FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

Dorin Rotariu, aproape de revenirea în Liga 1: „Nu va merge la Dinamo!”

Dorin Rotariu
Dorin Rotariu

Articol de - Publicat luni, 04 septembrie 2023 13:04 / Actualizat luni, 04 septembrie 2023 13:29

Mircea Rednic, 61 de ani, a revenit în forță după infarct și operație și și-a vizitat jucătorii, care astăzi joacă la Sepsi. Antrenorul a anunțat că Dorin Rotariu, 28 de ani, liber de contract, preferă să fie ”textilist”, nu să se întoarcă la Dinamo

Rednic s-a întors în week-end la echipa arădeană, după infarctul și intervenția chirurgicală care au produs o emoție puternică în rândul microbiștilor din România. "Puriul" a ținut un speech în fața formației, înaintea plecării spre Sfântu Gheorghe, pentru etapa cu Sepsi, apoi a participat la o conferință de presă.

UTA a făcut un mercato estival spectaculos, în care a reclădit echipa, după ce în luna mai a participat la barajul pentru evitarea retrogradării. Transferurile nu s-au încheiat cu împrumutul pe un sezon al mijlocașului Claudiu Micovschi, de la Rapid. "Textiliștii" speră să dea lovitura, să-l convingă pe Dorin Rotariu, 28 de ani, să semneze cu formația arădeană.

În acest moment, Dorin Rotariu este liber de contract după ce s-a despărțit de multipla campioană a Bulgariei, Ludogoreț Razgrad.

10selecții și un gol are Roti la prima reprezentativă a României

4goluri în 30 de meciuri a reușit Dorin pentru Atromitos, în Grecia, acolo unde sezonul trecut a fost împrumutat de către bulgari

Mircea Rednic este convins că Dorin Rotariu va alege UTA: "Nu va merge la Dinamo"

Mircea Rednic este foarte important în această ecuație, în contextul în care l-a antrenat pe Roti atât la Dinamo, cât și la Mouscron, în Belgia. Tehnicianul l-a propulsat pe fotbalist și în campionatul Belgiei, jucătorul fiind transferat în ianuarie 2017 de către FC Bruges pentru 2,2 milioane de euro.

Primul interviu al lui Mircea Rednic după infarct: „Dacă mai întârziam un pic, nu mai aveai cu cine vorbi” + Gluma zilei: „Doctorul mi-a zis să urc, mai bine, două etaje”
INTERVIU
Primul interviu al lui Mircea Rednic după infarct: „Dacă mai întârziam un pic, nu mai aveai cu cine vorbi” + Gluma zilei: „Doctorul mi-a zis să urc, mai bine, două etaje”

"Cu Dorin Rotariu am mai vorbit, mi-a cerut timp. Este în discuții cu două cluburi de afară, dar a zis clar că, dacă e să nu găsească, preferă să vină cu mine. S-a simțit bine atâta timp cât l-am antrenat eu și vrea să reintre în circuit. Nu va merge la Dinamo, mi-a zis clar că, dacă e, va veni la UTA, să dea Dumnezeu să fie așa!", a reacționat Mircea Rednic.

Zilele trecute, și oficialii dinamoviști au lăsat de înțeles că ar fi interesați de un eventual transfer al lui Dorin Rotariu.

142de meciuri a jucat Rotariu la Dinamo, marcând 30 de goluri și oferind 21 de assist-uri

500de euro este cota actuală a jucătorului pe transfermarkt

Un mai 2016 teribil pentru Roti și dinamoviști: "Îl felicit că a cerut să bată, unii nu au vrut"

În mai 2016, Dorin Rotariu a fost în centrul atenției, în finala Cupei României, dintre Dinamo și CFR Cluj. Jucătorul a ratat penalty-ul decisiv, în fața fostului său coechipier, Traian Marc, iar "feroviarii" au cucerit trofeul. Mircea Rednic era antrenorul roș-albilor, după acel meci avea să părăsească echipa la finele celui de-al treilea mandat în Ștefan cel Mare.

