FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Adevăratul motiv pentru care Reghecampf „îl ajută” pe Gigi Becali » De ce pleacă Petrea și Neubert de la Al Wasl

Reghecampf, MM Stoica și Neubert, foști colaboratori la FCSB
Reghecampf, MM Stoica și Neubert, foști colaboratori la FCSB

Articol de , , - Publicat sambata, 11 iulie 2020 17:57 / Actualizat sambata, 11 iulie 2020 18:40

Conducerea lui Al Wasl a decis înjumătățirea tuturor contractelor staff-ului tehnic, iar 3 dintre subalternii lui Laurențiu Reghecampf au refuzat noile salarii, printre care Toni Petrea și Neubert, angajați de Gigi Becali la FCSB.

Reghecampf a pozat în salvatorul lui Gigi Becali în momentul în care i-a propus patronului FCSB să-i ofere ajutor în privința unor oameni la care să renunțe din staff-ul său pe care îl are în Emiratele Arabe Unite și să-i trimită să se ocupe de vicecampioana României. 

Thomas Neubert și Toni Petrea erau cei mai importanți colaboratori ai lui Reghe. Primul e preparator fizic și cel considerat, de fapt, secretul tuturor succeselor lui Reghecampf ca antrenor, mai ales în primul mandat la FCSB, iar Petrea a fost mereu primul secund al său.

Criză și în Golf

De fapt, angajarea celor doi la clubul roș-albastru a fost determinată de problemele mari financiare pe care clubul unde se află Reghe le traversează din cauza pandemiei cu coronavirus. Cei din conducere i-au notificat pe toți din staff, inclusiv pe antrenorul principal, că vor avea contractele diminuate cu 50%. Primul care a refuzat a fost Gabi Manu, unul dintre cei 3 secunzi, care se ocupa în principal de studiul video al adversarelor. Acesta ar fi urmat să rămână pe un salariu de numai 2.500 de euro și a decis să renunțe.

Apoi, diminuarea în cazul lui Toni Petrea i-ar fi redus contractul de la 10.000 la 5.000 de euro. Nici el n-a mai dorit să continue, la fel cum au stat lucrurile și cu Thomas Neubert. Cei doi l-au anunțat pe Reghecampf, care le-a promis că le va găsi un alt angajament. Și a făcut-o după ce în discuțiile cu Gigi Becali i-a oferit acestuia cele două soluții. Reghe însă a lăsat să se înțeleagă că face un sacrificiu, prin descompletarea staff-ului, pentru a-l ajuta pe Becali. De fapt, oamenilor săi nu le-au mai convenit condițiile de la Al Wasl!

Neubert va câștiga ca în Emirate

Neubert va câștiga la FCSB același salariu de la Al Wasl, cel de dinainte de diminuare. Toni Petrea, care va ajunge și el la clubul patronat de Gigi Becali, va câștiga mai mult de 5.000 de euro, cât ar fi urmat să aibă dacă ar fi rămas în continuare sub comanda lui Reghecampf. Petrea va fi în staff-ul FCSB, însă Becali încă nu e hotărât cine să fie "principal" dintre Pintilii și Petrea. Primul e văzut ca fiind cel mai în măsură să se impună în fața jucătorilor, însă nu are licență de antrenor deloc, nu numai Pro, ceea ce îi blochează total accesul la indicații în timpul jocurilor.

6 românivor fi în staff-ul lui Al Wasl: Reghecampf, "principal", Panduru și Țermure secunzi, Tene, antrenor cu portarii, Bogdan Merișanu, preparator fizic, și Radu Paligora, medic

Panduru va avea 7.000 de euro 

După ce doi dintre cei 3 secunzi pe care îi avea au decis să renunțe, Reghecampf s-a reorientat și l-a convins pe Basarab Panduru să i se alăture. Fostul expert de la Telekom Sport va avea un salariu de 7.000 de euro, practic cam cât urmau să însumeze salariile lui Petrea și Manu, dacă ar fi decis să rămână. "De ce am acceptat să fiu secund? Fiindcă în acest moment, după 12 ani în care n-am antrenat deloc, nu aveam absolut niciun argument să pot să am pretenția să ajung undeva ca principal", a declarat Panduru, care s-a referit și la faptul că va fi acuzat că își leagă imaginea de familia Reghecampf, una extrem de controversată. 

"Sunt prieten cu Anamaria de foarte, foarte mulți ani. În toată această perioadă de ce nu mi s-a reproșat acest lucru? Niciodată nu i-am cerut să intervină să mă propună antrenor pe undeva. Acum, Anamaria n-are nicio implicare în această colaborarea pe care o să o am cu Reghe, deci, de ce trebuie să fiu privit altfel? Nu o să mă cheme, de aici înainte, Al Pandi, sau Al Panduru, același Basarab Panduru o să rămân", a mai spus fostul fotbalist.

VIDEO Craiova - FCSB, meci crucial în lupta pentru titlu

Citește și alte știri despre FCSB: 

Gigi Becali, descumpănit de cea mai recentă veste: „Suntem blestemați! Nu știu ce naiba se întâmplă”

EXCLUSIV Jucătorul care îi poate lua fața lui Dennis Man nu vine de la FCSB: „O să se vândă pe bani foarte, foarte mulți”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
111855873007282
Un Timisorean  •  12 Iulie 2020, 07:23

Bai, se bucura gigi, de zici ca-l aduce pe Pe sau Mourinho. Se desumfla repede.

965157786852203
Catalin Arhire  •  11 Iulie 2020, 22:21

Pe bune ??? Adica lui Reghe ii pleaca Toni Petrea și Neubert , doi oameni foarte importanti si il aduce pe Panduru , in aceeasi bani cu eficienta zero ( el vine sa invete nu sa ajute ) dar arabii vor sa faca economie la bani ? Unde e logica ideii voastre ca nu Reghe vrea sa ajute ci ca Becali isi face mila de ei ? Logica de "3 iezi , cucuieti" !

farasportincazarma
farasportincazarma  •  11 Iulie 2020, 21:58

Incredibil tupeul cățelușilor insolvenți sa sche la la ie pe orice știre despre Steaua! Eu nu mai au fotbal de peste 10 ani și trăiesc DOAR pt meciurile Stelei și scenografiile infantile ale circarilor din PCH! Acum au găsit o noua modalitate de a încerca sa lat re la Steaua: s-au aliat cu fratii lor in ale stalinismului sportiv, jalnicii din cealaltă cazarma sportiva sinistra CSA! O liotă de retrograzi, anacronici, nostalgici care se merita unii pe alții!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează