FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - DINAMO

Cum l-a complimentat Sabău pe Zeljko Kopic înainte de U Cluj - Dinamo și descrierea făcută rivalei: „Așa au obținut rezultate”

Ioan Ovidiu Sabău / FOTO: Raed Krishan / GSP
Ioan Ovidiu Sabău / FOTO: Raed Krishan / GSP

Articol de - Publicat luni, 02 septembrie 2024 01:26 / Actualizat luni, 02 septembrie 2024 13:09

Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul Universității Cluj, îl complimentează pe Zeljko Kopic și anticipează o replică solidă din partea lui Dinamo, în epilogul rundei #8 din Superligă, programat în această seară, de la 21:30. Tehnicianul „revelației” campionatului abordează cu precauție duelul împotriva „câinilor roșii”.

Rațional, fără să facă rabat de la conduita fair-play ce-l caracterizează, antrenorul celor de la U Cluj a analizat din mai multe unghiuri duelul cu Dinamo de pe Cluj Arena. Antrenorul de 56 de ani a vorbit în termeni laudativi despre rivala de astăzi, numindu-l pe omologul Zeljko Kopic un tehnician „foarte pregătit”.

Ioan Ovidiu Sabău, înainte de U Cluj - Dinamo: „Au un antrenor foarte pregătit, au obținut rezultate prin joc și atitudine”

„Sunt două echipe în formă în momentul de față. Dinamo are un antrenor, consider eu, foarte pregătit. Sunt o echipă omogenă, cu încredere. Au obținut rezultate prin joc, atitudine.

Suntem două echipe care arătă bine, nu întâmplător suntem acolo unde suntem. Contează foarte mult cum ne prezentăm la joc, ca formă sportivă, cum am gestionat săptămâna aceasta, cu deplasarea la Buzău (n.r. 0-1 cu Metalul, în Cupă) și antrenamentele pe care le-am făcut, pe două grupe.

Sper să fi găsit metodele cele mai bune. La fel, foarte importantă e recuperarea. Am stat aproape 5 zile in cantonamente, apoi jucătorii au mers acasă, dar eu cred că sunt oameni foarte maturi și responsabili și cred că vom arăta bine.

Vom avea și un public numeros. Cu siguranță, având un joc și rezultate bune, clar că lumea va veni să vadă cum arătăm și la acest meci” a declarat Sabău, potrivit site-ului oficial al „șepcilor roșii”.

„Trebuie să jucăm cu multă minte”

Sabău și-a continuat analiza, afirmând că mizează în fața lui Dinamo pe maturitatea elevilor săi:

„Sunt niște statistic care transmit ceva, dar e un joc care pe care. Nu avem voie să facem greșeli. Trebuie să fim o echipa foarte atentă, compactă, ambele faze să le facem foarte bine, cum am reușit până acum.

La fel, să facem ce știm noi cel mai bine, evident în funcție de ce va face și adversarul. Trebuie să fim atenți și la entuziasmul și presiunea ce vor exista. Pot să îți dea aripi, motivație, dar trebuie să jucăm cu multă minte jocul acesta.

Cum l-a complimentat Sabău pe Zeljko Kopic înainte de U Cluj - Dinamo și descrierea făcută rivalei: „Așa au obținut rezultate”
Sabău a vorbit în termeni laudativi despre Kopic / FOTO: Raed Krishan (GSP)

E prea important jocul, momentul, ca să fie nevoie de ceva motivație în plus. E foarte important să credem foarte mult în noi. Foarte multă lume apreciază jocul nostru și sunt convins că putem anul acesta să fim o echipă bună a campionatului, care are identitate și care se poate califica în play-off. Am creat un grup în care toți sunt preocupați de viața lor, de familiile lor, să se realize profesional.

Nu am jucători care să fie o problemă în afara terenului, în viața privată, ceea ce e foarte important. Se pare că se și potrivesc, se și completează foarte bine unul pe celălalt. Rolul meu este ca în continuare să îi conving că trebuie să fim la fel de atenți și modești în tot ceea ce facem și implicați 100%”, a mai spus Sabău, potrivit sursei citate.

Nu avem probleme de lot. Berto a avut ceva mici probleme, dar acum și-a revenit. Sunt toți disponibili, sunt OK. Îmi doresc foarte mult să le facem o nouă bucurie fanilor noștri, pentru că merită. E bine că suntem acolo, avem 15 puncte, un moral bun.

- Ioan Ovidiu Sabău, antrenor Universitatea Cluj

Cluj Arena nu-i zâmbește lui Dinamo

Au trecut 10 ani de la ultima victorie reușită de Dinamo în campionat pe terenul adelenilor, care între timp le-au provocat „câinilor” și cel mai mare coșmar modern, retrogradarea în liga secundă în „barajul” din urmă cu doi ani. Pe 4 august 2014, bucureștenii se impuneau la Cluj cu 3-2, goluri Cosmin Matei, Vali Lazăr și Bilinski.

În ultimele trei deplasări, Dinamo n-a reușit să se impună pe terenul ardelenilor, care mai au un atu: sunt invincibili pe Cluj Arena în acest sezon și n-au mai pierdut acasă din aprilie, de la 0-1 cu Petrolul.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Liga 3
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
Superliga
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Liga 3
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (1)
Barna
Barna  •  02 Septembrie 2024, 11:27

Pronostic x

Vezi toate comentariile (1)
Comentează