FOTBAL  »  Superliga  »  CRIZĂ LA RAPID

EXCLUSIV Clauza secretă din contractul lui Neil Lennon cu Rapid! Cum face Dan Șucu economie de peste un milion de euro dacă-l dă afară pe britanic!

Neil Lennon, antrenorul Rapidului // foto: Imago Images
Neil Lennon, antrenorul Rapidului // foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 19 august 2024 16:38 / Actualizat luni, 19 august 2024 16:38

Dan Șucu și-a luat măsuri de siguranță în contractul cu Neil Lennon. I-a fixat mai multe praguri de compensații în caz de demitere, în funcție de data rezilierii, pentru a nu ajunge în situația de a-i achita toți banii până la finalul angajamentului, peste 1,5 milioane de euro până în vara lui 2026.

A mai trecut o etapă peste Rapid, iar trupa din Giulești continuă să fie singura fără victorie din Liga 1, după șase meciuri cu Neil Lennon pe bancă. Fanii i-au cerut din nou demisia la final și patronul Dan Șucu e tot mai mult sub presiune din pricina lipsei rezultatelor și a jocului fără orizont al echipei.

Singura veste bună pentru conturile clubului e că, potrivit surselor GSP, Șucu și-a luat măsuri de siguranță în contractul cu Neil Lennon. Fiind vorba despre un salariu gigantic pentru nord-irlandez și staff-ul lui (Iain Brunskill – secund, Andy Liddell - preparator fizic, Kyriakos Televantos – analist video) , 70.000 euro pe lună, omul de afaceri a impus mai multe praguri de compensații în caz de demitere!

Dan Șucu, după Rapid - Dinamo
Dan Șucu, după Rapid - Dinamo
Dan Șucu, după Rapid - Dinamo
Dan Șucu, după Rapid - Dinamo
+7 FOTO

Prețul rezilierii cu Neil Lennon în următoarele două săptămâni: 400.000 euro!

Iar primul termen ar fi 1 septembrie! Astfel, dacă Șucu decide să-l dea afară pe Lennon în următoarele două săptămâni, n-ar fi nevoit să-i achite contractul până la final, ci numai 400.000 euro! Scenariul horror era ca patronul să bage mâna în buzunar și să mai plătească circa 1,5 milioane de euro, cât a mai rămas din angajamentul lui Mr. Neil până în vara lui 2026.

Practic, Șucu va putea trage linie peste primul calup de 8 etape din sezonul regular, care se va întrerupe la începutul lunii septembrie pentru primele partide ale naționalei în Liga Națiunilor, cu Mircea Lucescu pe bancă: Kosovo (6 septembrie, Pristina), Lituania (9 septembrie, București).

Misiune imposibilă: șase puncte în deplasare cu Poli Iași și U Craiova

Perioada coincide și cu obiectivul trasat în culise lui Lennon după remiza insipidă de la Buzău, din runda trecută: minimum 7 puncte din 9 posibile în următoarele trei întâlniri.

E un target care, urmare a acestui 1-1 cu Dinamo, mai poate fi atins doar cu două victorii legate la Iași și Craiova, ceea ce pare o misiune imposibilă. Poli tocmai a învins în deplasare la FCSB și vine pe un val de entuziasm, iar Universitatea lui Gâlcă e liderul la zi al campionatului, fără nicio înfrângere.

Clauza secretă din contractul lui Neil Lennon cu Rapid! Cum face Dan Șucu economie de peste un milion de euro dacă-l dă afară pe britanic!
Pentru Rapid urmează două deplasări infernale, la Iași și la Craiova

În tot acest peisaj, Neil Lennon nu dă niciun semn că ar fi dispus să facă un pas înapoi. După egalul de acasă cu „câinii”, a răbufnit: „Am auzit că fanii îmi cer demisia, dar nu se va întâmpla asta. Înţeleg că este nemulţumire. Sunt și eu dezamăgit şi frustrat că nu am câştigat. Avem ghinion! Nu am fructificat ocazii importante. Nu am înscris din situaţii clare. Mai avem nevoie de jucători”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
Superliga
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Superliga
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”
Superliga
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (19)
tictictic
tictictic  •  19 August 2024, 23:15
Postat de Salient pe 19 August 2024, 18:34

Atentie Justin Gafiuc (autorul articolului)! Lectie de geografie. Neil Lennon nu e britanic, e nord irlandez. Marea Britanie e o insula compusa de Anglia, Scotia si tara Galilor. Irlanda de Nord e pe o alta insula si apartine de Regatul Unit impreuna cu Marea Britanie.

Esti in eroare! Citez: "The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, commonly known as the United Kingdom (UK) or Britain, is a country in Northwestern Europe, off the coast of the continental mainland. It comprises England, Scotland, Wales, and Northern Ireland". Asadar, toti aia sunt britanici! Mai mult, britanici sunt si aia din Irlanda (tara de sine statatoare), chiar daca nu fac parte din UK.

cmarin1
cmarin1  •  19 August 2024, 22:33
Postat de Bogdan85 pe 19 August 2024, 16:55

Nu e prost Sucu, stați liniștiți!

Deci a fost desteptel ca l- aangajay pe Bergodi. Desteptaciunea i-a crescut ca la dat afara pe Bergodi. Deja era destept de-a dreptul ca l-a adus pe Lennon. Sageata desteptaciunii la Sucu creste vertiginos ca vrea sa il dea afara pe irlandez. Desteptaciunea lui Sucu urca spre apogeu cand il va angaja pe reputatul antrenor Chivu sau pe campionul de Champions League Sumudica. Poate intra si marele Sandoi pe un culoar sau nea Rica ca Sucu e destept breh.

M.Onis.
M.Onis.  •  19 August 2024, 21:07

Interesant articolul domnule Gafiuc,dar cum ați ajuns la concluzia aceasta( Cum face Dan Șucu economie de peste un milion de euro dacă-l dă afară pe britanic!).Gândițivă doar la sumele cheltuite până în prezent plus suma frumușică pe care o va primi domnul Lennon, oare putem vorbi de economie ? Pur și simplu este un sezon ratat iar totul a început cu demisia domnului Bergodi.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează