FOTBAL  »  Superliga  »  MECIURI CU SCANDAL

Aron Huzu la Radio GSP: "Cînd am văzut ce-a făcut Nica îmi venea să sparg televizorul!"

Cristi Nica urmează să primească o pedeapsă foarte mare din partea CCA
Cristi Nica urmează să primească o pedeapsă foarte mare din partea CCA

Articol de GSP - Publicat luni, 28 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 28 noiembrie 2011 17:10

Vicepreşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Aron Huzu, a discutat la Radio GSP despre ultimele erori mari de arbitraj din Liga 1. Huzu a comentat greşeala pe care asistentul Cristi Nica a făcut-o la meciul Steaua - Braşov, dar şi decizia luată de Radu Petrescu la Voinţa Sibiu - CFR Cluj. Vicele CCA spune că indiferent de valoarea lui Cristi Nica acesta va primi o perioada de suspendare destul de mare pentru acordarea unui penalty inexistent la meciul de pe "Naţional Arena".

- Sînt cei de la CCA răul în fotbalul românesc?
- M-a surprins foarte mult declaraţia domnului Dragomir, dar declaraţiile oamenilor din fotbal le înţeleg. Mi-a lăsat un gust amar spusele domnului Dragomir. Eu am avut o relaţie bună cu dînsul, chiar nu-l înţeleg de ce a făcut astfel de declaraţiile. Înţeleg că este de partea conducătorilor, dar de aici pînă la a spune că răul acestui sport sînt arbitrii e cale lungă.

- Există o severitate din partea celui de-al patrulea oficial?
- În şedinţele tehnice înaintea meciurilor se subliniază ca cel de-al patrulea oficial să nu fie privit ca un jandarm, ci ca un mediator al brigăzii cu cei doi antrenori. Nu-mi aparţine ideea de a discuta despre acest lucru, dar se vede în străinătate că cel de-al patrulea oficial explică antrenorilor unele decizii. Îmi doresc foarte mult să se întîmple acest lucru şi la noi.

- Dacă există greşeli e normal ca oamenii de fotbal să reacţioneze?
- Îi înţeleg pe cei care bagă bani în fotbal. Eu înainte de meci mă gîndesc la foarte multe lucruri pînă să delegăm o anumită brigadă. Nu putem să schimbăm radical acest corp de arbitri, am încercat să le schimbăm unele fixuri pe care le aveau. Sînt unii care au ajuns prea repede în corpul numărul 1 şi tot aşa. Nu e normal să defavorizăm echipele de la subsolul clasamentului. Trebuie persoane care să le conducă la fel ca cele de pe primul loc.

- Aţi rămas surprins de decizia lui Nica?
- Cînd am văzut faza de la meciul Steaua cu Braşov îmi venea să sparg televizorul. Am fost cu Nica la trei meciuri consecutive unde a avut faze foarte grele şi le-a analizat perfect, iar la faza aceasta simplă ia o astfel de decizie. Dacă era ceva mai dificil, mai puteam să-l înţeleg, dar acum... Arbitrul asistent trebuie să intervină doar cînd e 200% sigur!

- Ce urmează să facem?
- Ne e şi nouă foarte greu să luăm o decizie şi să vedem ce va urma. Perioada de suspendare a lui Nica e foarte mare! Nu ne jucăm deloc, nu contează numele sau persoana care comite greşeala respectivă. De exemplu dacă nu acorzi o lovitură de la 11 metri primeşti între 4 şi 8 etape.

- Cum comentaţi cazul Nica prezentat de Şumudică?
- Dacă am exclude angajaţii unui club peste 25% dintre ei ar dispărea din arbitraj. Nu ştiu cîţi sînt angajaţi la cluburi de Liga 1, 2 sau 3. Vom lua în discuţie acest aspect şi vom vedea ce se întîmplă pe viitor.

