FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Care e adevărul în cazul Florinel Coman: obosit sau neserios? » Staff-ul lui Rădoi, supărat pe vedeta lui Becali

Coman a căzut secerat după doar 13 minute de joc cu Macedonia de Nord // FOTO: Cristi Preda
Coman a căzut secerat după doar 13 minute de joc cu Macedonia de Nord // FOTO: Cristi Preda

Articol de , , - Publicat miercuri, 14 aprilie 2021 15:48 / Actualizat miercuri, 14 aprilie 2021 17:31

Victor Becali a încercat să-l apere pe Florinel Coman (23 de ani) și a susținut că atacantul de la FCSB a suferit o accidentare din cauza unui antrenament de pe teren sintetic, efectuat la națională. Realitatea e că Rădoi nu a programat nicio ședință de pregătire pe „artificial”, el și oamenii lui sunt chiar supărați pe jucător pentru problema apărută.


Accidentarea surprinzătoare a lui Florinel Coman încă mai produce efecte și tot mai e dezbătută. FCSB suferă în lipsa lui, atacă tot mai greu și nu mai bate pe nimeni de două etape. Coman nu va ajuta trupa lui Becali nici în meciurile decisive din play-off, fiindcă leziunea musculară pe care a suferit-o necesită o perioadă de recuperare de două luni.

VIDEO Victor Becali: „Nu e normal să-i bagi pe sintetic!"

Cum s-a ajuns în situația aceasta? Victor Becali a susținut, la GSP Live, că programul de la echipa națională ar fi provocat accidentarea lui Coman.

„Am auzit de la cineva că la națională s-au antrenat pe sintetic! Nu e normal! Ca un fotbalist profesionist să se antreneze pe sintetic e mai complicat. Te antrenezi pe suprafața pe care joci. Scuze dacă nu e așa, dar așa am auzit!", a spus Becali,

Agentul sugera că Rădoi și asistenții lui ar fi antrenat naționala pe un gazon artificial, o suprafață mai tare decât este terenul natural, una care solicită în plus articulațiile, musculatura și din motivul acesta ar fi cedat Coman.

FRF: „De ce am fi făcut așa ceva?!"

În realitate, naționala nu a avut niciun antrenament pe teren artificial! Echipa a fost cantonată la Mogoșoaia și a folosit numai iarba naturală din complex.

Federația a dezmințit oficial scenariul lui Victor Becali și sursele din FRF confirmă că nu a existat vreo ședință de pregătire pe vreo altă suprafață: „E posibil ca ultimul antrenament pe teren sintetic să fi fost cu Daum selecționer, înaintea deplasării din Kazahstan. Urma să jucăm acolo pe «artificial» și antrenorul a încercat să-și adapteze echipa la condițiile acelea. Acum nici nu ar fi avut rost să folosim un teren sintetic, din moment ce toate cele trei meciuri din preliminarii erau programate pe «natural»!".

Doar pentru Coman s-a terminat rău

Staff-ul e chiar supărat pe Coman, suspectat că era foarte obosit sau că ascunsese vreo problemă musculară deja existentă, din dorința de a nu rata o selecție. Nici la FCSB nu știa nimeni ca jucătorul să fi avut vreo accidentare. 

Rădoi și Dică l-au titularizat în primul meci, cu Macedonia de Nord, și atacantul a rezistat pe teren numai 13 minute. Antrenorii nu cred că un fotbalist sănătos și bine pregătit poate să cedeze atât de devreme într-un meci.

În locul lui Coman a intrat Mihăilă împotriva Macedoniei de Nord, atacantul de la Parma a și înscris un gol, iar România a câștigat cu 3-2. Cel mai păgubit a rămas Florinel din toată povestea, el va sta pe margine până la vară și pare imposibil să mai poată fi vândut în următoarea perioadă de transferări. 

1 gola marcat Coman în acest sezon, în 19 meciuri din campionat

Becali: „Coman nu e dezordonat, l-au obosit meciurile"

Victor Becali e convins că activitățile din afara terenului nu au nicio legătură cu accidentarea pe care a suferit-o Coman: „El are o prietenă, nu merge în cluburi, în discoteci. În ziua de azi e greu ca o persoană publică să mai ascundă ceva, se află orice, dacă bea, dacă fumează. Eu nu sunt medic sau preparator fizic ca să spun exact de ce s-a accidentat, dar e posibil ca ruptura musculară să fi apărut și din cauza oboselii acumulate. Coman a mai fost accidentat la începutul sezonului, a stat trei luni și apoi a jucat meci de meci după ce a revenit pe teren".

Giovanni și Victor Becali nu mai sunt agenții oficiali ai atacantului, el a avut cu ei un contract care a expirat. Florinel a ales să aștepte o ofertă de transfer din partea oricărui impresar, inclusiv din partea fraților Becali. 

Dilemă în cazul Florinel Coman: „Ce spuneți, ca antrenor, când un fotbalist face ruptură în minutul 10?” » Răspunsul primit în direct de Ștucan: „Gheorghe Ștefan avea o regulă”
ACCIDENTARE
Dilemă în cazul Florinel Coman: „Ce spuneți, ca antrenor, când un fotbalist face ruptură în minutul 10?” » Răspunsul primit în direct de Ștucan: „Gheorghe Ștefan avea o regulă”

Bogdan Andone: „Poate a fost o contractură, o mică leziune"

Bogdan Andone a participat și el la GSP Live după partidele pe care le-a disputat naționala în preliminariile Campionatului Mondial. Antrenorul aflat acum la FC Voluntari a lucrat cu Coman în perioada în care a pregătit-o pe FCSB. Andone a analizat jocurile tricolorilor și s-a referit și la accidentarea ciudată apărută după numai 13 minute: 

„O ruptură musculară suferită atât de devreme nu înseamnă neapărat că încălzirea n-a fost bună. E posibil ca jucătorul să fi avut o contractură, o mică leziune și să nu fi simțit nimic înainte, iar la efort intens mușchiul să cedeze".  

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Becali se teme după ce FCSB a pierdut un jucător: „O să fie greu” » Se ia din nou de Edi Iordănescu

FCSB, umilită de CFR și Craiova! Prăbușire incredibilă a clubului lui Becali

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
stefan..
stefan..  •  14 Aprilie 2021, 20:53

A umblat cu privighetoarea :)) vopsita.

dobrin
dobrin  •  14 Aprilie 2021, 19:53
Postat de csasud pe 14 Aprilie 2021, 17:35

Radoi fcsbistul a stricat la lot si pe Ivan si Pe Mihăilă

Eu nu cred ca Radoi e de vina aici, ca doar nu i-a pus la maraton in 3 zile.

1055832577830821
Mircea Gabriel Bleoca  •  14 Aprilie 2021, 18:47

Ce le place la unii să găsească Acarul Păun.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează