Articol de Andrei Crăiţoiu, Remus Răureanu - Publicat marti, 11 septembrie 2018 18:04
Mihai Pintilii (33 de ani) are o leziune gravă și nu va mai juca în 2018. Astfel de accidentări au devenit coșmarul FCSB-ului, aproape o echipă a picat din cauza problemelor musculare.
FCSB înregistrează cazuri medicale dintre cele mai grave, rupturi musculare teribile din cauza cărora fotbaliștii stau mai mult decât se stă în mod obișnuit la tipul ăsta de leziuni.
Cazul cel mai recent e al lui Pintilii. Mijlocașul de 33 de ani s-a accidentat în partida România-Muntenegru, 0-0, și primele semne au fost despre o leziune musculară, ceea ce nu suna bine, dar nici alarmant, ieșit din comun.
Criză!
Problema e una de excepție, în realitate! Pintilii nu va mai juca anul acesta niciun meci, recuperarea va dura în jurul a patru luni, așa că se va întoarce pe teren în 2019, cu pregătirea dinaintea părții a doua a stagiunii. Leziunea e atât de gravă încât se pune problema de operație. Medicii vor hotărî astăzi dacă apelează la intervenție chirurgicală sau nu.
Indiferent de procedură, recuperarea va fi la fel de dificilă și-l va ține în afara terenului pentru tot restul anului. La națională, Pintilii va rata restul partidelor din Liga Națiunilor, o competiție în care a apucat să bifeze doar primul joc.
Absența lui contează pentru Contra, întrucât nu are multe soluții pentru zona mijlocașilor centrali. Hoban, alt închizător utilizat des în ultimii ani, e în conflict cu conducerea de la CFR, de aceea nu mai joacă în mod constant, și are 35 de ani. Nedelcu nu confirmă potențialul cu care era creditat la un moment dat, deci nu există o soluție clară pentru viitor.
Se prăbușește echipa fără el
Dică are probleme asemănătoare. Nedelcu e și varianta lui de înlocuire a lui Pintilii. Mai există Lucian Filip, Ovidiu Popescu, Zlatinski. Importanța lui Pintilii în echipă a fost clară până acum, demonstrată mai ales în partidele cu adversari grei. După 0-0 la Lisabona cu Pintilii pe teren, returul a contabilizat un dezastru în lipsa lui, 1-5 la București.
FCSB a jucat apoi cu Lazio. Mijlocașul-veteran a evoluat pe Arena Națională și a fost 1-0 pentru steliști. În returul de la Roma a absentat Mihai și s-a mai înregistrat un dezastru, tot 1-5 ca la Lisabona
44 de meciuri
are Pintilii în echipa națională, pentru care a marcat un gol, la un 3-0 cu Ungaria în 2013
Contează startul târziu?
Pintilii a suferit din ce în ce mai rău din cauza accidentărilor în ultima vreme. Are 33 de ani, așa că vârsta și uzura acumulată pot fi explicații.
Istoricul lui mai conține o particularitate: a început fotbalul serios foarte târziu, nu a beneficiat de o educație obișnuită pentru un jucător profesionist. "Juniorat nu am avut", a povestit într-un interviu din Gazetă. A pornit direct ca senior, practic, și a ajuns în Liga 1 abia la 23 de ani, la Jiul Petroșani. Începutul carierei s-a consumat la cluburi foarte mici, Viitorul Hârlău și Auxerre Lugoj.
"Să-și aducă preparator!"
Nicolae Dică a susținut că nu are nicio vină preparatorul fizic Marian Lupu, atunci când s-a mai discutat despre accidentările numeroase ale jucătorilor lui. Ilie Dumitrescu, o glorie a roș-albaștrilor, a insistat că un astfel de specialist ar fi cea mai importantă investiție pe care ar face-o Becali:
"Cu Neubert, am văzut-o pe Steaua jucând de la egal la egal cu Ajax și cu Chelsea, inclusiv din punct de vedere fizic, ceea ce a fost remarcabil pentru o echipă din România. De ce nu poate fi adus și acum un preparator care să câștige 20.000 de euro pe lună? I-ar ajuta pe tinerii din lot să se dezvolte". Dică, antrenorul principal, are 10.000 de euro pe lună.
Viorel Moldovan vrea o regulă ce ar înfuria FCSB și Craiova: „De ce în altă parte se poate?!”
Nadia Comăneci s-a întors în sportul românesc » Cu ce club va colabora