- Credeţi că deciziile dure ajută şi comisia să scapaţi de uscături?
- Trebuie să facem o schimbare, să gîndim pozitiv şi să-i trezim la realitate. Unii pot accepta aceste sancţiuni, alţii nu. Cînd devii cavaler al fluierului trebuie să treci peste unele greşeli şi să te încurajezi singur atunci cînd se întîmplă să greşeşti.

- Haţegan este delegat la un meci din Liga Campionilor!
- El este 100% delegat pentru acest meci, noi trebuie să delegăm asistenţii şi adiţionalii. Ne bucurăm foarte mult, este încununarea muncii lui, dar din păcate ne face şi un deserviciu. Pe lîngă faptul că pleacă el mai pleacă încă doi arbitri foarte buni. Nu cred că Nica o să fie unul dintre asistenţi. (rîde)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
FCSB - Petrolul 1-1 » Dramatism în Ghencea! Petrolul smulge un punct în minutul 90+4, după ce a jucat în superioritate din minutul 30
Superliga
FCSB - Petrolul 1-1 » Dramatism în Ghencea! Petrolul smulge un punct în minutul 90+4, după ce a jucat în superioritate din minutul 30
Anunță un sponsor nou imediat după FCSB - Petrolul: „Sunt discuții avansate. Vor primi bonus de victorie pentru acest meci!”
Superliga
Anunță un sponsor nou imediat după FCSB - Petrolul: „Sunt discuții avansate. Vor primi bonus de victorie pentru acest meci!”
Gigi Becali a făcut praf un jucător, apoi s-a răzgândit și a criticat arbitrajul » Ce arată imaginile de la cel mai încins moment al jocului
Superliga
Gigi Becali a făcut praf un jucător, apoi s-a răzgândit și a criticat arbitrajul » Ce arată imaginile de la cel mai încins moment al jocului

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (6)
ucluj2011
ucluj2011  •  29 Noiembrie 2011, 00:46

Craciunescu NU AVEA CE SA FACA IN NUMAI O LUNA DE ZILE. Dupa cum chiar el a spus-o , “arbitrajul s-a calit in ultimii 6 ani" NU ACUMA de cind a venit el. In Rominia , NIMENI NU ESTE MAI COMPETENT , MAI CALIFICAT SI MAI NIMERIT decit Craciunescu la sefia CCA , dar el NU este in sistemul conceput de catre Mircea Sandu si Dragomir , de aceea se face aitia gargara si discutie pe seama arbitrajelor. Lasati-l pe Craciunescu CEL PUTIN DOI ANI sa vedem ce se intimpla. Pina acuma , in ceea ce sa intimplat cu arbitrajele NU ESTE mina lui Craciunescu , este mina celor dinaintea lui. Judecati inainte de a va exprima frustrarea peste tot.

cris1111
cris1111  •  28 Noiembrie 2011, 22:09

sa imi sugi pula tu si mata si tactu si tot neamul tau si sa iti iau familia in pula si pe craciunescu si pe toti fraierii,cand sa gresit inpotriva stelei nu sa facut atata tantan,,,sunteti niste nespslati la fel ca becalii care o suge peste tot,nu mai ai loc de el pe gspmuita .com

dac.impielitzat
dac.impielitzat  •  28 Noiembrie 2011, 20:39

auzi tu cica trebuie sa dea afara 25% din arbitri. nu tata, le spui clar, ori angajat la club, ori arbitru. nu exista cale de mijloc, ce dracu nu mai putem sa distingem albul de negru? e foarte clar ca exista conflict de interes, sunteti toti senili care nu sunteti in stare sa vedeti asta! nu va faceti griji ca arbitri se vor gasi, sunt multi multi arbitri tineri care au nevoie sa li se dea o sansa sa-si arate valoarea. hai lasati-ne cu aberatiile astea ca o sa ramaneti fara arbitri. dati-o pe aia dreapta o data si o data si faceti lucurile CLARE si CINSTIT!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează