FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Campion în Giulești, discurs furibund: „Mi se confirmă încă o dată că n-au acel om!”. Ce trebuie făcut urgent în vestiarul Rapidului: „Aici nu e Avântul Pătârlagele!”

Borislav Burmaz, de la Rapid, foto: Imago
Borislav Burmaz, de la Rapid, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 07 octombrie 2024, 15:29 / Actualizat luni, 07 octombrie 2024 16:21

Cristi Dulca, 53 de ani, ex-campion cu Rapid alături de Marius Șumudică în 1999, a mărturisit pentru GSP.ro că este dezamăgit de parcursul giuleștenilor și amendează lipsa unui atacant care să tragă echipa după el. Susține continuitatea cu Șumi și transmite ce vede el că ar trebui să se facă urgent la echipă.

Rapid a pierdut la Botoșani, scor 0-2, echipa este mai aproape de zona retrogradării decât de lupta la titlu. Iar în prima etapă după reluarea campionatului va juca împotriva Farului lui Gică Hagi în Giulești!

Formația din Grant are una dintre cele mai slabe ofensive din Liga 1, în media un gol marcat pe meci. În ultimele patru etape, Rapid nu a marcat în trei meciuri! A punctat de două ori cu Unirea Slobozia (2-1) în deplasare, au mai fost remiza albă cu Oțelul și cele două eșecuri cu U Cluj și cu FC Botoșani, în care a încasat câte două goluri.

Avem încredere în Marius Șumudică! Îl sprijinim, suntem în spatele lui. Și îi dăm libertate totală să decidă vizavi de anumiți jucători. Noi îl sprijinim. În viața unei echipe mai sunt astfel de momente, dar Marius Șumudică este și va rămâne antrenorul Rapidului. Nu există niciun dubiu!
Viorel Moldovan, președinte Rapid

Cristi Dulca despre minusurile Rapidului: "Fără om de gol, fără spiritul de a lupta pentru culori"

Fost campion cu Rapid în 1998/1999, din echipa antrenată de Mircea Lucescu, Cristi Dulca, 53 de ani, a mărturisit că este descumpănit de întreaga situație din Giulești.

„Sunt foarte dezamăgit. Mă uitam la meci (cu FC Botoșani), iar comentatorul a zis, la un moment dat, că nu mai vede spiritul ăla de a alerga, de a lupta pentru culori, la Rapid. Cred că și Săpunaru a spus apoi la interviu.

Încă o dată mi se confirmă că Rapid n-are atacant, n-are om de gol! OK, și-a creat ceva ocazii, dar nu să domine.

Nu știu câtă răbdare mai au oamenii din Giulești vizavi de această situație. Dacă să meargă cu Șumi până în iarnă, să mai aducă ceva jucători, că facă o pregătire de iarnă centralizată, apoi să tragă linie...", a comentat fostul internațional pentru GSP.ro.

79de meciuri a adunat Dulca pentru Rapid în perioada 1996-1998 în campionat, marcând și zece goluri

Cristi Dulca apreciază că va continua Marius Șumudică, dar vrea revoluție în vestiar

Marius Șumudică a fost antrenorul giuleștenilor șase etape, după alte șase în care la conducere a fost Neil Lennon.

„Nu sunt adeptul schimbărilor bruște. Trebuie să ai răbdare cu un antrenor, mai ales că el nu a făcut lotul, nu a făcut pregătirea. Când vii în plin campionat, e greu pentru orice antrenor. Mai devreme sau mai târziu.

Șumi era clar că nu poate refuza Rapidul și să mai aștepte până la iarnă, în pauza competițională. Dacă și-a asumat, acum el trebuie să dea randament.

În primul rând, Rapid trebuie să capete moral, înainte de multe alte lucruri. Probabil, eu sunt emoțional când vorbesc, dar Rapid nu mai are spirit!

Eu și cei din echipa aceea mare a Giuleștiului nu jucam pentru bani în primul rând, ci pentru orgoliu, să arătăm că suntem cei mai buni. Pentru Rapid trebuie să pui suflet. Nu să te bucuri că ai mai bifat un meci în Liga 1, că merge salariul. În Giulești nu ai voie să pierzi, rar este acceptat egalul.

Ar trebui ca liderii din vestiar să strige: «Mă, aici e Rapid, nu e Avântul Pătârlagele! Dacă nu vă treziți mai repede, lăsați-vă de Rapid!»", a conchis Cristi Dulca.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Lovitură pentru Mario Iorgulescu » Decizia luată azi de judecători
Superliga
Lovitură pentru Mario Iorgulescu » Decizia luată azi de judecători
SEISM la clubul din Superliga » Acționarul a decis: „Plec, renunț! Nu vreau să mai aud de echipă”
Superliga
SEISM la clubul din Superliga » Acționarul a decis: „Plec, renunț! Nu vreau să mai aud de echipă”
Antrenorul din Superligă, distrus de acționarul clubului: „E un mare semn de întrebare”
Superliga
Antrenorul din Superligă, distrus de acționarul clubului: „E un mare semn de întrebare”

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

EXCLUSIV „Securistul era arbitru de Divizia C, voia să mă racoleze” » Interviu cu actorul Mihai Călin despre teatru, viața aspră din comunism și Revoluția din '89: „I-am dat două palme Claudiei, știam că glonțul face pneumonie”


Comentarii (1)
Vardy.Party
Vardy.Party  •  07 Octombrie 2024, 16:32

“Șumi era clar că nu poate refuza Rapidul și să mai aștepte…” Pe bune? Pe bune??? Adică sărmanul Șumudică l-a săpat și pe Bergodi și pe scoțianul până îi s-au tocit unghiile și el era să mai aștepte? Săracu’ Șucu n-a văzut asemenea marcaj om la om în viața lui, și e la a doua nevastă.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează