FOTBAL  »  Superliga  »  ELIBERARE

După George Copos, un alt condamnat în Dosarul Transferurilor va fi eliberat condiționat » Decizia e definitivă

Articol de GSP - Publicat joi, 18 iunie 2015 16:40

Astăzi s-a decis eliberarea condiționată a lui Jean Pădureanu, după ce a fost condamnat în martie 2014 în Dosarul Transferurilor.

Tribunalul Ilfov a decis să-l elibereze pe Pădureanu, deși inițial primise 3 ani de condamnare cu executare. Magistrații au respins contestaţia făcută de procurorii anticorupţie împotriva unei hotărîri anterioare, pronunţate la finalul lunii aprilie a acestui an de Judecătoria Sectorului 4.

Atunci, instanţa a decis să admită solicitarea de eliberare condiţionată formulată de apărătorii lui Jean Pădureanu în baza legii care prevede că toţi condamnaţii cu vîrsta mai mare de 60 de ani pot solicita eliberarea condiţionată deîndată ce execută cel puţin o treime din pedeapsa la care au fost condamnaţi.

Judecătorul a menționat în motivare că Jean Pădureanu a executat o treime din pedeapsa de 1.218 zile, iar în perioada detenției conduita sa a fost corespunzătoare. Magistratul mai arata că Pădureanu a dat dovezi de îndreptare prin participarea la activitățile socio-educative "chiar în condițiile în care starea sa de sănătate este una precară". 

Decizia e definitivă, iar fostul șef al Gloriei Bistrița va părăsi Penitenciarul Spital Jilava în cel mai scurt timp.

Jean Pădureanu a fost condamnat definitiv, în 4 martie, la trei ani și patru luni de închisoare cu executare, pentru înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani, în dosarul privind transferul unor jucători. Executarea pedepsei a început în ziua în care a fost condamnat și expira la 3 iulie 2017. Pădureanu a fost încarcerat la Spitalul Penitenciar Jilava. Alături de Pădureanu au mai fost condamnați și Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristi Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Popescu, și Gheorghe Nețoiu.

Primul care a obținut eliberarea condiționată în Dosarul Transferurilor a fost George Copos, fostul patron al Rapidului, la data de 7 aprilie 2015.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (43)
823090347727657
Ro Dana  •  18 Iunie 2015, 23:53

criss1981
criss1981  •  18 Iunie 2015, 21:41

o decizie respectabila.

alex91ro
alex91ro  •  18 Iunie 2015, 20:53

eu nu pot sa inteleg, au fost condamnati ca erau prea tineri sau pentru ca nu scriau? ce e prostia asta cu o treime din pedeapsa? adica sa ne asteptam sa iasa si voiculescu in vreo 2 ani nu? daca e nebun si n-are rost sa-si execute pedeapsa eu consider ca n-are rost nici sa traiasca si propun sa-l eutanasiem. pai cum *** a furat toata viata *** si acum beneficiaza de tratamente de ultima ora si amaratii stau si n-au bani de pastile

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează