FOTBAL  »  Superliga  »  INSOLVENȚĂ

Bombă în Liga 1! Polițiștii efectuează percheziții legate de insolvența lui Dinamo! Prejudicii imense, milioane de euro ascunse

FOTO: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor
FOTO: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat joi, 09 februarie 2017 10:34

Într-o declarație pentru reporterul GSP Victor Vrînceanu, Iulia Ivăşchescu, marketing specialist ZRP Insolvency, a explicat:

  • Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Române efectuează acum percheziții la anumite societăți de avocatură și insolvență;
  • Societățile sunt bănuite că ar fi cauzat un prejuduiciu de peste 18.000.000 lei, cu ocazia derulării unei proceduri de insolvență a lui Dinamo București, conform Dolce Sport;
  • Societatea care s-a ocupat de insolvența lui Dinamo este ZRP Insolvency;

Cum se apără firma

"Poliţia a venit în baza unui mandat de percheziţie, toţi angajaţii noştri au colaborat şi au dat autorităţilor toate documentele cerute, asta este tot ce vă putem spune în acest moment. Mai departe vă rugăm să vă adresaţi organelor abilitate".

Ce spune Poliția

"Din primele verificări a reieșit că, în perioada 2014 - 2016, cu ocazia deschiderii și derulării procedurii de insolvență și reorganizare judiciară a unei societăți comerciale din domeniul sportului, ar fi fost omise (ascunse) active, în valoare totală de 18.498.402 de lei, care astfel nu au fost cuprinse în planul de reorganizare, fiind prejudiciați creditorii societății", notează Poliția Română.

Conform Dolce Sport, societatea vizată de percheziții ar fi chiar Dinamo București. 

Dinamo a ieșit din insolvență în martie 2016, cu două luni mai devreme decât termenul stabilit inițial de planul de reorganizare.

SC Dinamo 1948 SA a avut de achitat 3.486.133 de lei, adică 4,48 la sută din suma aferentă masei credale, care se ridica la momentul intrării în insolvenţă la 77.826.649 de lei, aproximativ 17,5 milioane de euro.

Citește și: Cum explică Negoiță » Reacția oficială a lui Dinamo după scandalul privind ascunderea a 4 milioane de euro de creditori

"La această oră, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliției Române efectuează percheziții la societăți de avocatură și de insolvență, bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 18.000.000 de lei, cu ocazia derulării unei proceduri de insolvență a unei societăți comerciale.

În această dimineață, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliției Române, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 3 percheziții domiciliare, dintre care 2 în București si una în județul Ilfov, la sediul unei societăți de avocatură, al unei societăți de insolvență și la domiciliul reprezentantului unei firme de insolvență.

Perchezițiile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de bancrută simplă și bancrută frauduloasă, fapte prevăzute de art. 240 și art. 241 din Codul Penal" Comunicat Poliția Română

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Duelul mesajelor la Dinamo - Rapid! Giuleștenii le-au aflat scenografia: „Dacă vrem mici de la voi, să apăsăm tasta doi?” + Derapaje rasiste ale dinamoviștilor
Superliga
Duelul mesajelor la Dinamo - Rapid! Giuleștenii le-au aflat scenografia: „Dacă vrem mici de la voi, să apăsăm tasta doi?” + Derapaje rasiste ale dinamoviștilor
Ce s-a întâmplat pe gazon, la câteva secunde după finalul derby-ului! Șumudică a mers la galerie și a „țipat” către ultrași: „Bă, vă zic eu!”
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon, la câteva secunde după finalul derby-ului! Șumudică a mers la galerie și a „țipat” către ultrași: „Bă, vă zic eu!”
Notă fără precedent! Radu Drăgușin a fost desființat în presa din Anglia: „Crezi că ai văzut cea mai slabă evoluție a lui? Te înșeli”
Stranieri
Notă fără precedent! Radu Drăgușin a fost desființat în presa din Anglia: „Crezi că ai văzut cea mai slabă evoluție a lui? Te înșeli”

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (169)
ticbis
ticbis  •  09 Februarie 2017, 21:18
Postat de bvd_magheru pe 09 Februarie 2017, 20:38

Bai demagogu '!! Esti romanache deci damovitean cu patalama la mina . Ghinion !! *** nu a bagat Dinamo in faliment a doua zi dupa ce a preluat actionariatul majoritar ca batea la " ochi" . A incercat sa intre in insolventa si a reusit cam la 7-8 luni duopa ce a preluat actiunile ca majoritar .

Bai amaratule; eu scriu si explic pentru destupati la creier nu pentru orice ***! Eu cand am scris ca "a doua zi dupa ce a cumparat clubul a bagat societatea in insolventa" n-am exagerat si nici n-am facut o figura de stil. In termeni fiscali, daca ai cumparat o firma si peste 6 luni ai bagat-o in faliment se numeste ca ai facut-o chiar a doua zi. De ce? Iti explic simplu: pentru ca fiscul nu-ti cere zilnic sa faci dovada ca ti-ai platit impozitele si darile, ci doar o data la 6 luni. Din punct de vedere fiscal si juridic, daca ai cumparat o firma si ai bagat-o in faliment dupa 6 luni este acelasi lucru ca si cum ai fi bagat-o a doua zi. Nu stiu ce macini tu pe acolo prin America, dar daca nici atata lucru n-ai deprins de la sistemul fiscal american in atatia ani, imi cam inchipui cam despre ce e vorba. In fine, ti-am mai zis de cateva ori si iti repet: eu nu sunt trolii aia pe care ii prostesti tu pe aici, sunt mai in varsta decat tine si cand comentez ceva si despre ceva nu o fac ca sa-mi bat joc si nici ca sa-mi pierd timpul. Imi plac comentariile tale nostalgice despre viata aia boema a Bucurestilor anilor 70-80, am trait-o din plin, urasc comunismul din toti porii mei, insa amintirile tineretii nu se compara cu nimic, nici macar cu banii multi pe care-i am acum. De aceea te rog sa te limitezi la subiectele alea frumoase si foarte dragi mie si sa nu te mai bagi in chestiuni ce-ti depasesc limitele. No offence!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ticbis
ticbis  •  09 Februarie 2017, 20:51

Badea i-a dat lui Negoita clubul cu active si cu pasive, adica cu bunuri si cu datorii. Cand a deschis dosarul de insolventa, Negoita a trebuit sa declare ce buburi detine societatea si ce datorii are. El a declarat toate datoriile, insa cand a facut lista cu bunuri a omis o parte care valoreaza cam 4 mil de euro. Deci balanta activ-pasiv s-a facut eronat. La insolventa se achita datoriile creditorilor din valoarea activelor societatii. Daca societatea avea active (bunuri) de 6 mil si datoriile erau de 12 mil, atunci se plateste fiecarui creditor 50% din datorii si se termina povestea. Daca insa societatea a ascuns faptul ca avea bunuri nu de 6 mil, ci de 10 mil, inseamna ca creditorii au fost trasi pe sfoara pentru ca ar fi trebuit sa primeasca 85% din ceea ceea ce au creditat, nu doar 50%. In fine, eu am explicat empiric, procesul e mult mai complex si calculele mult mai complicate, insa asta e ideea de baza. Pe scurt, creditorii clubului Dinamo detinut de catre Negoita au fost pacaliti pentru ca prin procesul insolventei li s-au restituit sume mult mai mici decat ar fi trebuit, datorita faptului ca societatea detinea si alte active pe care nu le-a declarat la judecator cu scopul evident de a micsora masa credala. Pe Badea nu-l intereseaza si nu-l afecteaza absolut deloc chestiile astea; pentru el e simplu, daca Negoita nu-i da cele 2 mil pe actiuni, primeste clubul asa cum e el acum. Povestea insolventei si ancheta celor 4 mil active lipsa ramane la societatea lui Negoita!

bvd_magheru
bvd_magheru  •  09 Februarie 2017, 20:38
Postat de ticbis pe 09 Februarie 2017, 20:06

Badea avea o societate care detinea Dinamo si care era inglodata in datorii. A vandut-o cu datorii cu tot unei alte societati, cea patronata de Negoita, in schimbul a 2 mil de euro (din cauza datoriilor mari a cedat clubul pe o suma atat de mica). Negoita a luat-o pe societatea lui si a doua zi a bagat-o in insolventa ca sa scape de datoriile mostenite. In dosarul insolventei au fost evaluate activele si datoriile societatii, s-a constituit masa credala din care s-au scazut 80% din datorii pentru ca, conform legii, daca creditorul majoritar renunta la 80% din pretentii (asta fiind Negoita), atunci toti ceilalti creditori minoritari sunt obligati sa renunte la randul lor la sumele datorate cu acelasi procent (aici erau ANAF, jucatori, salariati, firme care au prestat servicii, furnizori, etc). Pe durata insolventei conducerea societatii a fost delegata prin hotarare judecatoreasca unui administrator judiciar care a gestionat finantele si bugetul pana la acoperirea completa a datoriilor (adica cele 20% validate juridic), deci pana la iesirea din insolventa. Numai ca Negoita nu si-a platit datoria catre Badea si acesta, stiind ca de la dosarul insolventei au fost ascunse active de 4 mil de euro (stia de ele pentru ca le-a avut el, pe societatea lui si i le-a dat lui Negoita o data cu clubul), l-a dat in gat la politie. Urmeaza ancheta si urmatoarele variante: Dinamo fie revine la Badea, fie ramane la Negoita si se reia procesul de insolventa sau se declara direct in faliment.

Bai demagogu '!! Esti romanache deci damovitean cu patalama la mina . Ghinion !! *** nu a bagat Dinamo in faliment a doua zi dupa ce a preluat actionariatul majoritar ca batea la " ochi" . A incercat sa intre in insolventa si a reusit cam la 7-8 luni duopa ce a preluat actiunile ca majoritar .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (169)
Comentează