FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - U CLUJ 2-3

Dan Petrescu, șocat de U Cluj: „Chiar nu-mi vine să cred!”

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj. FOTO: Ionuț Iordache (GSP.RO)
Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj. FOTO: Ionuț Iordache (GSP.RO)

Articol de - Publicat luni, 05 august 2024 00:44 / Actualizat luni, 05 august 2024 04:46

Dan Petrescu, 56 de ani, a analizat înfrângerea din derby-ul Clujului, CFR - U Cluj 2-3.

Dan Petrescu a schimbat 8 jucători față de cei utilizați joi, la 5-0 cu Neman Grodno în turul 2 preliminar din Conference League. Titulari au rămas doar Răzvan Sava, Matei Ilie și Andrei Artean.

Cu o echipă radical diferită față de cea folosită în Europa, CFR Cluj a pierdut pentru prima dată după 9 ani în fața rivalei locale. Iată cum a comentat Dan Petrescu rezultatul și prestația elevilor lui.

Dan Petrescu, după CFR Cluj - U Cluj: „Nu-mi vine să cred că ăsta este rezultatul”

„E clar, când schimbi 10 jucători meci de meci, se vede. Dar nu fac asta pentru că e o regulă. O fac pentru că singurul jucător titular în Europa și care a jucat 90 de minute astăzi s-a rupt (n.r. - se referă la Matei Ilie). Și are numai 20-21 de ani. Vă dați seama de ceilalți? Am fi rămas fără toți jucătorii dacă-i jucam și pe ceilalți! Asta este Europa, trebuie să sacrificăm meciurile de campionat.

Și așa cred că am jucat bine, 40 de minute am controlat meciul, era doar o echipă pe teren. Apoi, în ultimele 5 minute au avut faze fixe și au fost mai buni decât noi. La pauză am vorbit numai despre fazele fixe. Și tot după o fază fixă au egalat! Apoi penalty-ul, tot fază fixă.

Am introdus apoi 3 jucători, am egalat și imediat am luat gol. Apoi am avut niște ocazii incredibile pentru 3-3, cred că un egal ar fi fost mai normal, la ce s-a văzut pe teren.

S-a văzut că erau mai fresh, dar pe final cred că meritam. Am și jucat în 10 oameni vreo 15 minute și tot am avut ocazii. Ăsta este prețul când schimbi mult. Se fac multe mutări. Ce pot să zic? Nu-mi vine să cred că ăsta este rezultatul, la ce a fost pe teren nu trebuia să fie rezultatul ăsta”, a afirmat „Bursucul” în prima fază.

Dan Petrescu: „Ne așteaptă o deplasare grea”

Dan Petrescu privește către următorul meci al echipei, joi, în Conference League, cu Maccabi Petah Tikva. Partida va avea loc la Sofia, cu israelienii în teorie gazde.

„Mă interesează să câștigăm cu oricine jucăm. Rezultatele astea ne-au dat peste cap. Din păcate, mâine avem antrenament, miercuri deplasare grea, chiar dacă e aproape Sofia zburăm. Iar trebuie să jucăm în Europa, apoi să venim duminică. Nu avem ce face, trebuie să băgăm două echipe.

Din păcate am pierdut un jucător, sperăm să nu fie mai mulți și vedem ce va fi în continuare. În Europa este foarte important pentru club, pentru noi, sperăm să ajungem în grupe. Apoi, în campionat, sper să ne revenim. Toate echipele au început rău, și Steaua, și Craiova, nu e ușor când joci în Europa.

Craiova, care a fost eliminată, cred că o să fie mai bine. Noi sigur vom mai suferi, dar o victorie în Europa și una în campionat cred că ar aduce moralul înapoi. Jucătorii care au jucat astăzi, gen Munteanu, Postolachi, nu au meciuri oficiale în picioare și le era greu”, a completat Petrescu.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Protestul a început din primul minut la România - Lituania » Ce s-a putut auzi în Ghencea, la revenirea „tricolorilor” în fața propriilor fani
Nationala
Protestul a început din primul minut la România - Lituania » Ce s-a putut auzi în Ghencea, la revenirea „tricolorilor” în fața propriilor fani
România - Lituania, în al doilea meci din Liga Națiunilor. Oaspeții au egalat
Nationala
România - Lituania, în al doilea meci din Liga Națiunilor. Oaspeții au egalat
Mihai Rotaru sparge banca! Cât plătește Craiova pentru transferul lui Cicâldău » Mutarea e definitivă, pe 4 ani
Superliga
Mihai Rotaru sparge banca! Cât plătește Craiova pentru transferul lui Cicâldău » Mutarea e definitivă, pe 4 ani

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (19)
Adrian2500
Adrian2500  •  06 August 2024, 01:31
Postat de OlteanuMarian pe 05 August 2024, 13:46

Dan Petrescu mereu este socat...el nu i bun de nimik ...dar se crede mare antrenor ...ne am saturat de el ...

Pana una alta, asa slab antrenor cum spui tu ca este, Dan Petrescu a câștigat vreo 6 campionate. Primul cu Unirea Urziceni, o echipa fără mari vedete. Iar in grupa de Champions League a facut 8 puncte si a terminat pe locul 3 într-o grupă cu Stuttgart, Sevilla si Glasgow. Mai ramane sa zici ca Elias Charalambous e cel mai bun si cu el se va califica FCSB in grupele Champions League. Nici nu m-aș mira dacă ai spune asa ceva. Mai stiu eu pe unul care bate campii: Jiji Becali. Si-a luat si jucător de C.L. Pe Daniel Popa cu 300.000 €. L Munteanu era cam scump...Asa a zis Jiji. In loc sa recunoasca ca L. Munteanu l-a refuzat pe Jiji si nu a vrut să vină la FCSB...Acolo unde Jiji ii trateaza pe toti ca pe slugile lui.

Clujean
Clujean  •  05 August 2024, 15:45

Buna Dane ! Poate ii ajutati voi pe U Cluj dupa 10 ani sa ajunga Campioni !!! Ei ( U Cluj) v-au ajutat de 2-3 ori de la cazul valiza incoace ! Mult noroc in Europa !

Daniko
Daniko  •  05 August 2024, 15:16

am observat ceva la asta, inainte de meci tot spune cum ca adversarul are o echipa buna, motivata si va fi greu, cand o bate se bucura si uita tot ce avorbit inainte, daca nu o bate s-a scos cu ce a zis inaintea meciului, e de 2 lei acest asa zis antrenor, ca sa nu mai zic de circul facut...imi aminteste de Barca, cum se comenteaza si pe acolo, pastrand proportiile totusi...

Vezi toate comentariile (19)
Comentează