FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Se complică situația pentru FCSB! Începe o perioadă de foc, iar CFR Cluj și Universitatea stau la pândă

Pentru Darius Olaru și colegii săi de la FCSB urmează o perioadă extrem de încărcată // FOTO: Imago +13   FOTO
Pentru Darius Olaru și colegii săi de la FCSB urmează o perioadă extrem de încărcată // FOTO: Imago

Articol de - Publicat luni, 16 septembrie 2024 12:57 / Actualizat luni, 16 septembrie 2024 22:17

FCSB nu a impresionat în acest debut de Superligă și a acumulat doar 9 puncte în primele 8 meciuri. E departe de liderul U Cluj, dar și de rivalele Universitatea Craiova și CFR Cluj. Iar situația se poate complica în perioada următoare, cele două echipe având avantajul unui program mai lejer.

Pentru campioana din sezonul trecut urmează o perioadă extrem de încărcată. FCSB își începe aventura în grupa Europa League, iar asta presupune o serie de meciuri din trei în trei zile, care va începe de pe 21 septembrie, la meciul cu Petrolul. Până pe 5 octombrie, echipa roș-albastră va juca 5 partide, în Superligă și Europa League. Vor urma meciuri cu Petrolul, Riga, Sepsi, PAOK și Gloria Buzău.

FCSB, program infernal. Cât pierde față de CFR Cluj și Universitatea Craiova?

Seria pe care FCSB o va începe în perioada imediat următoare poate complica și mai tare situația roș-albaștrilor, care se află acum pe locul 12 și care încearcă să prindă un loc în primele 6. Campioana e la 5 puncte de Petrolul (locul 6) și CFR Cluj (5), în timp ce Universitatea Craiova are 6 puncte avans, dar și un meci în plus.

Iar cele două rivale ale bucureștenilor în lupta la titlu pot profita de perioada aglomerată prin care trece FCSB. Și pot crea o distanță care să le dea liniște în play-off și care să scoată trupa lui Becali din calculele pentru titlu.

Până pe 6 octombrie, când campionatul se întrerupe pentru meciurile din Liga Națiunilor, CFR Cluj și Universitatea Craiova joacă doar trei meciuri. Clujenii înfruntă Hermannstadt, Poli Iași și UTA, iar oltenii se duelează cu U Cluj, Unirea Slobozia și Oțelul. Iar fără presiunea și oboseala din cupele europene, cele două pot aduna o zestre importantă de puncte.

Serie de foc pentru FCSB

După pauza pentru meciurile din Liga Națiunilor, pentru FCSB urmează o serie de coșmar, cu derby-uri: Dinamo, Rangers, Rapid, Universitatea Craiova, Midtjylland și U Cluj. Toate între 19 octombrie și 10 noiembrie, adică în mai puțin de o lună. Iar seria de meciuri din trei în trei zile se va prelungi până cel puțin la finalul lunii ianuarie, când se termină prima fază din Europa League.

Gigi Becali vrea tot!

Patronul Gigi Becali a anunțat că FCSB trebuie să lupte pe toate planurile: campionat, Cupă și Europa League. Ceea ce înseamnă că Charalambous și staff-ul lui nu pot apela la rezerve și nu-și permit să odihnească prea mulți titulari pentru că ar risca să se îndepărteze de obiectiv.

Și chiar dacă FCSB se apropie de primele locuri, pare greu să țină pasul cu rivalele care joacă doar un meci pe săptămână și care pot să-și odihnească oamenii de bază.

Face FCSB două echipe?

Spre deosebire de anii precedenți, FCSB are un lot mai numeros, ceea ce i-ar permite, pe hârtie, să alinieze echipe diferite în Superligă și în Europa League. Rămâne de văzut dacă Becali va fi de acord și dacă jucătorii pot da randamentul dorit, până acum existând diferențe mari în jocul echipei când au intrat jucătorii care nu evoluează în mod constant.

Ce formule poate alinia FCSB:

  • V1: Târnovanu – Crețu, Dawa, Ngezana, Radunovic – Șut – Băluță, Olaru, Tănase, Oct. Popescu – Bîrligea
  • V2: Târnovanu (Vlad) – Pantea, Popescu, Chiricheș, Panțîru – Edjouma, Lixandru, Alhassan – Miculescu (Baeten), Popa, Ștefănescu (Musi)
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (3)
Catalynn_25
Catalynn_25  •  17 Septembrie 2024, 08:14
Postat de RandyJJ pe 16 Septembrie 2024, 22:49

daca castigam cu petrolu si restanta cu botosani suntem pe loc de playoff.

“Dacă” bă tontule, “dacă”! Dar și “dacă” nu câștigați!? :-)))))) Dacă vii cu pont pe live sigur nu câștigă FC Fcsb. O știi și tu extrem de bine, de asta te-am și dresat să stai ascuns, aduci ghinion! :-)))))))

Mitza_Biciclista
Mitza_Biciclista  •  16 Septembrie 2024, 23:05

Pac, pac, pac... tzaca, tzaca Barceilona... parca il si vad pe Gigi :))

RandyJJ
RandyJJ  •  16 Septembrie 2024, 22:49

daca castigam cu petrolu si restanta cu botosani suntem pe loc de playoff.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează