FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

VIDEO + FOTO S-a încheiat primul termen al procesului prin care Mititelu încearcă să obțină revizuirea dosarului dezafilierii Craiovei » Armată de avocați la Tribunalul București: cum se apără FRF, LPF, Sandu și Dragomir + termenul de pronunțare

Astăzi, la Tribunalul București, a avut loc primul termen din dosarul revizuirii în procesul penal ce visează dezafilierea Craiovei. +5   FOTO
Astăzi, la Tribunalul București, a avut loc primul termen din dosarul revizuirii în procesul penal ce visează dezafilierea Craiovei.

Articol de - Publicat vineri, 13 septembrie 2024 12:46 / Actualizat vineri, 13 septembrie 2024 13:31

Astăzi, la Tribunalul București, a avut loc primul termen din dosarul revizuirii în procesul penal ce visează dezafilierea Craiovei.

La începutul lunii august, avocații lui Adrian Mititelu au apelat la o cale extraordinară de atac. Ei își bazează cererea de revizuire pe ședința-secretă din 5 aprilie 2024, în care FRF a cerut excluderea Craiova. Aceștia susțin că în 2011 au exclus-o faptic echipa, dar legal ar fi cerut doar în aprilie 2024 acest lucru.

Adrian Mititelu vrea să redeschidă dosarul dezafilierii Craiovei! Primul termen

În această dimineață, la Tribunalul București s-au perindat o armată de avocați, 8 în total. Au avut reprezentanți legali FRF, LPF, Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, dar și Adrian Mititelu, cel care speră o renaștere spectaculoasă a celebrului dosar al dezafilierii.

În principiu, adversarii finanțatorului lui FCU Craiova au cerut respingerea revizuirii, motivând că acest recurs în interesul legii nu poate produce efecte retroactive. Susțin că ceea ce s-a judecat în sentința definitivă din 2017 are putere de lucru judecat și nu poate fi dat peste cap de acel RIL din 2023.

Termenul de pronunțare a fost stabilit pentru data de 19 septembrie. Atunci ar putea să afle Adrian Mititelu dacă revizuirea i-a fost acceptată și dacă poate reporni procesul inițial.

VIDEO. Explicațiile lui Adrian Mititelu, la finalul termenului de la Tribunalul București: „Mă lupt cu un balaur cu 14 capete”

Azi s-a judecat cererea de principiu cu privire la revizuirea pe care am introdus-o. Este una dintre cele două sau trei revizuiri pe care le avem în plan și asta se bazează pe litera A, adică fapte sau împrejurări noi. Noi considerăm că în anul 2024, Federația de abia acum a luat decizia excluderii clubului nostru, deși în actul de achitare al inculpaților din 2017 judecătorul spunea că în 2011 puteau să facă, să dreagă. Se bazau pe un statut care nu era legal, era fals din punctul meu de vedere.

Cei de la Federație spun că ce am făcut noi atunci nu mai poate fi pus în discuție. E fals! Noi am invocat decizia de excludere din 2024, care de fapt combate decizia din 2011 și care schimbă total concluzia judecătorului de achitare. Avem la DNA plângere pentru fals, noi considerăm că acele hotărâri sunt false, au participat la ele oameni care nu aveau nicio calitate. Va intra în rol revizuirea pe litera C, care presupune constatarea în baza unui scris fals. Așteptăm procedura de la DNA, dacă dă soluția de admitere de principiu ne judecăm direct, dacă o respinge avem varianta Curții de Apel. Sunt sigur că ori aici ori la Curtea de Apel va fi admisă pentru că lucrurile sunt foarte clare.

