Articol de Marius Mărgărit - Publicat vineri, 29 septembrie 2017 09:00
Departamentul juridic CNI verifică documentele trimise de CS Dinamo pentru noua arenă, care ar urma să fie amplasată pe locul vechii piste pentru ciclism.
Rămas în urmă față de celelalte stadioane cuprinse în programul Euro 2020, Steaua, Rapid și Arcul de Triumf, Dinamo ar putea prinde totuși ultimul tren. Conducerea CS Dinamo și cea a Ministerului de Interne au identificat un loc care nu se intersectează deloc cu terenurile deținute de Nicolae Badea în urma Hotărârii de Guvern din 2002, oricum abrogată de un act asemănător, în august 2017. E vorba despre o suprafață de 4,2 hectare, care se suprapune peste vechiul velodrom din Parcul Sportiv Dinamo, la care se adaugă și 2.000 de metri pătrați din poligonul de tir.
Conform unor surse CNI, "cei de la Dinamo ne-au transmis documentația, cartea funciară a locației, iar acum juriștii verifică respectivele documente. Ni s-a transmis că nu vor fi probleme nici cu căile de acces, că nu se vor intersecta cu zonele deținute în trecut de societatea domnului Badea, pentru a fi evitate orice posibile contestații. Dacă totul va fi în regulă, se va trece la licitația pentru studiile de prefezabilitate și de fezabilitate. Cei de la Dinamo au pierdut câteva luni, dar noul stadion se poate face".
Trei variante
Aceleași surse de la CNI au dezvăluit că pentru noua arenă din Parcul Sportiv Dinamo există 3 soluții de construcție, de 20.000, 22.000, respectiv 25.000 de locuri.
"Totul depinde însă de planul de fezabilitate pe care îl va face constructorul. La Rapid, de exemplu, deși s-a vorbit despre o arenă de 18.000 de locuri, e posibil să fie doar 14.500, tot din cauza spațiului redus, între Calea Giulești și liniile de cale ferată din spatele tribunei a II-a. Toate cele 3 variante pentru Dinamo prevăd un stadion fără pistă de atletism. Nu doar fiindcă așa și-au dorit suporterii, dar și pentru că nu ar exista spațiul necesar. Mai ales că cei de la CS Dinamo vor să folosească pe viitor vechea arenă special pentru atletism și pentru rugby", au spus aceleași surse.
1.600 €inclusiv TVA pe loc e prețul maxim pe care CNI îl va accepta la construirea celor 4 arene din programul Euro 2020