Articol de GSP - Publicat duminica, 17 octombrie 2010 00:00
"Cîinii" domină în partidele directe cu marea rivală din Ghencea, ei fiind conduși mereu, din teren, de adevărați lideri.
Chiar dacă au venit din curtea Stelei sau au fost crescuți în spiritul lui Dinamo, căpitanii "cîinilor" au fost mereu pe placul suporterilor și și-au făcut mereu simțită prezența în vestiar.
Iată echipa căpitanilor lui Dinamo:
Țețe Moraru - Ion Nunweiller, Ioan Andone, Cornel Dinu, Micha Klein - Florentin Petre, Dănuț Lupu, Cătălin Hîldan, Mircea Lucescu - Dorin Mateuț, Ionel Dănciulescu
Ioan Andone: în prezent, antrenorul "cîinilor", Ioan Andone a început fotbalul la Corvinul Hunedoara. Înainte să accepte să vină la Dinamo, a fost căutat de roș-albaștri, dar a refuzat să joace în Ghencea. În 1983 a ajuns în Ștefan cel Mare și a bifat 173 de meciuri pentru alb-roșii și a cîștigat două titluri de campion plus trei Cupe. Palmaresul lui nu se oprește aici. După ce și-a încheiat cariera de jucător, Ando s-a întors în Groapă și a mai adus un titlu, trei cupe și o Supercupă, ca antrenor.
Cornel Dinu: este simbolul clubului din Ștefan cel Mare. S-a născut odată cu Dinamo, în 1948, și și-a dedicat întreaga carieră echipei, pe care l-a condus-o din teren, de pe bancă și din spatele birourilor. Este la Dinamo din 1966. A fost căpitan 13 ani, între 70 și 83. A bifat 453 de partide în tricoul alb-roșu și cifrele sale sînt impresionate: 6 titluri și două cupe pentru Dinamo. A fost ofertat de cluburi mari din străinătate, Juventus și Bayern, dar a refuzat să plece.
Mircea Lucescu: a făcut parte din aceeași generație cu Cornel Dinu. A debutat în 1964, într-un meci cu Rapid. Au urmat 12 ani de sub culorile clubului din Ștefan cel Mare, pentru care a cîștigat 6 titluri și două cupe. În 1989 a devenit antrenorul clubului și a cîștigat titlul la pas în fața marei rivale din Ghencea, Lucescu formînd o echipă care se putea lupta pentru trofeul suprem în Europa.
Ionel Dănciulescu: singurul din această echipă care va fi juca împotriva rivalei, duminică. A debutat în prima ligă la Electroputere, în 1993, contra rivalei Universitatea. În 95 a venit la Dinamo și a marcat 22 de goluri în 64 de meciuri și apoi a semnat cu Altay Izmir, din Turcia. A revenit în 1999, dar la marea rivală, Steaua, pentru care a jucat cinci ani și a marcat 53 de goluri. După un conflict cu Victor Pițurcă a părăsit echipa și s-a întors la Dinamo, dar fanii nu l-au primit deloc bine. Înscrisese de opt ori împotriva cîinilor, iar aceștia nu au uitat. În 2002-2003 a revenit în prima echipă și a marcat 16 goluri în 26 de partide și pacea între el și galerie se așezase. Dănciulescu este la al 33-lea derby din carieră și va deveni omul cu cele mai multe prezențe într-un Dinamo - Steaua.