Articol de Romeo Ene - Publicat joi, 27 februarie 2025 16:10 / Actualizat joi, 27 februarie 2025 16:23
Petrolul Ploiești, formație care a luptat pentru calificarea în play-off în acest sezon, riscă să nu primească licență UEFA! Anunțul a fost făcut de antrenorul echipei, Adrian Mutu (46 de ani).
Chiar în ultima zi din 2024, Mutu a preluat-o pe Petrolul, formație care se afla atunci pe locul 6, ultimul de play-off. Cu mari probleme de ordin financiar, tehnicianul n-a reușit să mențină poziția, iar „lupii galbeni” vor evolua în play-out.
Adrian Mutu anunță: „Există posibilitatea să nu primim licența UEFA”
Chiar dacă va evolua în play-out, Petrolul mai are o șansă de a evolua în cupele europene, mai exact în preliminariile Conference League.
Cum ar fi posibil? În afară de evitarea retrogradării, formațiile din play-out mai au o miză: clasarea pe locurile 7-8. Aceste locuri permit disputarea unui baraj pentru calificarea în Conference League.
Câștigătoarea va mai da ulterior un baraj cu ocupanta locului 3 din play-off, iar învingătoarea barajului va evolua în cupele europene.
Totuși, există posibilitatea ca formația lui Mutu să nu primească licența UEFA din cauza problemelor financiare, ceea ce nu i-ar permite să participe la barajul/barajele respective.
„Bineînțeles că există și această posibilitate (n.r - ca Petrolul să nu primească dreptul de a juca în cupele europene). Ar fi frustrant pentru toată lumea. Există posibilitatea, dar nu cred că se va întâmpla.
Mai întâi, hai să ne poziționăm noi acolo pe un loc care să ne permită să jucăm barajul pentru cupele europene, iar după vom vedea”, a declarat Adrian Mutu, pentru Fanatik.
Petrolul se află în acest moment pe locul 9 în Superliga, cu 37 de puncte după 28 de etape, cu două etape înainte de finalul sezonului regulat.
Poli Iași (deplasare) și Sepsi (acasă) sunt ultimele adversare ale prahovenilor în sezonul regulat.
Pe 30 decembrie 2024, Petrolul a cerut intrarea în concordat preventiv, ultimul pas spre intrarea în insolvență. Datoriile nu sunt tăiate precum în cazul procedurii de insolvență, însă sunt reeșalonate.