FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Banii vorbesc: Daniel Bîrligea, al doilea cel mai scump transfer din „era Becali” » Cum arată Top 10

Daniel Bîrligea a fost prezentat oficial de Becali / FOTO: Ionuț Iordache (GSP) +22   FOTO
Daniel Bîrligea a fost prezentat oficial de Becali / FOTO: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de - Publicat marti, 03 septembrie 2024 16:11 / Actualizat marti, 03 septembrie 2024 20:40

După 12 ore de incertitudine, Gigi Becali a anunțat, marți dimineața, perfectarea unuia dintre cele mai surprinzătoare transferuri din ultima vreme: Daniel Bîrligea de la CFR Cluj merge la FCSB în schimbul sumei de 2 milioane de euro, la care se adaugă alți 200.000 direcționați spre impresar și jucător. Atacant pe profilul căutat de Becali, Bîrligea intră cu ușurință în topul transferurilor realizate în era Becali, raportat la suma scoasă din buzunar de latifundiar. „Feroviarii” vor primi și 15% dintr-un viitor transfer.

Gata, s-a încheiat „telenovela Bîrligea”! La un moment dat în impas pe fondul pretențiilor exprimate de agentul fotbalistului, transferul atacantului la FCSB a devenit o certitudine în această dimineață, după ce între timp se deschisese și fereastra unei mutări la Rapid.

Conștient că are nevoie de câteva „injecții” de calitate pentru a putea performa pe două fronturi, Gigi Becali s-a pus serios pe treabă după calificarea campioanei în grupele Europa League.

Foto: Ionuț Iordache (GSP)
Foto: Ionuț Iordache (GSP)
Foto: Ionuț Iordache (GSP)
+21 FOTO

După ce a bătut palma și cu stoperul Mihai Popescu, roș-albaștrii se întăresc cu unul dintre cei mai bine cotați atacanți ai campionatului, Daniel Bîrligea, 24 de ani, omul care a fost și în lotul României la EURO 2024.

Banii vorbesc! Peste 2 milioane de euro pentru transferul care poate rezolva durerea lui Becali din acest start de sezon

Suma plătită de Gigi Becali e una extrem de generoasă, peste nivelul campionatului: peste două milioane de euro pentru serviciile vârfului de careu cu 29 de goluri în 101 apariții la CFR Cluj. Două milioane de euro intră în conturile lui Ioan Varga, în timp ce suma extra amintită de Becali, circa 200.000 de euro, va fi direcționată spre jucător și impresarul său italian, Giuseppe Piraino.

Latifundiarul s-a lăudat cu mutarea în conferința de presă ținută azi, la prânz: „Ăsta e atacant! Și nu pierde mingea. Când vine la el, o protejează. Dan Petrescu trebuie să înțeleagă că au luat două milioane, bani pe care nu îi mai luau. Nu cred că ne mai pune cineva probleme la campionat. Eu acum am călăi, nu mai poți să le stai în față. Eu am călăi acum, cu Miculescu, cu Popa, cu Tănase, cu Popescu.

O să vedeți că nu o să am de ce să îl critic. Se bate, zici că e vijelie. L-am dorit foarte tare. E singurul jucător de la CFR de care mă ofticam, că nu am și eu unul ca el.”.

Daniel Bîrligea FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Daniel Bîrligea FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Daniel Bîrligea, Gigi Becali FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Daniel Bîrligea FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Daniel Bîrligea, Gigi Becali FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
+45 FOTO

Achiziționat de cel mai potent club din România, Bîrligea se stecoară cu ușurință în Top 10 al celor mai piperate transfeuri reușite de FCSB din momentul în care clubul a ajuns pe mâinile lui Becali.

Ba chiar își face loc între primii trei din această ierarhie, peste nume precum Alexandru Chipciu, Dennis Man sau „Dodel” Tănase. Conduce detașat topul Florinel Coman, pentru care Becali a scos din buzunar 3 milioane de euro în 2017.

Cum arată acum TOP 10 cele mai scumpe transferuri realizate de Gigi Becali la FCSB

Nume

Transferat de la...

