FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ Epic fail la FCSB » Becali a spart banca pentru un fotbalist care dezamăgește crunt

fotomontaj GSP
fotomontaj GSP

Articol de - Publicat luni, 29 iulie 2024 12:22 / Actualizat marti, 30 iulie 2024 16:07

Revenirea lui Vlad Chiricheș la FCSB e un eșec total ♦ Stoperul ajuns la 34 de ani a jucat numai 16 meciuri în intervalul iulie 2023 - iulie 2024 ♦ În această vară, datorită câștigării titlului, contractul i s-a prelungit automat pe încă un sezon, dar Chiricheș a retrogradat în echipa rezervelor.

„Repatriat” după 10 ani petrecuți în străinătate, Chiricheș nu mai are sub nicio formă impactul din primul „mandat” al lui la FCSB. În primul rând, pentru că n-a reușit să scape de problemele medicale. Stagiunea anterioară, o ruptură musculară l-a ținut pe bară 7 luni, apoi, spre finalul campionatului, a mai absentat la alte 3 jocuri din cauza unei accidentări la cot.

Vlad Chiricheș, în echipa rezervelor la FCSB

În total, Chiricheș a bifat la FCSB 16 meciuri într-un an. În actuala ediție, deși e apt, are numai 3 partide disputate, deoarece Becali preferă în centrul defensivei cuplul Dawa-Ngezana. Patronul FCSB alege forța fizică a celor doi fundași africani în detrimentul calităților tehnice pe care le are Chiricheș.

Folosit în echipa rezervelor, cea utilizată momentan în competiția internă, veteranul FCSB a fost autorul unei prestații foarte slabe, vineri, când campioana a pierdut în Ghencea, 0-2 cu Oțelul. Chiricheș a greșit flagrant la primul gol al gălățenilor și a bâjbâit în alte câteva faze.

Vlad Chiricheș, tolerat de Gigi Becali la FCSB pentru că a renunțat la bani

Deși în medie a jucat ceva mai mult de un meci pe lună, cu un randament mediocru, Chiricheș a continuat să primească șanse. Principalul motiv? Fostul căpitan al naționalei a renunțat la mare parte din salariu în perioada în care a fost accidentat: anul trecut, Vlad a acceptat să primească 5.000 de euro pe lună din totalul de 40.000, remunerație care a fost reactivată din momentul în care Chiricheș a devenit din nou disponibil.

Chiricheș are un caracter frumos. A spus: «Îmi dați 5.000 de euro până când intru să joc». Cine mai face așa, să ajungă de la 40.000 de euro la 5.000 de euro? E un caracter prea frumos. Putea să spună: «Am contract. Să fiți sănătoși!»

- Gigi Becali, patron FCSB

Vlad Chiricheș semnase pe un an cu FCSB, însă înțelegerea dintre cele două părți s-a prelungit automat cu încă o stagiune odată cu triumful roș-albaștrilor din SuperLiga.

Epic fail la FCSB » Becali a spart banca pentru un fotbalist care dezamăgește crunt
Vlad Chiricheș

Gafă decisivă în Europa

Chiricheș a jucat puțin. Iar când a evoluat, nu a impresionat. În august 2023, de pildă, a comis o eroare flagrantă în turul III preliminar din Conference League.

La returul cu Nordsjaelland, când danezii conduceau cu 1-0, scorul la general din acel moment, Chiricheș a fost eliminat dintr-un motiv stupid. Primul cartonaș galben l-a încasat pentru proteste, al doilea după un fault care nu era necesar. S-a încheiat 2-0 pentru Nordsjaelland, iar FCSB a fost eliminată din Europa.

Mediocri la revenire

Vlad Chiricheș e astfel pe cale să-și treacă numele pe o listă lungă cu fotbaliști care au reușit într-o perioadă la FCSB, dar au dezamăgit când s-au întors.

GSP.ro a prezentat alte 10 cazuri similare. Printre ei, Budescu, Pintilii sau Rusescu.

9,5 milioane de euroa încasat FCSB pentru Chiricheș în 2013, de la Tottenham. A mai jucat în roș-albastru în intervalul ianuarie 2012 - august 2013 și are două titluri în CV

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Simona Halep, oprită în conferință de Ion Țiriac: „Nu spune! E ilegal, dragă!” » A urmat un moment comic: „Aoleu, da!”
Tenis
Simona Halep, oprită în conferință de Ion Țiriac: „Nu spune! E ilegal, dragă!” » A urmat un moment comic: „Aoleu, da!”
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (18)
Catalynn_22
Catalynn_22  •  30 Iulie 2024, 22:51
Postat de US28mereu_superiori pe 30 Iulie 2024, 21:03

Halul asta, ca a gresit 2 pase? Cu ajutorul lui am iesit campioni. Nici tu nu crezi ce spui. Daca era cum zici tu, trebuia sa gafeze sa pierdem acele 3 meciuri.

E OK, cu cat rămâne mai mult în Berceni cu atât suntem mai fericiți! Ce poți să îți dorești mai mult de la Chiri!? Are salariu enorm, e fie accidentat, fie gafează! La banii ăia aducea ne a jjijji cel puțin 2 fundași de calitate. :-)))

US28mereu_superiori
US28mereu_superiori  •  30 Iulie 2024, 21:03
Postat de Catalynn_22 pe 30 Iulie 2024, 18:38

E bine ca sunteți mulțumiți, noi exultăm de bucurie încă din clipa în care a semnat cu FC Fcsb fiind absolut siguri ca va fi … excepțional! :-)))) Sincer acum!? Deși nu aveam nici cel mai mic dubiu în legătură cu evoluția lui, nu speram să fie totuși chiar în halul ăsta. Bravo Chiri, mulțumim! :-))))))

Halul asta, ca a gresit 2 pase? Cu ajutorul lui am iesit campioni. Nici tu nu crezi ce spui. Daca era cum zici tu, trebuia sa gafeze sa pierdem acele 3 meciuri.

Cristian73
Cristian73  •  30 Iulie 2024, 19:42
Postat de calinescu_ pe 30 Iulie 2024, 10:55

Baiatul asta e un PACALICI care a PACALIT fotbalul european 10 ani si echipa NATIONALA a ROMANIEI tot timpul. O TZEAPA URIASA data de GIGI cu el si cu GARDOS cu ajutorul lui TOMY NEUBERT ...!!! A gresit enorm cand a mai continuat ca jucator...!!!

Dacă ar durea prostia, ai urla continuu..

Vezi toate comentariile (18)
Comentează