FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL LA 100 DE ANI

Sărbătoarea centenarului la Ploiești: au „aprins” stadionul, la fix 58 de ani de la victoria cu Liverpool! Cum s-a încheiat amicalul cu Vitesse

În minutul 66 am avut parte de un show pirotehnic pe „Ilie Oană” +27   FOTO
În minutul 66 am avut parte de un show pirotehnic pe „Ilie Oană”

Articol de , , - Publicat sambata, 12 octombrie 2024 21:15 / Actualizat sambata, 12 octombrie 2024 22:41

Petrolul este astăzi în febra centenarului, iar întreg orașul e conectat la festivitățile care marchează o bornă istorică în viața galben-albaștrilor. Evenimentul principal al zilei a fost amicalul Petrolul - Vitesse Arnhem, scor final 1-1. Partida a fost însoțită de alte evenimente speciale, precum un show de artificii, scenografii spectaculoase și zone de distracție pentru copii și adulți.

Ploieștiul a îmbrăcat haine de sărbătoare astăzi, când Petrolul sărbătorește 100 de ani de la înființare. Actul de naștere se întâmpla în noaptea de Revelion dintre 1924 spre 1925, când formațiile bucureștene Romcomit și Triumf fuzionau spre a da naștere lui Juventus, din care avea să se întrupeze apoi Petrolul de azi, prin mutarea clubului la Ploiești, în 1952.

  • O echipă a Gazetei Sporturilor a transmis de la Ploiești toate informațiile cu privire la sărbătoarea petrolistă.
  • Sărbătoarea a fost programată într-o zi specială pentru suflarea petrolistă. Astăzi, în urmă cu 58 de ani, Petrolul o învingea pe Liverpool cu 3-1 în Cupa Campionilor Europeni.
+22 FOTO

1-1 în amicalul dintre Petrolul și Vitesse

Ziua a fost marcată de meciul de pregătire dintre Petrolul și Vitesse, un joc foarte bun având în vedere caracterul lui amical. Tommi Jyry a înscris unicul gol al petroliștilor, cu o execuție plasată aproape de vinclu în minutul 34, iar olandezii au egalat la ultima fază, în minutul 90+1, cu un șut din afara careului al lui Giovanni Buttner.

Mario Bratu ar fi putut tranșa duelul în favoarea gazdelor, dar a ratat un penalty în minutul 75, execuția fiindu-i parată de portarul lui Vitesse.

  • Două glorii ale Petrolului, Mircea Dridea (87 de ani) și Eduard Iuhas (81), au dat lovitura de start pentru partea secundă.
  • În minutul 66, meciul a fost întrerupt din nou, de această dată pentru un show pirotehnic. '66 este anul în care Petrolul a învins-o pe Liverpool în CCE.
  • Capul de afiș al zilei de sărbătoare, duelul amical dintre Petrolul și Vitesse, a început la ora 19:00.
  • Fundașul stânga Valentin Țicu a fost printre „titulari”, dar înlocuit imediat după start. A fost o mutare simbolică, de sprijin pentru unul dintre liderii vestiarului, în prezent accidentat.
  • În jur de 12.000 de oameni sunt în tribunele stadionului „Ilie Oană”. Printre aceștia, și aproximativ 25 de persoane deplasate din Olanda.
  • La ora 19:24, meciul a fost întrerupt pentru un moment special. Cu ajutorul câtorva zeci de drone, pe cer au fost reprezentate diferite simboluri relevante pentru această zi specială, de la sigla și numele clubului la silueta unui fotbalist, a trofeelor cucerite de Petrolul și drapelul României.

Echipele de start în Petrolul - Vitesse:

  • Petrolul: Zima - Ricardinho, Papp, Huja, Țicu - Bempah, T. Keita - Hanca, Jyry, Grozav - Tudorie

Dumitriu i-a luat locul lui Țicu imediat după start.

  • Vitesse: Bramel - Steffen, Buttner, Zwam, Cornelisse, Tsingaras, Egbring, Gudelj, Machairas, Jonathans, Van Duivenbooden

  • Galeria petrolistă a pregătit o scenografie spectaculoasă în această zi specială, cu pânze afișate în ambele peluze, dar și la Tribuna 2. Mai jos, imagini cu scenografia pusă la cale de suflarea galben-albastră:

Gloriile Petrolului au făcut turul stadionului

Înainte de fluierul de start al partidei amicale, o parte dintre foștii jucători emblematici din istoria clubului au făcut turul stadionului, în uralele miilor de suporteri adunați în tribunele arenei.

Printre gloriile petroliste prezente la meci îi numărăm pe Mircea Dridea, Eduard Iuhas, Octavian Grigore, Ștefan Preda, Aurelian Leahu, Younes Hamza, Ion Cojocaru, Cristian Zmoleanu, Eugen Baștină, Ion Toma, Constantin Ștefan, Florin Pîrvu, Adi Mutu, Dinu Todoran, Paul Gușă, Gheorghe Liliac, Daniel Chiriță și Marian Grama.

VIDEO. Premierul Marcel Ciolacu, huiduit de ploieșteni

Înaintea meciului, în momentul în care crainicul a anunțat prezența pe stadion a premierului Marcel Ciolacu, totodată candidatul PSD la alegerile prezidențiale, publicul a început să huiduie și să înjure formațiunea politică din care acesta face parte.

VIDEO Imagini de la sărbătoarea de centenar a Petrolului Ploiești

Gașca Zurli, imnul Mondialului 1990 și tricouri speciale

În jurul arenei ”Ilie Oană” au fost organizate zone de entertainment și de food, iar sute de fani s-au adunat încă din jurul prânzului, în galben și albastru, pentru a participa la un moment unic pentru clubul prahovean. Pentru copii au cântat cei de la Gașca Zurli, iar în boxele de pe străzile dimprejur s-a auzit în repetate rânduri melodia Mondialului italian din 1990, ”Nopțile magice” ale Giannei Nannini.

+16 FOTO

Vestiarul ”lupilor” a arătat și el într-un stil de gală înaintea amicalului cu ”frații” de la Vitesse Arnhem, cu tricourile dedicate special centenarului și cabina decorată cu simbolurile create pentru anul de grație 2024.

Au afișat o scenografie epică

Galeria Petrolului a pregătit o scenografie fastuoasă cu ocazia centenarului, afișată la startul meciului amical. Aceasta a cuprins întreg stadionul într-o demonstrație unică de creativitate. Asta în timp ce, în afara stadionului, spectatorii au primit extrase din ”Gazeta Sporturilor” din 1 ianuarie 1925, când ziarul anunța apariția lui Juventus București.

+22 FOTO

VIDEO » Vestiarul „Lupilor Galbeni”, în ziua centenarului

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Iosefini” Marcel Răducanu numește „tricolorul” care nu trebuie să lipsească de la națională: „Ca el nu mai ai!”
Nationala
„Iosefini” Marcel Răducanu numește „tricolorul” care nu trebuie să lipsească de la națională: „Ca el nu mai ai!”
Așa ceva?! Cât s-a terminat amicalul Rapid - Voluntari, cu „greii” N'Jie și Boupendza titulari la debut » „Sunteți top, domnule Șumudică!”
Superliga
Așa ceva?! Cât s-a terminat amicalul Rapid - Voluntari, cu „greii” N'Jie și Boupendza titulari la debut » „Sunteți top, domnule Șumudică!”
Sărbătoarea centenarului la Ploiești: au „aprins” stadionul, la fix 58 de ani de la victoria cu Liverpool! Cum s-a încheiat amicalul cu Vitesse
Superliga
Sărbătoarea centenarului la Ploiești: au „aprins” stadionul, la fix 58 de ani de la victoria cu Liverpool! Cum s-a încheiat amicalul cu Vitesse

A jucat pentru România la un Mondial, apoi a ajuns la Campionatul de la Canal! » Povestea celei mai infame competiții din România: fotbal, muncă silnică și torturi aplicate de criminali de drept comun!

„Am avut prime de la FCSB”, la 4 ani după Cazul Valiza! » Interviu-BOMBĂ cu Marian Cristescu despre o carieră plină de povești: „Budescu îl lua de urechi pe băiatul lui Ioan Niculae” + „Răzvan Lucescu ne-a legat cu sfoara”


Comentarii (20)
popescu3dzn
popescu3dzn  •  12 Octombrie 2024, 23:35
Postat de lefter_popescu pe 12 Octombrie 2024, 21:01

Amice, nu falimentarea este importanta ci anul nașterii înscris în certificat 1952. Precum la echipa ilfoveana a lui Gigi Valiza este 2003 în comuna Mogoșoaia. Asta contează...anul înscris în certificatul de naștere.

Ce scrie în CIS la Rapid? Te faci de ras. După faliment este echipa nou, certificat nou. Pa, n-am chem sa vorbesc mai mult cu rapidistii. E diferența de nivel și statut social

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  12 Octombrie 2024, 23:33
Postat de Randoomxx pe 12 Octombrie 2024, 22:56

*** dar ti-au adus toti aminte. tu cu care dinam99op ti? cu aia din liga a 4-a a alui badea care detine palamresul sau cu cea din liga a 3-a a cs-ului? ***

Vezi că Dinamo al lui Badea e în liga a 3-a.

Stefan09
Stefan09  •  12 Octombrie 2024, 23:25

Sa te numesti ACS Petrolul 52 si sa sarbatoresti in 2024 centenarul, asa da smecherie:))))

Vezi toate comentariile (20)
Comentează