Articol de Ionuţ Iordache, Remus Dinu - Publicat joi, 11 ianuarie 2024 12:30 / Actualizat joi, 11 ianuarie 2024 17:14
FCSB a mărit serios turațiile la antrenamentul de joi dimineață, în care Thomas Neubert a trecut la ce știe mai bine să facă: să-i „stoarcă” pe jucători într-un circuit de exerciții fizice solicitante. Fotbaliștii liderului au primit mingea în prima parte a ședinței, apoi s-au lăsat pe mâna preparatorului neamț.
- GSP are 4 reporteri în Antalya: Eduard Apostol, Remus Dinu, Cristian Preda și Ionuț Iordache sunt prezenți pe toată durata cantonamentelor echipelor din Superligă.
A fost a treia zi de antrenamente la Belek, prima pe soare pentru roș-albaștri, după ce ploaia dominase peisajul în precedentele două zile. Iar după o scurtă dezmorțire, ce a constat într-un joc-școală pe gazonul-biliard din cadrul bazei „Gloria”, a urmat partea suculentă a sesiunii de joi.
Păzea, Neubert la butoane! Corespondență din cantonamentul FCSB
Fidel în continuare filosofiei spartante care dădea roade în urmă cu 10 ani, chiar dacă ritmul pare să fi scăzut cu o treaptă față de acum un deceniu, Neubert a fost vioara întâi în partea a doua a antrenamentului. În care jucătorii și-au luat rămas bun de la minge și au făcut contact cu exercițiile de forță și viteză comandate de Neubert.
În grupe de câte trei, Olaru și colegii săi și-au testat motricitatea, au trecut printr-un circuit alcătuit din gărdulețe, bețe de slalom și jaloane. În afara terenului, tot câte trei, fotbaliștii, legați de copaci, treceau și prin experiența TRX-ului, metoda importată de Neubert și devenită laitmotiv în fotbalul românesc.
Cu fluierul la gât, neamțul a stat cu gura pe elevii săi, le-a dirijat fiecare mișcare și a corectat acolo unde simțea nevoia să o facă.
GSP are imagini din dronă: cum arată de la înălțime circuitul de pase al FCSB
Antrenamentul a debutat la intensitate redusă. Roș-albaștrii au exersat jocul de pase, posesia, cu construcție de la portar și maximum două atingeri permise fiecărui jucător.
Echipa a fost împărțită în două, obiectivul n-a fost pentru început finalizarea la poartă, ci o înlănțuire de cât mai multe pase. Abia după o scurtă pauză cerută de Charalambous jucătorii au început să scuture plasele porților lui Târnovanu și Andrei Vlad.
Dawa, profesor pentru Pantea
Coechipieri în jocul-școală de la început, camerunezul s-a oprit la un moment dat pentru a-i explica lui Pantea câteva aspecte legate de poziționare, nemulțumit de marcajul pe care românul îl făcuse la un moment dat unui adversar. Charalambous, aflat în apropierea lor, a scanat situația, apoi l-a încurajat pe Pantea.