FOTBAL  »  AMICALE  »  FCSB - PAOK 1-2

VIDEO + FOTO FCSB pierde în fața formației lui Răzvan Lucescu » 7 detalii remarcate de corespondentul GSP din Olanda

Foto: Raed Krishan +49   FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 09 iulie 2018 22:24

FCSB a pierdut a treia partidă amicală disputată în Olanda, 1-2 contra lui PAOK Salonic, goluri marcate de Man '48, respectiv Vieirinha '5 și El Kaddouri '10.

Dică a început meciul cu multe rezerve și PAOK s-a distrat în prima repriză. Românii au echilibrat disputa după ce au apărut titularii lor pe teren. Prima echipă, cea bună, e, de fapt, aceea care a pornit partea secundă.

Mărcile nu mai spun mare lucru, mai ales în meciurile amicale. FCSB, egalul lui Bruges și al lui Ajax, i-a fost inferior lui PAOK într-o repriză în care românii au părut din altă lume, doar invitați să joace la un nivel mai înalt decât cel care li se cuvine.

primul gol - parabil

Dezechilibrul a fost stabilit și devreme! Vierinha a bătut o lovitură de pe stânga, direct în poartă. Andrei Vlad n-a fost capabil să intervină, a încasat un gol parabil.

După 6 minute, El Kaddouri a apărut la o centrare de pe dreapta și a finalizat simplu din apropierea porții.

Răzvan Lucescu a folosit majoritatea oamenilor importanți din sezonul trecut și alb-negrii au condus jocul, ajutați și de distribuția B a roș-albaștrilor. Dică a trimis pe teren din start doar patru titulari: Romario Benzar, Bălașa, Junior Morais și Tănase.

leo matos show

FCSB s-a apropiat rar de poartă și atunci când a ajuns prin preajma ei n-a fost periculoasă. Apărătorii cu fizic de bodyguarzi Varela și Crespo l-au ținut la distanță pe Tănase, nesusținut de prestația propriei echipe. El Kaddouri, Biseswar au ratat ocazii, fundașul dreapta Leo Matos a pornit chiar să-și umilească adversarii cu mingea trecută printre picioare de câteva ori.

Brazilianul a mai exagerat cu artificiile, dar în Liga 1 ar fi decar, cu tehnica lui, nu apărător! FCSB a suferit din pricina diferenței de forță. Fotbaliștii ofensivi firavi ai lui Dică nu au putut să avanseze organizat, pentru că erau învinși și deposedați în majoritatea duelurilor.

Antrenorul a schimbat jucători și date ale problemei în partea secundă. Cu mai mulți titulari, cu mai mulți "mușchi" pe teren, FCSB a marcat rapid prin Man. Imediat, Popescu a mai ratat o șansă. Insistent, Man profitase de indecizia apărătorilor și punctase din fața porții. Au continuat să atace și grecii, dar nu s-au mai distrat ca în repriza întâi.

Lucruri remarcate după amicalul cu PAOK:

  1.  Cosmin Contra a văzut și acest joc, după ce asistase și la partida cu Ajax. A stat lângă George Ogăraru, fostul fundaș al roș-albaștrilor și al lui Ajax.
  2. Dică l-a schimbat pe Tănase și a mizat pe Coman ca vârf în ultima jumătate de oră. Florinel evoluase ca atacant stânga în primele două jocuri, dar nu există o variantă pentru înlocuirea numărului 9, întrucât Gnohere e accidentat, așa că a intrat extrema ca vârf. Coman a avut o ocazie, un șut scos de portar. A lipsit și Momcilovici, accidentat.
  3. Man a preluat banderola de căpitan, după ieșirea lui Florin Tănase. La 19 ani, Man e titular doar de un an. A mai avut o ocazie după ce a egalat, a executat un corner direct spre poartă și balonul a căzut pe plasă, aproape de bară.
  4. Mijlocul Qaka-Nedelcu-Moruțan n-a funcționat, a fost mult mai bună varianta Popescu-Pintilii-Moruțan, folosită în partea a doua.
  5. Jakolis a jucat extremă dreapta în prima repriză și fundaș pe aceeași parte în a doua jumătate a meciului. Croatul constituie varianta de rezervă pentru ambele poziții, după Benzar și după Man.
  6. Lucescu nu l-a folosit pe internaționalul sârb Prijovici, deși atacantul a fost la teren. El e vârful titular, în mod normal, nu Pelkas. Prijovici a discutat cu conaționalul Momcilovici înaintea jocului.
  7. Qaka a intrat urât la un adversar în minutul 45, cu ambele picioare înainte, a luat galben și a fost aproape să provoace o bătaie cu gestul lui, fiindcă mai mulți greci se enervaseră. Alb-negrii s-au mai aprins și în repriza secundă în urma unui duel Morais-Matos. S-au implicat și băncile în scandal, dar s-a terminat rapid beligeranța, jocul a repornit. Dică intrase pe teren, supărat pe un jucător grec.

FCSB - PAOK 1-2
Au marcat: D. Man '48 / Vieirinha '5, El Kaddouri '10

FCSB în prima repriză: A. Vlad - R. Benzar, Bălașa, L. Filip, Morais - Moruțan, Dr. Nedelcu, Qaka - Jakolis, Fl. Tănase, D. Benzar
FCSB în repriza a doua:  
A. Vlad - Jakolis, Bălașa, L. Filip (61 Planici), Morais - Ov. Popescu, Pintilii, Moruțan (84 I. Stoica) - Man, Fl. Tănase (61 Fl. Coman), Teixeira.
Antrenor:
Nicolae Dică

PAOK: Paschalakis - Matos, Varela, Crespo, Vieirinha - Canas, Mauricio - Limnios, El Kaddouri, Biseswar - Pelkas
Au mai jucat: Siampanis, Charisis, Henrique, Malezas, Lamprou, Mystakidis, Shakhov, Balogiannis, Kitsiou, Jaba
Antrenor: Răzvan Lucescu

Desfășurarea liveTEXT:

S-a terminat partida!
min. 78:
Mihai Pintilii reia periculos cu capul după o lovitură de colț.
min. 60:
Intrările lui Teixeira, Pintilii și Man au impulsionat jocul celor de la FCSB. Florinel Coman, intrat de două minute, ratează dintr-o poziție excelentă, de la marginea careului de 16 metri. 
min. 47: GOOOL FCSB! Dennis Man, intrat după pauză, marchează după o eroare în defensiva lui PAOK.
A început repriza secundă!
S-a terminat prima repriză!
min. 44:
O intrare dură a lui Qaka provoacă un meleu. Arbitrul calmează rapid spritele. 

min. 38: 
El Kaddouri îl testează pe Vlad cu un șut de la marginea careului de 16 metri. 
min. 30:
FCSB echilbrează partida după minute bune în care grecii au presat. Dică urcă liniile, iar o centrare din flancul stâng e aproape de a-l păcăli pe Paschalakis.
min. 15:
Vieirinha trimite puțin pe lângă vinclul stâng al porții apărate de Vlad după o acțiune de manual. O pasă filtrantă găsește un spațiu imens în centrul defensivei bucureștenilor.
min. 10: GOL PAOK! 
El Kaddouri dublează avantajul avantajul formației lui Răzvan Lucescu.
min. 5: GOL PAOK!
Vieirinha înscrie în urma unei lovituri libere executate din lateral stânga.

Selecționerul Cosmin Contra urmărește partida alături de George Ogăraru. 

min. 1: A început meciul, cu întârziere, la ora 20:13.

Rezultatele FCSB-ului din această vară:

FCSB – CS Cornu 4-1
FCSB – CS Colţea 9-1
FCSB – Club Brugge 1-1
Ajax Amsterdam – FCSB 1-1

Ultimul amical al roș-albaștrilor va fi pe 13 iulie, de ora 19:00, cu Al Gharafa (locul 4 în sezonul trecut din Qatar), echipa la care joacă Sneijder, mijlocașul ex-Real Madrid și Inter.

Citește și:

Gigi Becali a anunțat astăzi o schimbare în primul „11” și o plecare de la FCSB: „Nu are cum să joace” » Prim verdict după Supercupă
Superliga
Gigi Becali a anunțat astăzi o schimbare în primul „11” și o plecare de la FCSB: „Nu are cum să joace” » Prim verdict după Supercupă
Se face cel mai scump transfer al verii! Un debutant la Euro 2024 va juca în Premier League până în 2029!
Euro 2024
Se face cel mai scump transfer al verii! Un debutant la Euro 2024 va juca în Premier League până în 2029!
MM Stoica a lămurit motivul pentru care Musi nu a fost titular în Supercupă: „Era prima opțiune, dar a avut problemele astea. Că salteaua, că nu știu ce”
Superliga
MM Stoica a lămurit motivul pentru care Musi nu a fost titular în Supercupă: „Era prima opțiune, dar a avut problemele astea. Că salteaua, că nu știu ce”

„Să fie RĂZBOI!” » Gigi Becali a început să țipe în fața Palatului: „Luni merg cu Rotaru la Burleanu. La școala de securiști le face injecții în cap să creadă că sunt stăpâni!”

Ofertat să semneze cu noua echipă, Ionuț Radu a rămas șocat când a aflat cine îl va antrena!


Comentarii (67)
marius.bxl
marius.bxl  •  10 Iulie 2018, 08:50

Florin salam a redevenit tatic

mal.
mal.  •  10 Iulie 2018, 08:03

Ceva ce arată starea echipei: Man este căpitan... vai-de-vai!

miloguuu
miloguuu  •  10 Iulie 2018, 06:17

respekt tuturor stelistilor adevarati pe viata si pe moarte! respekt domnului George Becali si gsp.ro!

Vezi toate comentariile (67)
Comentează