FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - CRAIOVA 1-1

Moment istoric » Imnul Craiovei a răsunat în "Ştefan cel Mare"!

Articol de - Publicat joi, 11 noiembrie 2010 00:00

Imnul Craiovei a răsunat aseară în Ştefan cel Mare, iar cei aproape 1.000 de dinamovişti ce se aflau în tribune au aplaudat şi au chiuit la auzul acordurilor.

10 noiembrie 2010, ora 20:00. Premieră absolută pe stadionul din Ştefan cel Mare. În memoria lui Adrian Păunescu s-a auzit la staţia arenei imnul Universităţii. Echipa dragă celui dispărut, dar, în realitate, una dintre cele mai aprige rivale ale roş-albilor. Acordurile melodiei au răsunat imediat după încheierea meciului de old-boys, cînd în tribune erau maximum 1.000 de fani ai "cîinilor".

Craiovenii au ieşit la refren
Unii ar putea spune că e şocant, alţii că e normal într-o lume civilizată, dar suporterii dinamovişti au aplaudat încă de la începutul cîntecului. Unii chiar au chiuit, alţii au savurat momentul în picioare. Şi elevii lui Piţurcă au profitat de moment şi au ieşit de la cabine, în pas alergător, fix în momentul în care rula la staţie refrenul "Oltenia, Eterna Terra Nova". N-au fost apostrofaţi pe moment, ci doar după terminarea melodiei. Piţurcă însă n-a scăpat de porţia de huiduieli.

Rugă pentru părinţi
La iniţiativa lui Nicolae Badea, un admirator al lui Păunescu, imediat după imnul Ştiinţei, cei prezenţi pe stadion au ascultat, mai mult sau mai puţini emoţionaţi, varianta audio a poeziei "Rugă pentru părinţi". Atunci au apărut pe gazon şi fotbaliştii lui Andone. Iar pe tabela electronică au rulat imagini cu fostul poet. Totul s-a încheiat cu aplauzele frenetice ale spectatorilor!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Superliga
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Tenis
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție
Handbal
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (7)
acetobalsamico
acetobalsamico  •  11 Noiembrie 2010, 13:29

Victoria ipocriziei.

ady_my_star
ady_my_star  •  11 Noiembrie 2010, 12:36

in America in general nu sunt atat de pasionati la sporturi...cu toate ca si acolo sunt destule cazuri de violente. SUnt de acord cu cantarea imnurilor si cat mai mult fair play dar nu exagerati ca doar in Romania se intampla lucruri rele in materie de sport.

ady_my_star
ady_my_star  •  11 Noiembrie 2010, 12:32

asta cu la Paris sau in alte locuri e altfel e vrajeala...asa ca duc si eu la Bucuresti cand joak Romania cu Bosnia si sa tin cu Bosnia si nu are nimeni nimica cu mine.Dar dute tu la Paris cu tricoul lui OM pe tine cand joaca cu PSG...vezi atunci cat de civilizati is francezi!!!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează