FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - PETROLUL (JOI, 21:30, GSP.RO, DIGI1, LOOKTV)

Derby fără stele » Cum s-au schimbat Petrolul şi Steaua în doar şase luni: au pierdut 13 titulari!

Articol de - Publicat miercuri, 08 aprilie 2015 00:00

În 6 luni, cele două echipe s-au schimbat, doar 9 fotbaliști din cei 22 care au evoluat în toamnă se vor afla și mîine seară pe gazon.

În ultimele două sezoane, Steaua - Petrolul a fost un derby pentru lupta la titlu. Acum, cînd prahovenii au intrat în insolvență și și-au pierdut dreptul de a evolua în Europa, dar și jucători importanți în pauza de iarnă, meciul dintre cele două formații nu mai contează prea mult în alcătuirea clasamentului.

Petrolul ocupă locul 3, la 13 puncte în spatele Stelei, echipă ce are un avans de 7 puncte față de ASA Tîrgu Mureș, singura formație care mai țintește fotoliul de lider.

Față de partida disputată în etapa a 8-a, pe 21 septembrie 2014, acum nu vor mai fi titulari 13 dintre fotbaliștii care s-au aflat atunci în formulele de start, 6 la Petrolul și 7 la Steaua.

Dintre aceștia, 6 nu mai sînt sub contract cu cele două formații, iar ceilalți fie sînt accidentați, fie sînt suspendați.

Cei mai importanți fotbaliști care vor lipsi de pe gazon mîine seară, spre deosebire de partida din tur, sînt Szukala, Sînmărtean și Keșeru, în tabăra roș-albaștrilor, și Geraldo, Mustivar și Teixeira în echipa prahovenilor.

Cei trei ex-steliști au fost vînduți în pauza de iarnă, în vreme ce Teixeira și Geraldo sînt suspendați, iar Mustivar a plecat să joace în Statele Unite ale Americii după ce Petrolul a intrat în insolvență.

Probleme de lot pentru ambii antrenori
Atît Costel Gâlcă, cît și Mircea Rednic au bătăi de cap în alcătuirea celui mai bun unsprezece la meciul de mîine seară. De la Steaua lipsesc: Arlauskis, Chipciu și Luchin, accidentați fiind, iar Tănase e incert. În plus, Rusescu e suspendat. De partea cealaltă, Mircea Rednic nu-i va putea folosi pe suspendații Astafei, Geraldo și Teixeira și pe accidentatul Beța.

Steaua

În tur: Arlauskis - Papp, Szukala, Varela, Latovlevici - Prepeliță, Sînmărtean - Ad. Popa, Rusescu, Chipciu - Keșeru

Acum: Cojocaru - Papp, Varela, Toșca, Guilherme - Prepeliță, Breeveld - Ad. Popa, Iancu, N. Stanciu - Țucudean

Petrolul

În tur: Pecanha - Alcenat, Geraldo, Gerson, Fanchone - Mustivar - Priso, Marinescu, De Lucas, Nepomuceno - Tamuz

Acum: Pecanha - Alcenat, I. Filip, Satli, Fanchone - Marinescu, De Lucas - Al. Coman, Kronaveter, Pastorini - Tchite

"11"-le celor care lipsesc:

Arlauskis - Gerson, Szukala, Geraldo, Latovlevici - Mustivar, Sînmărtean - Chipciu, Rusescu, Teixeira - Keșeru

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (1)
travka
travka  •  08 Aprilie 2015, 11:38

11 le care lipseste ia titlu in Liga 1 la o diferenta de 30 de puncte in fiecare an si se si califica in UCL mai mult ca sigur

Vezi toate comentariile (1)
Comentează