Articol de GSP - Publicat joi, 30 iunie 2011 00:00 / Actualizat joi, 30 iunie 2011 21:49
În prima parte a seriei „Ştranduri şi piscine din ţară”, timişorenii şi clujenii au aflat care sunt cele mai populare locuri pentru înot din zona lor. Iată acum o listă a celor mai cunoscute zone de agrement pe perioada estivală din Ploieşti, Iaşi, Braşov, Arad.
PLOIEŞTI
Ştrandul Dorobanţul
Facilităţi: Aşezat în partea de sud-est a Ploieştiului, ştrandul din cartierul Mihai Bravu are o capacitate de 250 de locuri şi 800 de metri pătraţi. Apa se schimbă la trei-patru zile, dar clorinarea se face zilnic.
Tarife: Preţurile sunt identice ca cele de acum doi ani. O intrare la ştrand costă 10 lei, dar în aceşti bani nu trebuie sa vă aşteptaţi la prea multe facilităţi: fiecare vine cu şezlongul şi umbrela de acasă.
Program: Bazinul este deschis zilnic, între orele 09:00 - 19:00.
Contact: Cartierul Mihai Bravu, în incinta fostei Fabrici Dorobanţul
Facilităţi: În acest an, s-a deschis o nouă piscină, la doar 5 km de Ploieşti - Sky Pool. Aici găseşti două bazine, unul cu adâncimea maximă de 2,4 m şi unul pentru copii, dotat cu tobogan. Şezlongurile şi baldachinele de pe marginea piscinei oferă un plus de confort clienţilor
Program: Piscina este deschisă toată săptămâna, de la 09:00 până la 19:00.
Tarife: Intrarea este 20 de lei în zilele lucrătoare, iar în weekend tariful creşte la 30 de lei, dar în acest preţ intră şi şezlong + prosop.
Contact: Strada Principală nr. 1, Păuleştii Noi.
Site: www.sky-center.ro
Telefon: 0737 500 594
IAŞI:
Ştrandul Municipal
Facilităţi: Din luna iunie şi până la sfârşitul lui septembrie, ieşenii au ocazia de a se bucura de soare şi apă la ştrandul Municipal, dotat cu trei bazine. Bazinul pentru adulţi are 50 de metri lungime şi este realizat după standarde internaţionale, iar cel pentru copii are 210 metri pătraţi. Cel mai nou bazin, inaugurat în 2009, are o adâncime maximă de 2,60 metri.
Ştrandul Municipal a angajat în acest an un instructor de înot şi de gimnastică acvatică, ale cărui cursuri vor fi plătite cu 16 lei pe oră.
Tarife: Pentru a intra la acest ştrand se plătesc 8 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru copiii sub 7 ani şi pensionari. Dacă doriţi să închiriaţi un şezlong, la preţul de intrare se adaugă încă 5 lei pe oră. În cazul abonamentelor, pentru 10 intrări ieşenii plătesc 60 de lei, iar copiii şi pensionarii beneficiază de o reducere substanţială, plătind doar 20 de lei.
Program: De la ora 09:00 la 19:00, ieşenii au liber la distracţie.
Contact: Strada Cicoarei, zona Alexandru cel Bun
Facilităţi: Începând cu 3 iunie, Iaşiul are parte de o premieră: o piscină aflată pe acoperişul unei clădiri de şapte etaje, pe care se află şi un restaurant-terasă. Piscina nu este de mari dimensiuni ( 8 metri lungime), însă cei care optează pentru ea pot fi siguri că pe timpul zilei sunt feriţi de privirile indiscrete. Piscina este separată de terasă, graţie unui perete despărţitor. De asemenea, există şi un jacuzzi în care încap cel mult şase persoane.
Tarife: Întrucât se vrea a fi mai mult un club exclusivist, accesul la piscină se face pe bază de invitaţie şi card de membru. Totuşi, oricine poate beneficia de piscina clubului contra cost, în schimbul a 30 lei ( 20 lei consumaţia, 10 lei intrarea) sau a 60 lei/oră, doar pentru jacuzzi.
Program: De duminică până miercuri, piscina este deschisă între 07:30 şi 24:00, în timp ce în intervalul joi- sâmbătă, petrecerea la piscină se prelungeşte până la ora 04:00.
Contact: Strada Melodiei Nr.18 , bloc Il Primo, în spatele Facultăţii de Mecanică
E-mail: [email protected]
Telefon: 0725.527.281, 0755.799.227
BRAŞOV:
Facilităţi: Aqua Park Braşov este cel mai mare parc acvatic din ţară şi a fost redeschis în 2011 după doi ani de pauză. Are o suprafaţă de aproximativ 4 hectare şi cele mai înalte tobogane din România. Capacitatea Aqua Park este de 5000 de persoane şi cuprinde şapte tobogane, dintre care trei pentru colaci, unul multipistă şi trei kamikaze, pe lângă cele patru terenuri de fotbal, restaurant şi parcări.
Tarife: Copiii sub 1,30 m au intrare gratuită, însă ei trebuie sa fie însoţiţi de părinţi. În iulie, de luni până vineri, accesul la piscină vă este permis dacă plătiţi 30 de lei, în timp ce în weekend, tariful ajunge la 40 de lei. Cu 400 de lei puteţi achiziţiona un abonament de 30 de intrări, iar cu 200 de lei, unul de 15 intrări.
Program: Aqua Park Braşov este deschis între 10:00 şi 19:00.
Contact: Strada Prunului, cartier Noua.
E-mail: [email protected]
Site: http://www.smile-aquapark.ro/
Telefon: 0758.038.832, 0268.337.576
Facilităţi: Paradisul acvatic deschis în 2007 pune la dispoziţia locuitorilor din Braşov dar şi turiştilor şase piscine interioare şi două în aer liber. Indiferent de vârstă, toboganele din parcul acvatic fac deliciul tuturor. În jurul bazinelor este amenajată o zonă cu peste 1000 de şezlonguri, iar trambulinele aflate la o înălţime de 1 m, 3 m sau 5 m sunt destinate exclusiv celor care stăpânesc înotul.
Calitatea apei este asigurată de un sistem special de filtrare cu ultraviolete.
Tarife: Pentru o zi de distracţie la Paradisul acvatic aveţi nevoie de 55 de lei pentru intrare, 40 de lei dacă vreţi să staţi doar trei ore sau 30 de lei pentru două ore.
Program: În sezonul estival, lunea programul începe de la 14:00 şi se încheie la 22:00, în timp ce de marţi până duminică, parcul este deschis de la ora 10:00 până la 22:00.
Contact: Bulevardul Griviţei 2F - 2G, ieşirea spre Târgu Mureş.
E- mail: [email protected]
Site: www.paradisulacvatic.ro
Telefon: 0268.440.070
Ştrandul Neptun:
Facilităţi: Ştrandul Neptun este al doilea ca mărime din Europa, situat pe un râu şi primul bazin cu valuri din vestul ţării, deschis în 2008. Acesta este împărţit în patru zone: un spaţiu destinat bazinelor şi altul ştrandului pentru copii, o zonă comercială şi o zonă de camping.
Ştrandul pentru copii are bazine modernizate cu instalaţii de încălzire a apei cu panouri solare şi un tobogan cu două spirale. De asemenea, s-au construit două bazine cu apă termală, cu o temperatură ce nu scade sub 35°C. Mai există şi două terenuri de sport pe nisip, potrivite pentru fotbal şi volei.
Tarife: Elevii, studenţii, pensionarii şi persoanele cu handicap beneficiază de reduceri. Aşadar,un bilet de acces pentru toate facilităţile ştrandului costă 10 lei, respectiv 6 lei cu reducere, iar un abonament integral (sezonier) costă 550 lei, respectiv 220 lei cu reducere. Pentru un bilet de acces în zona destinată copiilor, cea comercială şi zona de căsuţe scoateţi din buzunar 5 lei/3,5 lei cu reducere, iar un abonament are un preţ de 225 lei/100 lei cu reducere.
Cei care doresc să intre doar în zona comercială şi de căsuţe a Ştrandului Neptun plătesc 2,5 lei. Pentru un şezlong se achită 2 lei/ zi, iar pentru închirierea unui teren de sport pe nisip - 50 de lei/oră.
Program: Accesul la piscine este permis de la 08:00 la 22:00, în timp ce în celelalte zone, programul se încheie de abia la 05:00.
Contact: Ştrandul este situat pe malul râului Mureş, în apropierea centrului civic al Aradului.
Vezi în galeria foto cum arată dotările ştrandurilor şi piscinelor!
Transfer pe axa FCSB - MLS? » Informații de ultim moment obținute de GSP.ro