Scoțianul a devenit astfel al doilea jucător din istorie care reușește 1000 de break-uri de peste 100 de puncte, după Ronnie O'Sullivan. „Racheta” se află totuși la o distanță mare față de Higgins, având 1272 de astfel reușite. O'Sullivan a reușit, de asemenea, 15 break-uri maxime, de 147 de puncte.

Următorul jucător care va atinge borna de 1000 de break uri va fi liderul mondial, Judd Trump (35 de ani), care are momentan 998 reușite.

John Higgins: „Este bine să fii al doilea după Ronnie O'Sullivan”

„Este o realizare extraordinară. Am jucat acest joc de atât de mult timp pentru a ajunge la această bornă. Trebuie să fiu mândru de asta. Sunt foarte mândru. Sincer să fiu, am vrut să ajung acolo înaintea lui Judd. Cred că am un avans de 14 ani față de el.

Este bine să fii al doilea după Ronnie O'Sullivan (n.r. care ajunge la 1000 de centuries în carieră), cel mai bun din toate timpurile. Evident, Judd va continua și probabil va eclipsa recordul secolului lui Ronnie”, a declarat John Higgins, potrivit eurosport.

John Higgins, de 4 ori campion mondial în snooker

John Higgins a devenit jucător profesionist de snooker în 1992, iar de atunci scoțianul a câștigat numeroase trofee, printre care de 4 ori Campionatul Mondial. Higgins a reușit, de asemenea, 13 break-uri maxime de-a lungul carierei.

Higgins a debutat ca profesionist in 1992, alături de Ronnie O'Sullivan si Mark Williams. Primul trofeu câştigat a fost în 1994 în faţa lui Dave Harold cu scorul de 9-4 la Grand Prix, urmat în 1995 de câştigarea British Open-ului în faţa lui Ronnie O’Sullivan cu scorul de 9-6 si International Open in faţa lui Steve Davis cu scorul de 9-5, obţinand astfel titlul de „primul adolescent care câştigă trei trofee importante într-un sezon”.

Sezonul 1998/1999 a fost un sezon foarte bun pentru ”The Kid”, la numai 22 de ani a caştigat World Championship in faţa lui Ken Doherty (18-12) , British Open in faţa lui Stephen Hendry (9-8), UK Championship împotriva lui Matthew Stevens (10-6), China Open in faţa lui Billy Snaddon (9-3), iar în 1999 Masters împotriva lui Ken Doherty (10-8) si Premier League Snooker.

Higgins a fost numit membru al Ordinului Imperiului Britanic (MBE), în 2008. Este suporter înrăit F.C. Celtic si se duce cat de des poate pe stadion pentru a-şi susţine echipa.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Superliga
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Campionate
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Nelu Varga, despre datoria de 60 de milioane de euro: „Mereu s-a vorbit de insolvență la CFR Cluj”
Superliga
Nelu Varga, despre datoria de 60 de milioane de euro: „Mereu s-a vorbit de insolvență la CFR Cluj”

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează