FOTBAL  »  Superliga  »  REVOLUŢIA LUI BALACI

5 propuneri ale lui Ilie Balaci pentru revitalizarea fotbalului românesc

Articol de GSP - Publicat joi, 31 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 31 ianuarie 2013 15:33

Ilie Balaci, fosta mare glorie a Ştiinţei, a fost invitat aseară la DigiSport 1, la emisiunea Fanatik Show, unde a vorbit despre situaţia fotbalului românesc şi despre faptul că stadioanele sînt mai mereu goale la meciuri, chiar şi la cele importante.

"Minunea blondă" a dat exemplul campionatului din Olanda unde la începutul anilor 70 a avut loc un "moment 0" al fenomenului, iar după aceea a urmat o perioadă în care batavii au dominat fotbalul european.

Propunerile lui Ilie Balaci:
1. "Ar trebui ca toată lumea să se adune la o masă şi să se stabilească să nu se dea nici un antrenor afară pentru o perioadă de măcar 2-3 ani"

2. "Echipele să practice un fotbal spectaculos, meciurile să se termine 6-4, 5-2! Doar aşa lumea va veni din nou la stadion, doar aşa se va juca orice meci cu casa închisă şi vor intra bani în cluburi".

3. "Patronii şi finanţatorii de cluburi să nu mai ţină cont atît de ce vrea galeria. Suporterii au fost băgaţi cam mult în seamă şi acest lucru nu e bun"

4. Ilie Balaci mai este nemulţumit şi de faptul că în fotbalul romînesc au apărut mulţi ”amatori”. Olteanul este de părere că foştii mari jucători ar trebui implicaţi mai mult în fotbal să li se dea şansa de a conduce un club sau de a antrena.

5. "Viitorul fotbalul românesc stă în tineri, este criză în fotbal, criză de fotbalişti. România nu are cum să facă performanţe mari din moment ce în Liga 1 apar tot mai mulţi străini din diferite colţuri ale lumii".

Cea mai mare dorinţă a lui Ilie Balaci pentru anul 2013 este să fie sănătos şi să meargă la un meci al Universităţii Craiova pe Ion Oblemenco cu 30 000 de suporteri în tribune şi alţi 50 000 la porţile stadionului.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Scandal IMENS în vestiar înainte de Rapid - Hermannstadt » A sărit la antrenor: „Îți bați joc de mine?!”
Superliga
Scandal IMENS în vestiar înainte de Rapid - Hermannstadt » A sărit la antrenor: „Îți bați joc de mine?!”
Românca l-a cucerit pe Radu Banciu: „Fardată, e cea mai frumoasă femeie din lume!”
Media
Românca l-a cucerit pe Radu Banciu: „Fardată, e cea mai frumoasă femeie din lume!”
„La ce foame de puncte am...” » Valeriu Iftime, primul conducător care reacționează în cazul de doping de la U Cluj: „Voi vorbi cu juristul meu”
Superliga
„La ce foame de puncte am...” » Valeriu Iftime, primul conducător care reacționează în cazul de doping de la U Cluj: „Voi vorbi cu juristul meu”

Viorel Moldovan vrea o regulă ce ar înfuria FCSB și Craiova: „De ce în altă parte se poate?!”

Nadia Comăneci s-a întors în sportul românesc » Cu ce club va colabora

Comentarii (21)
titiduru22
titiduru22  •  01 Februarie 2013, 03:45
Postat de sub_acoperire pe 31 Ianuarie 2013, 20:29

mare fotbalist poate cel mai mare din romania avand in vedere perioada scurta in care a activat.

Asa e,cu el si cu Haplea pe teren am reusit marea performanta de a fi eliminati de cei 17 Neutroni !!! Ma lasi ???

titiduru22
titiduru22  •  01 Februarie 2013, 03:41
Postat de cou12 pe 31 Ianuarie 2013, 15:46

era treaz?

Este vreodata ???

supersolo
supersolo  •  01 Februarie 2013, 02:44

Balaci ca jucator a fost superfotbalist , ..ca antrenor a antrenat in Golf cu rezultate remarcabile...opinia lui ...e si nu e corecta.... dar e punctul lui de vedere..... respect Balaci!!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează