ESPORTS  »  STIRI GAMING  »  GAMING

Baldur's Gate 3: Cea mai bună structură de echipă. Ghid practic pentru a crește eficiența jocului

Articol de GSP - Publicat luni, 04 noiembrie 2024 12:53 / Actualizat luni, 04 noiembrie 2024 12:59

Iată cea mai bună structură de echipă în Baldur's Gate 3. Cu aceste patru subclase poți finaliza toate provocările din joc fără dificultate.

Există multe ghiduri despre cele mai bune structuri de echipă pentru Baldur's Gate 3, iar de obicei, acestea îți vor spune să aduci câte un personaj pentru fiecare dintre rolurile cheie: tank, expert în atacuri AoE (atacuri pe arie), vrăjitor de suport și cineva util în afara luptelor (un personaj priceput la abilități, cum ar fi un Rogue sau un Bard). Această structură are logică, deoarece acoperă toate bazele necesare pentru a face față fiecărei situații.

Totuși, în loc să alocăm patru personaje diferite în clasele tradiționale pentru aceste roluri vom face ceva mai eficient pentru a obține cea mai bună structură de echipă în BG3. Vom folosi un Vrăjitor pentru a folosi Haste dublat (Twinned Haste) la fiecare luptă importantă, ceea ce va dubla acțiunile disponibile pe tur pentru doi membri ai echipei: tank-ul și vrăjitorul de suport.

Pentru a crește eficiența vom lua un Cleric de tip Light ca vrăjitor de suport. Cu două acțiuni pe tur, Clericul poate folosi o vrajă de suport/control și o vrajă de AoE, cum ar fi Fireball sau Wall of Fire. Iar tank-ul va avea patru atacuri pe tur de la nivelul 5.

Structura optimă a echipei

Personaj 1: Rogue / Assassin (personajul tău personalizat)

Recomandăm să joci ca Rogue, deoarece vei fi cel din fața echipei care inițiază conversații, întâlnește uși încuiate și dezarmează capcane. Dacă alegi un personaj principal cu Carismă scăzută vei eșua la multe teste, în timp ce membrii echipei mai calificați te urmăresc.

Rogue-ul și Bard-ul sunt singurele opțiuni reale pentru acest rol, dar Clericul poate face multe dintre lucrurile pe care le face Bard-ul, în timp ce nimeni altcineva nu poate face unele dintre lucrurile pe care le face Rogue-ul. Alegerea subclasei Assassin este destul de evidentă dacă vrei o utilitate sigură de la trăsăturile clasei.

Personaj 2: Paladin / Oath of Vengeance

Paladinul este capabil de explozii mari de daune mai bine decât orice altă clasă concentrată pe atacuri melee, datorită abilității Smite. În BG3, mulți șefi au perioade lungi de invulnerabilitate și ferestre scurte pentru a le provoca daune, așa că această abilitate de a provoca daune rapide este extrem de utilă. Recomandăm feat-ul Great Weapon Master (+10 la daune per lovitură, dar -5 la tirul de atac).

Oath of Vengeance este o alegere excelentă datorită abilității Vow of Enmity, care oferă Avantaj la atacurile unde Great Weapon Master impune -5 la lovitură. La nivelul 5, vei avea patru atacuri pe tur în majoritatea luptelor, fiecare cu un minimum de 1D12+14 daune per lovitură și posibilitatea de a amplifica daunele prin Divine Smite. Acest tip de ieșire de daune este extraordinar și îți va permite să treci cu ușurință prin conținutul de dificultate Explorer și Balanced.

Personaj 3: Cleric / Domain of Light

Pentru a umple rolul de vrăjitor de suport și expert în AoE, vom folosi una dintre cele mai bune clase din BG3, Clericul. Clericii sunt la fel de puternici în BG3 cum sunt și în D&D 5e.

Cu Domain of Light, vom crea un „briceag elvețian” al vrăjitorilor:

  • Armură mare datorită competențelor în armură medie și scut

  • Daune melee pe țintă unică cu Inflict Wounds (cea mai puternică vrajă de nivel 1 din joc)

  • Daune pe țintă unică la distanță cu Guiding Bolt (foarte puțini inamici au rezistență la Radiant)

  • Daune AoE cu vrăjile Light Domain: Fireball și Wall of Fire

  • Cele mai bune vrăji de vindecare la distanță: Healing Word și Mass Healing Word

  • Vrăji de control precum Hold Person, Blindness/Deafness și Darkness

  • Și, să nu uităm, Warding Flare impune Dezavantaj la atacurile inamice ca reacție.

Clericul ar trebui să fie al doilea personaj pe care îl folosești pentru Haste dublat, alături de Paladin, deoarece va contribui mai mult în luptă decât Rogue-ul sau Vrăjitorul.

Personaj 4: Sorcerer / Draconic Origin

Vrăjitorul are un singur scop: să susțină Clericul și Paladinul pentru a maximiza eficiența în luptă. Iată ce trebuie să faci la începutul fiecărei lupte:

  1. Folosește trei puncte de magie și un slot de vrajă de nivel 3 pentru a folosi Haste dublat pe Cleric și Paladin.

  2. Evită daunele și menține concentrarea pe această vrajă cât mai mult timp, până la zece ture.

  3. În fiecare tur poți să ieși din siguranță și să folosești o vrajă de daune care nu necesită concentrare.

Aceasta nu este cea mai interesantă strategie pentru cei care vor să experimenteze kit-ul Vrăjitorului, dar dacă scopul tău este să optimizezi și să treci prin dificultatea Tactician, aceasta este de departe cea mai eficientă metodă.

Concluzie

Așadar, aceasta este cea mai bună structură de echipă în BG3. Sperăm că ți-a fost de ajutor și că vei reuși să te bucuri de experiența Battle Royale alături de o echipă perfect optimizată.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Superliga
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Campionate
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României
Handbal
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează