Articol de GSP - Publicat joi, 01 iunie 2017 09:55
Fanii echipei Dinamo s-au săturat de situația complicată a stadionului din "Ștefan cel Mare", care ar trebuie să fie modernizat pentru EURO 2020.
Suporterii amenință că vor face demersurile legale pentru a organiza un miting, fiind dezamăgiți de tergiversările legate de luarea unei decizii clare privind modernizarea stadionului în cadrul programului UEFA 2020.
Fanii dialoghează pe rețelele de socializare și vor să știe dacă decizia ar avea sprijinul "ultrașilor", pentru ca mișcarea să poată avea și succes.
CS Dinamo vrea rezilierea contractului de asociere cu ACS FC Dinamo, fiecare societate fiind pe poziție de forță și acuzându-se de datorii de 1,5 milioane de lei.
În prezent, între CS Dinamo și Nicoale Badea există un contract prin care lui Badea i s-a cesionat stadionul, iar dacă acest contract nu va fi anulat, stadionul nu poate fi modernizat.
Stadionul Dinamo face parte din cele 4 arene din București care trebuiau să fie modernizate prin programul de reabilitare în cadrul proiectului EURO 2020, alături de Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf.
CUM S-A AJUNS AICI
În 2002, Guvernul Adrian Năstase emitea o Hotărâre de Guvern prin care a facilitat transferul stadionului Dinamo de la Ministerul de Interne la societatea lui Nicolae Badea, CS FC Dinamo. Practic, Badea primea dreptul de folosinţă pe durată nedeterminată a unei mari părţi din Complexul Sportiv Dinamo printr-un contract de asociere cu CS Dinamo.
În acest contract, administrator era chiar societatea lui CS FC Dinamo. Practic, Badea a primit dreptul de folosinţă a arenei pe viaţă, iar fără acceptul său, stadionul Dinamo nu poate fi reconstruit şi modernizat.
Până aici, lucrurile sunt clare. Apoi variantele celor două tabere se despart. În 2012 s-ar fi întocmit un act adiţional între CS Dinamo şi CS FC Dinamo în care se preciza că acel contract din 2002 putea fi anulat în următoarele situaţii:
- dacă societatea lui Badea intră în faliment
- dacă societatea lui Badea nu desfăşoară timp de un an activităţi care să aducă profit, CS Dinamo având cotă parte din acesta, dar nu mai mai puţin de 7.000 de euro pe lună, deşi în contractul iniţial se stipulau doar 2.000 de euro pe lună.
- dacă societatea lui Badea înregistrează restanţe mai mari de 3 luni la plata utilităţilor