SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

Performanță istorică: Gloria Bistrița s-a calificat în semifinalele EHF European League!

Performanță istorică: Gloria Bistrița s-a calificat în semifinalele EHF European League! FOTO: Facebook @Gloria Bistrița
Performanță istorică: Gloria Bistrița s-a calificat în semifinalele EHF European League! FOTO: Facebook @Gloria Bistrița

Articol de , - Publicat sambata, 23 martie 2024 16:28 / Actualizat sambata, 23 martie 2024 16:37

Gloria Bistrița a obținut calificarea în final four-ul EHF European League după 27-25 în returul cu Motherson Mosonmagyarovari, 59-55 la general ♦ A fost un meci complicat, pe parcursul căruia maghiarele anulaseră avantajul obținut de formația noastră în tur ♦ Dar elevele lui Florentin Pera au avut forța de a trece peste momentele de cumpănă și au reușit o performanță istorică pentru club.

Cronică Roxana Fleșeru după Gloria Bistrița - Mosonmagyarovar 27-25

Echipa lui Florentin Pera a evoluat sâmbătă într-o atmosferă nordică, având sala plină și o susținere necondiționată. Handbalistele Gloriei erau favorite la calificarea în Final Four-ul EHF European League de la Graz, după ce se impuseseră în tur cu 32-30 în fața celor de la Mosonmagyarovar.

Formația din România a început bine partida, Sonia Seraficeanu fiind cea care a pus primul gol pe tabelă. După zece minute totul era în grafic, gazdele conducând cu 7-4, Morena De Araujo, Paula Posavec și Cristina Laslo perforând poarta adversarelor.

Următoarele zece minute nu au mai fost la fel de bune, incapacitatea interilor de a înscrie, replierea defectuoasă și lipsa de eficiență în atac au făcut ca scorul să se strângă, 11-10. Florentin Pera a decis să o trimită în poartă pe Yuliya Dumanska în locul Renatei De Arruda, iar portărița cu origini ucrainene a avut câteva intervenții care au dat încredere.

Handbalistele lui Janos Gyurka au și condus pe final de repriză cu 14-13 și cu 15-14, însă la vestiare s-a intrat la scorul de 15-15.

Repriză în salturi pentru Gloria Bistrița

Încurajate de 3.000 de bistrițeni, fetele au găsit o viteză superioară la începutul celei de-a doua părți, iar Gloria s-a dus din nou la două goluri distanță grație reușitelor Cristinei Laslo, Paulei Posavec, Morenei De Araujo și Asukăi Fujita. În minutul 35, scorul era 18-16.

Renata De Arruda, revenită în poartă, și-a regăsit inspirația din meciul tur și a contribuit din plin la scorul din minutul 40, 20-18.

Apoi au urmat trei minute de cădere și s-a ajuns la egal, 21-21. Moment în care Florentin Pera a cerut time out și le-a spus handbalistelor sale să stea mai mult în atac, unde să dea dovadă de mai multă luciditate.

16 paradea avut brazilianca Renata de Arruda

Cu emoții, dar Gloria Bistrița e în semifinalele EHF European League!

Lucru care nu s-a întâmplat, iar maghiarele au reușit se ducă la trei goluri, diferență care le califica, 24-21 în minutul 19. Două lovituri de la 7 metri executate perfect de Cristina Laslo au dus din nou echipa din România în poziție de calificare, chiar dacă era condusă cu 24-23. Natalia Nosek a egalat la 24 cu șapte minute înainte de final. Tensiunea s-a accentuat, calificarea fiind atât de aproape.

Gnonsiane Niombla și Cristina Laslo au înscris în momentele cele mai importante, Bistrița a câștigat și returul cu 27-25 și merge în Final Four-ul care va avea loc pe 11 și 12 mai.

9 goluria marcat Cristina Laslo, ea fiind cea mai bună marcatoare a Gloriei

Citește și:

Scandal la Federația Română de Handbal! Acuzațiile unui fost selecționer: n-au bani de staff, dar au pentru a-și plimba pilele! Ce conflicte de interese s-ar afla la vârf
frh
Scandal la Federația Română de Handbal! Acuzațiile unui fost selecționer: n-au bani de staff, dar au pentru a-și plimba pilele! Ce conflicte de interese s-ar afla la vârf
România și-a aflat adversarele din drumul spre CE de handbal masculin » Misiune complicată pentru „tricolori”
Preliminarii CE
România și-a aflat adversarele din drumul spre CE de handbal masculin » Misiune complicată pentru „tricolori”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
SuporterOr
SuporterOr  •  23 Martie 2024, 22:07

Felicitări dle Pera și felicitări fetelor. Felicitări celor care au crezut în acest proiect de la Bistrița și l-au gestionat foarte bine până acum. Unde sunteți amețiților care plângeați toată ziua pentru banii publici?! Și e doar un început de drum. Mai vine Dunărea, mai vine și Csm-ul să-și dea cu Metzul în cap.. E bine, e foarte bine. Creștem și învățăm, adăugăm performanță și încredere. Să vedem dacă avem oameni capabili sa gestioneze acest moment de grație a handbalului feminin românesc. Unde sunteți cei ce plângeați că se revarsă crema handbalului in campionatul nostru sărmanul și somează artistele noastre. Competiția domnilor creează valoare. Și valoarea creează competiție. Uitati-va cu ce viteza se repliază sau cum se apără acum echipele noastre de când suntem "invadați" de profesionistele venite din școli mari de handbal modern. E bine fraților. Vom mai crește până ne vom atinge punctul de incompetenta. E limpede insa că Federația rămâne mult de căruță și cu boi balcanici, căruța nu va merge niciodată ca un Ferrari de la un punct încolo. Acolo vor fi ruperile cele mai drastice, când mizeriile vor face jocurile de interese... Nu mai dați vina pe unii și alții, ca noi nu știe nimeni sa ne sape groapa... Hai Romania. La Graz.

Calinpoe
Calinpoe  •  23 Martie 2024, 19:35

Asukăi?

badeadorian
badeadorian  •  23 Martie 2024, 18:03

Super .... si la mai mare !!! ....

Vezi toate comentariile (5)
Comentează