FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - DINAMO

EXCLUSIV Ce vești pentru Dinamo! Doi dintre liderii lui U Cluj, în dubiu pentru meciul sâmbătă

U Cluj a ratat accederea în play-off-ul Superligii în acest sezon
U Cluj a ratat accederea în play-off-ul Superligii în acest sezon

Articol de - Publicat marti, 30 aprilie 2024 16:55 / Actualizat marti, 30 aprilie 2024 16:55

Doi fotbaliști importanți în angrenajul lui U Cluj, căpitanul Alexandru Chipciu și atacantul Daniel Popa, sunt încă în recuperare după accidentări. Ioan Ovidiu Sabău nu știe încă dacă se poate baza pe serviciile celor doi sâmbătă, de la ora 20:00, cu Dinamo

Cât de mult s-au inversat situațiile în ceea ce privește U Cluj și Dinamo! În urmă cu doi ani, „câinii” au fost trimiși în liga secundă de ardeleni după dubla de la baraj, 2-0 și 1-1, "frații" de la U semnând sentința pentru bucureșteni.

Dan Petrescu, prezentat la CFR Cluj printr-un clip special: „M-am întors acasă! Gata cu vorba”
CFR Cluj
Dan Petrescu, prezentat la CFR Cluj printr-un clip special: „M-am întors acasă! Gata cu vorba”

U Cluj - Dinamo, meci decisiv în play-out

Între timp, U Cluj a jucat finala Cupei României în 2023, în acest sezon a ratat la potou calificarea în play-off și a ajuns până în semifinalele Cupei, iar acum se pregătește de barajul pentru un loc în Conference League. Dinamo, în schimb, este pe loc retrogradabil, trage speranțe că mai poate prinde o poziție de baraj în ultimele două runde ale Superligii.

În afara confruntării de sâmbătă, de la ora 20:00, cu U Cluj, Dinamo mai are de disputat ultima etapă cu UTA. În schimb, "Șepcile roșii" arbitrează lupta pentru evitarea retrogradării. După duelul cu roș-albii, va juca împotriva Voluntariului în ultima etapă, echipa ce-a barat drumul spre play-off clujenilor!

Alexandru Chipciu și Daniel Popa pot rata și etapa viitoare pentru U Cluj

Lupta a devenit intensă în zona roșie a clasamentului, acolo unde cinci formații se luptă pentru salvare, distanța dintre ele fiind 3 puncte. Etapa dintre U Cluj și Dinamo este extrem de importantă pentru "câini", dar și pentru configurația finală a clasamentului.

În disperare de cauză, cu multe puncte irosite pe final de partidă, Dinamo se agață de meciul de sâmbătă. Vești de impact din tabăra "Șepcilor roșii". Conform informațiilor GSP.ro, doi dintre fotbaliștii importanți ai alb-negrilor, Alexandru Chipciu (34 de ani) și Daniel Popa (28 de ani), nu se pot antrena la parametrii optimi alături de coechipieri, sunt în recuperare și nu se știe dacă vor fi apți pentru confruntarea cu Dinamo! Alex a început de azi cu echipa, dar încă există dubii în privința lui.

De asemenea, și Marco Rus, jucător eligibil U21, este în aceeași situație. "Au probleme fizice, sunt în continuare în dubiu", au transmis clujenii.

Chipciu și Popa nu au evoluat nici în ultima etapă de campionat, în meciul pe care U Cluj l-a disputat în Bănie cu FCU Craiova (2-3).

10goluri a marcat Popa în actuala ediție în 35 de meciuri din L1. Plus 5 assist-uri

5goluri și 4 assist-uri a adunat Chipciu pentru U Cluj în acest sezon de campionat în 32 de meciuri

U Cluj - Dinamo, revedere cu Nistor, cu Gorcea, cu Tescan

Întâlnirea dintre U Cluj și Dinamo aduce în prim plan dueluri interesante pe teren:

- Doi jucători care au refuzat Dinamo în iarnă vor fi adversarii "câinilor" sâmbătă, probabil, din primul minut: aripa stângă Roger și extrema Roguljic au declinat propunerea de a semna cu "haita" și au ales U Cluj.

- Doi foști dinamoviști se numără în prezent printre fotbaliștii importanți ai lui U Cluj: Dan Nistor (12 goluri, 10 assist-uri, în 34 de etape) și Daniel Popa (10 goluri, 5 assist-uri, în 35 de meciuri)

- Doi jucători au mai rămas la U Cluj din echipa care retrograda Dinamo în mai 2022: portarul Gorcea și atacantul Tescan, ultimul autorul unui eurogol în Ștefan cel Mare. În "haită" au mai rămas din acea dublă Moura, Patriche și Bani.

DINAMO - FC VOLUNTARI 1-1. Kopic, pesimist la conferința de presă, după un nou pas greșit al ”câinilor”: „Da, ar fi un miracol sa ne salvăm!”

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Salvatorul Botoșaniului de la Ploiești întrevede miracolul: „Mare lucru, este wow!” » Cum îl descrie pe Bogdan Andone

INTERVIU EXCLUSIV Întrebat despre titlul FCSB-ului, Tudorel Stoica a răbufnit: „Echipa aia nu există! Sunt doar 4 litere din alfabet” » Liderul „viteziștilor” lansează o provocare

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (14)
Extraterestrul_2023
Extraterestrul_2023  •  01 Mai 2024, 10:07

Sa va spun eu una de la Extraterestrii !!! Dinamo in societate reprezinta paza si ordinea, securitatea , siguranta dar nu a furtului ci a populatiei este pe ultimul loc in Romania ! S-a furat o tara intreaga cu fabrici si resurse - lemn, petrol, aur , oameni - sub obladuirea lor ! Deci Dinamo trebuie ajutata cu studenti , cu oameni din interior - nu cu oameni de afara !!!

creeperno534
creeperno534  •  30 Aprilie 2024, 22:37

Foarte bine!

Razvan
Razvan  •  30 Aprilie 2024, 21:40

In 79 eram pe dinamo, 2-1 la pauza pt U, batacliu i a ametit pe extrema, ghitulescu era mai jos pe scaun scheuna in stilu caracteristic. La pauza din povestile auzite mai tarziu, au primit ordin sa o lase moale. Nu putea i sa te opui, te retrogradau daca vroiau. Si la cluj in 80,1-0 la pauza, campeanu 2,dupa, psuza, custov cu gasca 2-1 in scarba, ca U n au mai jucat nimic. Nu inteleg ce prietenie ii acuma.?

Vezi toate comentariile (14)
Comentează