Articol de Remus Dinu - Publicat duminica, 17 februarie 2019 23:20
Dinamo e în play-out și nu e o noutate. Învinsă de FC Botoșani, 1-2, Dinamo se bate în a doua parte a clasamentului pentru al doilea an consecutiv. Ce urmează pentru Mircea Rednic și compania? 3 întrebări.
1. Rednic, o altă „decimare” în vară?
Mircea Rednic a schimbat toate liniile în colecția toamnă-iarnă, a adus 14 jucători, dar rezultatele nu au venit. Deci, care vor fi evoluțiile lor în perioada următoare, mai ales că nu vor mai beneficia de niciun fel de prime, iar motivația va fi aproape de zero?
„Nu vom mai plăti niciodată contraperformanța”, au spus oficialii în ultimele săptămâni.
La conferința de la finalul meciului, Rednic a declarat că va mai urma un moment zero în vară, când se va trage linie în privința tuturor jucătorilor transferați în această iarnă. Un alt moment ZERO.
„Avem o înțelegere cu jucătorii care au venit, dacă nu se ridică la cerințele mele s-ar putea să ne despărțim. Sper să nu fie cazul și că vor demonstra că merită să rămână la Dinamo”.
Aveți încredere în continuare în Mircea Rednic la Dinamo?
2. Obiectivul: retrogradarea sau primul loc în play-out?
Mircea Rednic își propune să câștige play-out-ul, așa cum Florin Bratu a reușit sezonul precedent. Dar e un scenariu realist pentru Dinamo?
Roș-albii sunt pe locul 11, cu 28 de puncte, la 6 lungimi de Dunărea Călărași, locul 12, singurul loc de baraj. După înjumătățire, Dinamo ar fi la doar 3 puncte de Dunărea lui Dan Alexa, iar cele două se întâlnesc în meci direct etapa viitoare.
Cum lupta pentru play-off e una aprigă, iar două echipe puternice vor rămâne în afara lui, șansele lui Dinamo de a câștiga play-out-ul par minime.
Dacă, de exemplu, Viitorul ar rămâne în afara primelor 6, e greu de crezut că ar putea termina sub Dinamo, echipă pe care a învins-o într-o manieră categorică recent, 4-1.
3. Money, money, money. Câte rateuri financiare își mai permite Dinamo?
Al doilea an consecutiv în play-out înseamnă, automat, și că Dinamo va primi pentru al doilea an la rând bani mai puțini din drepturile de televizare, o sursă importantă.
Alexandru David, președintele echipei, susținea recent într-o emisiune că Dinamo se autofinanțează în prezent strict datorită banilor încasați din drepturile TV.
În plus, contraperformanța naște la rândul ei alte rateuri financiare: tot mai puțini fani la stadion, tot mai puține produse vândute de club și, în general, tot mai puțin interes către brand. Cât mai rezistă Dinamo pe linia de plutire în acest mod, cu un Negoiță și așa mult mai rezervat în investiții?