FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Dovada că Steaua e un brand în Europa şi şi-ar permite un tehnician cu nume » Ce super-antrenori s-au propus în Ghencea

Prosinecki a împlinit 45 de ani la începutul lui 2014
Prosinecki a împlinit 45 de ani la începutul lui 2014

Articol de GSP - Publicat sambata, 31 mai 2014 00:00 / Actualizat joi, 12 iunie 2014 16:58

Pe adresa clubului sau prin intermediul agenţilor, Steaua a primit multe oferte de succesori pentru Reghecampf, cea mai spectaculoasă fiind a fostului mare jucător Robert Prosinecki, coleg cu Hagi la Real Madrid.

Steaua n-are antrenor, dar sigur nu duce lipsă de variante. Nici de soluţii interne, dar nici externe. Mai mult, a avut surpriza să constate că foşti mari jucători, care acum sînt antrenori, au trimis CV-uri pe adresa de mail sau pe faxul clubului, prin intermediul impresarilor, toţi dorindu-şi să antreneze în Ghencea. E poate dovada cea mai clară că Steaua continuă să fie un brand important în Europa, care e atractiv inclusiv pentru nume grele.

De la Steaua Roşie la Steaua Bucureşti
Robert Prosinecki, un fost mare fotbalist, care a debutat în meseria de antrenor în 2006, şi-a arătat disponibilitatea de a veni "principal" la Steaua. Prosinecki e liber de contract, ultima echipă pregătită de el fiind Kayserispor, în Turcia, în sezonul 2012-2013. Înainte însă a fost timp de 4 ani secund la naţionala Croaţiei, după care "principal" la Steaua Roşie Belgrad, echipă cu care a cîştigat Cupa Serbiei în 2012. Prosinecki a fost chiar adversarul Stelei într-un amical disputat în februarie 2011, în cantonamentul din Antalya, scor 0-0.

Erwin, fost campion european
Al doilea nume cu greutate care s-a propus Stelei e Erwin Koeman, actualmente antrenor în prima ligă din Olanda, la Waalwijk. Fostul mare jucător la PSV şi în naţionala Olandei, echipe cu care a cîştigat inclusiv trofee europene, chiar şi Campionatul European din 1988, şi-a arătat disponibilitatea de a prelua Steaua.

Însă şansele ca un antrenor străin, care nici n-a mai fost vreodată în România, să fie numit sînt extrem de mici din cauza lui Gigi Becali, care şi-a anunţat oamenii din club: "Luaţi un antrenor român sau unul străin pe care îl ştiu, eventual cu care am mai lucrat".

4 ani a jucat Prosinecki la cele două mari echipe ale Spaniei, 3 ani la Real Madrid, 1991-1994, în primul sezon fiind coechipier cu Hagi, un an la Barcelona, 1995-1996

3 a fost locul pe care Croaţia, cu Prosinecki titular, l-a ocupat la CM din Franţa 1998

5 echipe a antrenat Erwin Koeman, 52 de ani, în cariera sa: PSV, Feyenoord, Utrecht, Waalwijk şi naţionala Ungariei

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Semnează cu Fiorentina!
Ciprian Tătăruşanu nu-şi va mai prelungi contractul cu Steaua, iar după terminarea cantonamentului cu echipa naţională care are loc în Elveţia acesta va merge să semneze cu Fiorentina. Goalkeperul din Ghencea a purtat primele negocieri cu italienii încă din iarnă, iar cele două părţi au ajuns la un acord în urmă cu puţin timp. Pe 4 iunie acesta va ajunge în Italia, unde va începe lupta pentru postul de titular cu brazilianul Neto, dar şi cu celălalt portar din lot, Cristiano Lupatelli.

Antal vrea la Steaua
Golgeterul ultimul sezon al Ligii 1, Liviu Antal, speră ca din vară să îmbrace tricoul campioanei: "Acum sînt în vacanţă, după voi vedea ce va fi şi cu Steaua. E o pierdere plecarea lui Reghecampf, să nu uităm ce performanţe a avut acolo. Sper ca pînă pe 13 iunie, cînd se reuneşte lotul, să se întîmple ceva. Mi-am încheiat conturile cu FC Vaslui, am fost declarat liber de contract. Am trăit o experienţă plăcută la Vaslui, dar vreau să fac din nou performanţă".

Mesaj pentru Piţurcă
Claudiu Keşeru nu a fost convocat la echipa naţională de către Victor Piţurcă pentru amicalele cu Albania şi Algeria şi i-a transmis un mesaj selecţionerului la DolceSport: "Neconvocarea mea pot să zic că nu m-a surprins. Mă aşteptam într-un fel, deoarece nu am jucat atît de multe meciuri titular, doar patru. Am intrat de mai multe ori la pauză, însă din punct de vedere al statisticii sînt mulţumit, chiar dacă simt că pot să fac mai mult de atît". De cînd a venit la Steaua, Keşeru a înscris 8 goluri în Liga 1 şi a dat 4 pase de gol.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali visează degeaba! De ce nu se va face transferul anului în Superliga: are șanse minime să îl aducă la FCSB
Superliga
Gigi Becali visează degeaba! De ce nu se va face transferul anului în Superliga: are șanse minime să îl aducă la FCSB
Au apărut imaginile cu cel mai nou stadion din Superliga: „Facem echipă acum”
Superliga
Au apărut imaginile cu cel mai nou stadion din Superliga: „Facem echipă acum”
Joan Laporta, în România! Imagini tari din această seară: „Știți de ce n-au fost invitați Hagi și Popescu?”
Superliga
Joan Laporta, în România! Imagini tari din această seară: „Știți de ce n-au fost invitați Hagi și Popescu?”

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

„Am avut prime de la FCSB”, la 4 ani după Cazul Valiza! » Interviu-BOMBĂ cu Marian Cristescu despre o carieră plină de povești: „Budescu îl lua de urechi pe băiatul lui Ioan Niculae” + „Răzvan Lucescu ne-a legat cu sfoara”


Comentarii (183)
ortega
ortega  •  02 Iunie 2014, 08:52

Brandulp ulii ... Woolmark ... ăla e brand ... Și tot de la oy se trage ...

alex_1973
alex_1973  •  01 Iunie 2014, 09:19
Postat de roadster1988 pe 01 Iunie 2014, 07:28

steauaeste un mare brand...este echipa aia care de 10 ani nu a batut pe nimeni in UCL fiind ciuca batailor si cu care toate echipele si-ar dori sa joace....

NU BATE PE NIMENI DEOARECE DIFERNTA DINTRE FOTBALUL ROMANESC SI RESTUL ESTE FOARTE MARE.UITE CE PATRONI AVEM NOI?OIERUL DUPA 2 ANI CU CE A REUSIT REGHE LA STEAUA A DECIS SA NU M AI BAGE BANI FORTANDU L PE ACESTA SA PLECE,MAI VINDE 3-4 JUCATORI SI CUM VREI PERFORMANTA? SI SPUNE MI ALTA ECHIPA CARE SE DORESTE PERFORMANTA:CLUJ CARE SE VEDE CE S A ALES ,DINAMO CU ACETASI TIP DE PATRON ,POATE ASTRA DAR LA NOI SE REDUCE DOAR LA A CASTIGA CAMPIONATUL SI ATAT.Comentariul tău...

roadster1988
roadster1988  •  01 Iunie 2014, 07:28

steauaeste un mare brand...este echipa aia care de 10 ani nu a batut pe nimeni in UCL fiind ciuca batailor si cu care toate echipele si-ar dori sa joace....

Vezi toate comentariile (183)
Comentează