Suma 

An

1. Florinel Coman

Viitorul

3

2017

2. Daniel Bîrligea

CFR

2,2

2024

3.Dragoș Nedelcu

Viitorul

2,15

2017

4. Denis Alibec

Astra

2

2016

5. Bogdan Stancu

Unirea Urziceni

2

2008

6. Alexandru Chipciu

FC Brașov

1,95

2011

7. Dennis Man

UTA

1,85

2016

8. Cristian Tănase

FC Argeș Pitești

1,8

2009

9. Dayro Moreno

Once Caldas

1,8

2007

10. David Miculescu

UTA

1,7

2022

Sume exprimate în milioane de euro

Marius Ștefănscu, celălalt fotbalist râvnit de granzii Ligii 1 și cumpărat de FCSB în această vară, nu prinde ierarhia amintită, extrema costându-l pe Becali „doar” 1,3 milioane de euro.

Odată cu „afacerea Bîrligea”, iese din Top 10 brazilianul Elton, sud-americanul cu driblingul în sânge pentru care Becali îi plătea lui Corinthians 1,6 milioane de euro în 2006.

Bîrligea, titular indiscutabil la FCSB?

Deși statutul său va fi mai mult ca sigur cel de titular cert, trebuie amintiți și concurenții pe post ai lui Bîrligea. E vorba despre David Miculescu și Daniel Popa, cei doi atacanți care nu de puține ori au avut de înfruntat un val consistent de critici din partea lui Becali.

Are forță, dribling. Voi trebuie să vă gândiți. Spune-mi un atacant pe care aș da eu două milioane. Pe el am dat. Și nu mai spun alte detalii, că se ajunge la 3. O să vedem peste câteva luni dacă cunosc fotbal sau nu. O să vedem câte goluri o să dea la Steaua și câte dădea la CFR!

Când am spus un milion jumate, eu dădusem două, dar mi-am dat seama că e ceva în neregulă și am zis că dau 2,5 milioane, dar atunci am glumit, nu dădeam eu atât. E 3 clase peste Louis Munteanu, nu e glumă! Ăsta e altceva, e din alt film! Și nu numai asta, m-am consultat cu Meme. Dacă Meme îți zice direct că e bun, trebuie să îl iei. Mi-a zis că e 3 clase peste Munteanu. Când zice Meme că e bun, înseamnă că e Ronaldo, e mare fotbalist. Nu știu cu cine să îl compar, că este altceva. Are stilul ăla al lui Cămătaru.

- Gigi Becali, patron FCSB

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat inimaginabil în prima ligă a Olandei » Echipa antrenată de Van Persie a suferit cel mai drastic eșec din ISTORIE: „Fotbalul poate fi crud”
Campionate
Rezultat inimaginabil în prima ligă a Olandei » Echipa antrenată de Van Persie a suferit cel mai drastic eșec din ISTORIE: „Fotbalul poate fi crud”
Misterioasa viață de după tenis » Camila Giorgi, chemată pe 6 noiembrie la Tribunal: „Niște bârfe! Nu are motive să fugă”
Tenis
Misterioasa viață de după tenis » Camila Giorgi, chemată pe 6 noiembrie la Tribunal: „Niște bârfe! Nu are motive să fugă”
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
Superliga
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (15)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  03 Septembrie 2024, 23:49
Postat de agiler pe 03 Septembrie 2024, 18:07

Doi prosti, unul delirează al doilea aprobă .Vorba proverbului prostul la prost trage.

Amice, gândești mărunt...

mzm1
mzm1  •  03 Septembrie 2024, 18:47

De râsul curcilor! Gigi se distrează pe banii lui, dar o cohortă de agitați îi plâng de milă că nu se pricepe la afaceri. Altfel spus, câinele moare de drum lung, iar... neajutoratul, de grija altuia!

sughibughi
sughibughi  •  03 Septembrie 2024, 18:12

daca era asa bun dadea si el un gol cu Prafos

Vezi toate comentariile (15)
Comentează