FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - FARUL

FOTO Remontada de senzație în Ghencea » Olaru a luat-o în spate pe FCSB și i-a adus victoria cu Farul + clasamentul

FCSB - Farul, etapa #5 din Superliga/ foto: Cristi Preda (GSP) +32   FOTO
FCSB - Farul, etapa #5 din Superliga/ foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de , , , - Publicat vineri, 09 august 2024 22:58 / Actualizat vineri, 09 august 2024 23:32

FCSB a câștigat cu Farul, scor 3-2, în etapa a cincea din Liga 1. Roș-albaștrii erau conduși, 1-2 în minutul 86, dar „dubla” lui Darius Olaru a schimbat soarta partidei.

Cronică de Eduard Apostol: Goluri de autor + VAR să trăiască! FCSB l-a păcălit pe „Rege”

FCSB nu a entuziasmat absolut deloc, deși a marcat trei goluri cu Farul. Ștefănescu și Olaru au semnat reușite frumoase, dar scoase din joben, jocul de echipă a suferit crunt. Hagi și „marinarii” au cedat lamentabil, aruncând la gunoi tot ce-au adunat 87 de minute.

FCSB a intrat în zodia golurilor încasate din cauza erorilor individuale. După "episodul Sparta Praga", cu ieșire greșită a lui Târnovanu, nici n-a început bine meciul ultimelor două campioane ale României, că roș-albaștrii l-au silit deja pe Gigi Becali să-și pregătească show-ul televizat de după.

Antwi a pasat cu Cristi Ganea undeva aproape de mijlocul terenului, Farul a pornit pe contraatac pe zonă centrală, Rivaldinho a pasat cu Vînă (5), care a avansat și a zis că n-ar fi rău să tragă la poartă. Mingea a fost deviată de Chiricheș, traiectoria l-a păcălit pe Târnovanu și asta a fost. Probabil, portarul campioanei ar fi putut face mai mult, dar are scuza șutului deviat.

Asta că tot îl certa Gigi Becali acum vreo trei-patru ani pe Vînă, când îl avea de client la FCSB: "Ce facem, ne distrăm pe teren? Dai pasă la Olaru, o iei înapoi. Ce facem? Du-te cu mingea, Vînă, dacă ești mijlocaș. Am crezut că l-am luat pe Maradona, dar e o țeapă de 500.000 de euro". Uite că Vînă s-a dus...

5 fotbaliștide la Farul, din primul 11, au jucat la un moment dat la FCSB: Bălașa, Vînă, Cristi Ganea, Nedelcu și Iancu

O sclipire. Și atât

Gazdele au încercat să contracareze rapid palma primită. Musi (7) a tras din lateral stânga, Buzbuchi a respins prost, dar a prins balonul într-un final. FCSB nu se regăsește. Fără Olaru nu are inventivitate și cursivitate, fără Coman nu mai are pic de viteză și ferocitate.

Au mai fost câteva tentative de atac, fără nicio noimă. Abia Luis Phelipe (27) a venit cu un șut cadrat, printre picioarele unui fundaș, punându-l în dificultate pe Buzbuchi. Iar Farul a mai trecut, destul de lejer, peste o fază. Ștefănescu (28) - șut telefonat, fără probleme. Daniel Popa (31) - "colțul mesei", la o reluare cu capul.

FCSB a avut posesia, însă a fost egală cu zero în prima jumătate de oră. A arătat ca o echipă obosită. Farul a fost fomația mai "scurtă", capabilă de reacții tăioase. Luis Phelipe și Musi au fost cei ce au părut mai capabili de a schimba scorul pe tabelă.

Hagi a rămas cu privirea în gol. Ștefănescu (42) a bătut perfect o lovitură liberă la colțul scurt. Norocul lui! Jucase slab până la acea fază. Dar a fost momentul lui. Culmea este că Mihai Popescu se dusese să acopere acea parte din poartă, l-a încurcat și pe Buzbuchi.

6.743 de spectatoriau fost prezenți în Ghencea, cifră oficială

Golul 2 al Farului este bătaie de joc a apărării FCSB

Bucuria a durat mai puțin de un minut. Roș-albaștrii nici n-au avut timp să-și recreeze strategia. A luat gol la fel de stupid ca la începutul reprizei. În celălalt careu, Grygorian (43) a reluat nestingherit cu capul, bară-gol. Îngrozitoare apărarea campioanei! Va fi vai și amar marți cu Sparta, aici, pe Ghencea.

Mihai Popescu i-a dat mingea printre picioare în bandă lui Chiricheș, incredibil!, apoi i-a pus mingea pe cap colegului, Dawa era undeva la semințe, reușita a venit firesc. Și să iei gol din out e sub demnitatea unei campioane, a unei formații ce se respectă.

Ar fi fost ceva să fie și al treilea gol în decurs de trei minute. A scăpat și Antwi o dată de adversar, a centrat perfect în fața porții, iar de acolo Daniel Popa (44) n-a fost în stare să împingă mingea în plasă din doi-trei metri.

Olaru a scos și el un supergol din joben. Apoi, din nou VAR-ul salvator!

La pauză, FCSB ar fi trebuit să producă 11 schimbări. S-au produs trei modificări la pauză, apoi alte două într-un sfert de ceas, cu mențiunea că Musi a ieșit agonizând de durere. FCSB a băgat oameni care să pună presiune, să creeze și să dea gol. Farul a ripostat cu muncitori, care să aglomereze spațiile și să prindă un contraatac letal.

Schimbările roș-albaștrilor au produs o viteză în plus, însă ocaziile au venit târziu și datorită unor sclipiri. Or fi fost cu gândul la returul cu Sparta?! Asta mai poate fi o scuză, ieftină, până marți seara. Jocul a fost foarte șters. OK, Farul a arătat ca o echipă disciplinată, capabilă să rupă ritmul adversarului și să-l stoarcă fizic. Asta doar până când Farul s-a spart în cioburi, blocată psihic.

Din nou o reușită de autor în dreptul campioanei. Darius Olaru (87) a șutat splendid din afara careului, traiectoria l-a păcălit total pe Buzbuchi. La începutul prelungirilor, Casap l-a călcat pe picior pe Șut, iar Istvan Kovacs a avut nevoie de sprijinul VAR pentru a dicta penalty. Iar Olaru (90Ă4) l-a pironit pe linia porții pe nefericitul Buzbuchi.

FCSB se salvează cu două reușite de excepție și cu ajutorul VAR - din nou, la trei zile distanță de Praga! -, jocul de echipă a fost lamentabil.

FINAL. FCSB - Farul 3-2

Clasamentul la zi din Superliga

FCSB - Farul, etapa #5 din Superliga/ foto: Cristi Preda (GSP)
FOTO: Captură TV @Prima Sport 1
FCSB - Farul, etapa #5 din Superliga/ foto: Cristi Preda (GSP)
FCSB - Farul, etapa #5 din Superliga/ foto: Cristi Preda (GSP)
FCSB - Farul, etapa #5 din Superliga/ foto: Cristi Preda (GSP)
+27 FOTO

Gică Hagi, criză de nervi în prima repriză

În minutul 37, Gică Hagi a făcut o criză de nervi într-un moment în care jocul era oprit. Meciul a fost stopat pentru îngrijiri medicale în cazul lui Nedelcu, iar cei de pe bancă nu i-au alimentat pe jucătorii din teren cu sticlele de apă.

„Regele” a urlat de trei ori către cei de pe bancă, aceștia aruncând, practic, sticlele către coechipieri.

VIDEO. Numele lui Denis Alibec, scandat de suporterii Farului

VIDEO. Imagini din timpul meciului cu galeriile celor două formații

UPDATE ora 20:35. Probleme cu gazonul din Ghencea

Pe anumite porțiuni, gazonul din Ghencea are probleme. În apropierea celor două porți, sunt zone în care iarba este extrem de rară.

Remontada de senzație în Ghencea » Olaru a luat-o în spate pe FCSB și i-a adus victoria cu Farul + clasamentul

UPDATE ora 20:25. Un suporter al lui LASK a venit să o vadă pe FCSB

FCSB va juca cu LASK Linz în play-off-ul Europa League dacă va fi eliminată de Sparta Praga în turul 3 preliminar din Liga Campionilor. Un suporter al echipei din Austria a venit la București și va urmări partida dintre FCSB și Farul de pe stadion.

UPDATE ora 19:50. Se anunță o asistență redusă în Ghencea

Cu o oră înainte de meci, doar câteva sute de suporteri sunt în afara stadionului Steaua, semn că va fi o asistență redusă la FCSB - Farul.

Remontada de senzație în Ghencea » Olaru a luat-o în spate pe FCSB și i-a adus victoria cu Farul + clasamentul
FOTO: Andrei Petrescu (GSP)

UPDATE ora 19:30. FCSB a ajuns la stadion

Cu o oră și jumătate înainte de startul meciului, jucătorii de la FCSB au ajuns la stadion.

Remontada de senzație în Ghencea » Olaru a luat-o în spate pe FCSB și i-a adus victoria cu Farul + clasamentul

FCSB - Farul, echipele de start

FCSB: Târnovanu - Antwi, Dawa, Chiricheș, Panțîru - Alhassan, Edjouma - Ștefănescu, Luis Phelipe, Musi - D. Popa
Rezerve: A. Vlad - V. Crețu, Haruț, Ad. Șut, Miculescu, Kiki, Lixandru, Pandele, Al. Băluță, Olaru, Ngezana
Antrenor: Elias Charalambous

Farul: Buzbuchi - M. Popescu, M. Bălașa, Henrique, Cr. Ganea - Vînă, Nedelcu, Grameni - G. Iancu, Rivaldinho, Grygorian
Rezerve: Ducan - D. Grosu, Dănuleasa, Sîrbu, Quiros, Dican, Radaslavescu, Casap, A. Ciobanu, Doicaru, Al. Stoian
Antrenor: Gheorghe Hagi

Stadion: Steaua, București
Arbitru: Istvan Kovacs / Asistenți: Mihai Marica, George Neacșa
Arbitru VAR: Rareș Vidican / Arbitru AVAR: Ferencz Tunyogi

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu a luat foc după România - Lituania: „Execrabil!” + Doi remarcați: „Ne-au adus victoria”
Nationala
Mircea Lucescu a luat foc după România - Lituania: „Execrabil!” + Doi remarcați: „Ne-au adus victoria”
Protestul a început din primul minut la România - Lituania » Ce s-a putut auzi în Ghencea, la revenirea „tricolorilor” în fața propriilor fani
Nationala
Protestul a început din primul minut la România - Lituania » Ce s-a putut auzi în Ghencea, la revenirea „tricolorilor” în fața propriilor fani
Ianis Hagi, detalii din vestiarul României după victoria cu Lituania: „Vreau doar să joc fotbal” » Ce le-a transmis Mircea Lucescu
Nationala
Ianis Hagi, detalii din vestiarul României după victoria cu Lituania: „Vreau doar să joc fotbal” » Ce le-a transmis Mircea Lucescu

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (251)
Coanamare
Coanamare  •  14 August 2024, 23:16
Postat de John.Wick pe 10 August 2024, 22:53

Bă ești stupid sau în eroare? Numa suporter a lu csa csa n-am fost făcut.

Stai liniștit!Asa e el tot timpul!N-are mama, n-are tata, frați, surori și nici minte

Coanamare
Coanamare  •  14 August 2024, 23:09
Postat de atthur pe 10 August 2024, 08:34

69 cu a' de te-a făcut și-a uitat să te educe...!!!...

Noaptea e mai desteapta ca tine!

bulldo
bulldo  •  13 August 2024, 23:08

Isi rupe Mironica furoul de pe el de oftica

Vezi toate comentariile (251)
Comentează