În ultimele luni s-au admis niște revizuiri, în cazul Popovici și în cazul asociației domnului Voiculescu, cu motive mult mai subțiri în raport cu ce avem noi. Dacă ar trebui să se respecte logica eu zic că e ca și admisă. Suntem în așteptarea deciziei CEDO, aștept să apară fișa de admitere care să condamne România, oricum ei nu scapă. Avem cel puțin trei căi de atac, ați văzut avocații lor ce incisivi sunt, sunt plătiți cu milioane de euro, am dovada că cel puțin unul a încheiat un contract cu Federația de 6 milioane în 2012. Unul dintre avocații din sală este avocatul care este apropiat de grupul de la Cluj și care ne ia nouă pe an 15 milioane de euro din drepturile TV intermediere. Dacă câștigă Mititelu procesul nu mai pot ei să ia 15 milioane. Ei se luptă să sprijine ca Burleanu să rămână la Federație. Voi trebuie să înțelegeți că aici e o bătălie nu neapărat pentru cauza Craiovei. Ei știu că dacă va câștiga Craiova cazul le cade guvernarea lor, pentru că această creanță va apăsa greu pe Federație și pe Ligă. Mă lupt cu un balaur cu 14 capete.

Am încredere, nu pot să scape de asemenea fapte, e o chestiune de timp. Ei spun că nu există o dovadă că sunt falsuri. Fiecare judecător încearcă să se eschiveze, la un moment dat se va pronunța unul. Ei nu pot scăpa de asta! Nu RIL-ul este motivul revizuirii, ci adunarea generală din 5 aprilie 2024 când atunci au hotărât dezafilierea noastră. Această adunare generală contrazice ce a spus judecătorul în 2017. În 5 aprilie au votat exact membrii care trebuiau să voteze în 2011, practic ei au recunoscut că în 2011 cei care au votat n-aveau drept de vot. Ei acum au încercat să ducă instanța pe direcție greșită, că de fapt avem noi la bază RIL-ul. Nu ăsta e motivul


- Adrian Mititelu

Istoricul întregului caz:

  • iulie 2011 – Comitetul Executiv FRF decide dezafilierea provizorie a Universității Craiova, cu 10 voturi pentru și două abțineri (Marius Stan, Marian Pălărie – reprezentant fotbal feminin)
  • mai 2012 – Adunarea Generală FRF validează hotărârea CEx și confirmă dezafilierea oficială a clubului din Bănie (168 voturi pentru, 18 abțineri, 5 împotrivă)
  • iunie 2013 – DNA îi trimite în judecată pe Sandu și Dragomir pentru abuz în serviciu, folosirea influenţei ori autorităţii pentru a obţine pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau foloase necuvenite și sustragere de bunuri sub sechestru (39 jucători au plecat liberi de contract, deși Fiscul pusese poprire pe contractele lor pentru recuperarea unei datorii de 16 milioane lei).
  • iunie 2016 – Mircea Sandu și Dumitru Dragomir sunt condamnați în primă instanță de Tribunalul București: 3 ani cu suspendare, 3 luni de muncă în folosul comunității, 80.000 lei amendă. În plus, FRF și LPF amendate penal cu 370.000 lei. Adrian Mititelu ar trebui să primească compensații în valoare de circa 220 milioane euro, suportate în solidar de Sandu, Dragomir, FRF și LPF.
  • iunie 2017 – Sandu și Dragomir sunt achitați la Curtea de Apel, decizie definitivă. Sentința vine ca urmare a unei hotărâri proaspete a Curții Constituționale (405/2017), prin care se dezincrimina abuzul în serviciu prin încălcarea de legislație secundară (statut FRF), inferioară celei primare (lege, ordonanță).

Pe ce se bazează Mititelu. Cele două argumente ale avocaților

1. În noiembrie 2023, Înalta Curte se pronunța într-un Recurs în Interesul Legii în sensul că federațiile au obligația de a înregistra la Tribunal orice modificare de act constitutiv și la nivelul membrilor afiliați. Or, FRF n-a mai efectuat din 2002 niciun demers de înregistrare în Registrul Federațiilor de la TMB în ceea ce privește mișcările prin afilieri/dezafilieri și modificările structurilor de conducere!

Cu o singură excepție: sub presiunea juridică exercitată de staff-ul lui Mititelu, Mircea Sandu și-a înregistrat în 2013 propriile mandate de președinte câștigate în 2005 și 2010.

Dar mandate obținute în Adunări Generale pe care Mititelu le numește ilegale, fiind realizate cu votanți neactualizați la Tribunal, așa cum impune explozivul RIL din noiembrie 2023. El se aplică și retroactiv. Așadar, dezafilierea din 2011/2012 ar fi fost făcută de o conducere și o AG ilegale.

2. În aprilie 2024, sub impulsul aceluiași RIL și spre a se conforma deciziei ÎCCJ, FRF a organizat în mare secret o Adunare Generală Extraordinară în doi timpi. A chemat numai cluburile afiliate și înregistrate la Tribunal în 2002, multe însă dispărute între timp. S-au prezentat doar 13 entități din 80, acceptând ca la următoarea AG să fie primiți noii membri la zi ai FRF.

Iar după AG din iunie urmau să fie înregistrați 278 membri, numai că, surpriză!, Tribunalul a respins deocamdată demersul. E un proces în care au apărut în calitate de interveniente Progresul București (oficial - Tudor Iacov), AFC Rapid (Horia Manoliu) și FCU Craiova (Adrian Mititelu), entități care acuză FRF că funcționează ilegal de 22 ani.

Ceea ce a aprins și mai tare beculețul în tabăra lui Mititelu e că FRF solicită abia acum dezafilierea Universității Craiova, clubul exclus teoretic de federație în urmă cu 12 ani! Numele grupării oltene deschide lista solicitărilor de dezafiliere înaintate către Tribunal!

În tot acest context alambicat, Mititelu speră să întoarcă, în fine, în favoarea sa întregul dosar care l-a ruinat: „Dacă se aplică legea așa cum trebuie, acum nu mai au nicio scăpare Sandu și Dragomir.

Sunt oameni în vârstă, nu le doresc răul, la pușcărie e greu. Dar nu vor mai avea cum să evite închisoarea. Au făcut mult rău, cu premeditare. Și n-au nici acum vreo remușcare. Vreau să existe într-un final compensații materiale și morale, pentru că amândoi au acționat fără scrupule, dorindu-și să ne producă dispariția. Suntem și în interiorul termenului de prescripție, scadent în 2027.

Prin urmare, n-ar exista niciun impediment în admiterea revizuirii și rejudecarea dosarului”, a explicat finanțatorul pentru GSP.RO

Să recapitulăm:

  • membri FRF neînregistrați la Tribunal din 2002 încoace
  • Adunări Generale ținute cu membri neoficializați la Tribunal, cum impune celebrul RIL din 2023. Prin urmare, valuri de decizii suspecte de a fi ilegale
  • structuri de conducere înregistrate doar secvențial în ultimii 22 ani, dar, oricum, șefi votați de aceiași membri neactualizați la Tribunal, adică cu aparență de nelegalitate inclusiv la vârf.
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Superliga
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Campionate
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României
Handbal
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (27)
FCU_FCU_FCU_FCU_FCU
FCU_FCU_FCU_FCU_FCU  •  01 Octombrie 2024, 20:56
Postat de kuba.clovn.pe.youtube pe 01 Octombrie 2024, 15:55

:)) ce hilar esti gigele cum e in play out in liga 2? Culmea noi avem numele , stema , palmaresu , fostele glorii si fanii iar mititelu se pare ca a ramas fara bani de asta poate inchiria doar vreo 30 de inși pe meci :)))

tot suflete inchiriate sunteti. aveti si nu prea aveti. aveti lapte si corn!

Sunt_Aici_Sa_Rad_de_Cai
Sunt_Aici_Sa_Rad_de_Cai  •  01 Octombrie 2024, 19:54
Postat de FCU_FCU_FCU_FCU_FCU pe 01 Octombrie 2024, 18:09

sunteti niste suflete inchiriate toti de la mogosoaia rotaru lapte si corn !

stai ca trebuie sa mai rad si de altii. in speta de marin. ca am vazut ca a publicat cati bani a cheltuit si cate milioane a patit ca taxe :)))) sa dai pe google "mititelu cel mai mare datornic la stat"

FCU_FCU_FCU_FCU_FCU
FCU_FCU_FCU_FCU_FCU  •  01 Octombrie 2024, 18:09
Postat de Sunt_Aici_Sa_Rad_de_Cai pe 01 Octombrie 2024, 17:25

nu, ca avem autocar de 5 stele :))))))

sunteti niste suflete inchiriate toti de la mogosoaia rotaru lapte si corn !

Vezi toate comentariile (27)
Comentează