La finalul partidei de pe "Arena Națională", Mircea Rednic a explicat cum a ajuns Rotariu în postura ultimului executant.

"Noi am analizat evoluția lui Marc la penalty-uri și am văzut că se duce numai în stânga. Tot în stânga a tras și Rotariu. Aici e vorba și de experiență. Oricum, îl felicit pentru că a cerut să bată, pentru că au fost unii care nu au vrut să bată.

El a cerut să fie ultimul. Acum, nu trebuie acuzat. Primul executant al nostru este Gnohere, al doilea este Rotariu, care bate foarte bine penalty.

Azi nu a fost inspirat și Marc i-a ghicit colțul", a spus Rednic după finala din mai 2016.

Roti a avut zile teribile în acea perioadă. A fost cel mai afectat jucător de la Dinamo după decesul lui Patrick Ekeng, cu care era bun prieten și în afara terenului, tot Roti ajungând primul lângă camerunez după ce acesta s-a prăbușit inert pe gazon. Cu o zi înainte de finală a fost și audiat la Parchetul General, alături de antrenorul Mircea Rednic, directorul sportiv Ionel Dănciulescu, fundașul dreapta Sergiu Hanca și maseurul Cristian Toma.

Ce să zic acum, că voi respecta cele trei săptămâni de repaus care mi s-au impus de doctori, că voi sta în pat cu picioarele în sus? Sunt sigur că domn doctor va fi supărat pe mine și că am venit la echipă și la conferința de presă. Mă voi ține de dietă, de tot ce mi s-a recomandat

Norocul meu că cei de la VIP au plecat repede după victoria cu FCSB, mai mergeam acolo mai beam o bere sau o pălincă bună… Apoi colaboratorii mei mi-au dat o adresă falsă, au zis Condi sau Coandi (n. red un restaurant din Arad), dar am înțeles Conti (un hotel din Arad) și am mers acolo. Erau doar portarul și recepționerul, am zis că ăștia nu vor să mă ia cu ei și am mers acasă. Poate, dacă mai stăteam, cine știe ce mai era

Mircea Rednic, antrenor UTA

Citește și alte știri:

UPDATE „Meciul” toamnei pentru Dinamo: „E un pas înainte!” » Toate detaliile de la Tribunalul București, în decizia pentru planul de reorganizare

Suporterii Rapidului au reacționat negativ după cedarea lui, dar fotbalistul e fericit de mutare: „Nu e un pas în spate, mă ajută să cresc!”

Citește și:

Dramă în prelungiri pentru Boloni! Metz a avut 2-0 cu om în minus: incredibil cât s-a terminat barajul pentru Ligue 1
Stranieri
Dramă în prelungiri pentru Boloni! Metz a avut 2-0 cu om în minus: incredibil cât s-a terminat barajul pentru Ligue 1
Isterie în Turcia, la prezentarea lui Mourinho la Fenerbahce! » Lusitanul a venit pe mare și a vorbit în fața a 45.000 de oameni: „Voi mă iubiți înainte de victorii”
Campionate
Isterie în Turcia, la prezentarea lui Mourinho la Fenerbahce! » Lusitanul a venit pe mare și a vorbit în fața a 45.000 de oameni: „Voi mă iubiți înainte de victorii”
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (6)
freddy
freddy  •  04 Septembrie 2023, 17:54

Mai bine 10 lei luați decât 50 promiși si pierduți! La țeparii ăștia joacă doar cei care nu au loc altundeva.

titiduru22
titiduru22  •  04 Septembrie 2023, 16:15

Si cine a zis ca Dinamo ar fi interesata de gloaba asta ?

ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  04 Septembrie 2023, 16:10
Postat de emil1986 pe 04 Septembrie 2023, 15:12

Normal ca nu vrea la mimamo. Nu vrea sa-si ia teapa.

intra si cu iosif prostalaule !! sa fiti mai multi prosti :))))))))))))))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează