FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Aici FCSB suferă cel mai tare: e ultima din Superligă! Diferența majoră față de sezonul trecut

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de , - Publicat luni, 19 august 2024 17:13 / Actualizat luni, 19 august 2024 17:13

FCSB are un start dezamăgitor de sezon, în care a obținut doar 5 puncte în primele 5 partide din Superligă. Pe lângă lipsa de rezultate, echipa roș-albastră are o altă problemă: încasează ușor goluri de la distanță.

În acest debut de sezon, FCSB a primit 7 goluri din acțiune, plus unul din penalty, de la Dan Nistor, în egalul cu U Cluj (1-1). Din acesta, 5 au fost din afara careului! O cifră incredibilă, având în vedere ce s-a întâmplat în sezonul trecut.

FCSB ia goluri de la distanță pe bandă rulantă

Cifrele arată că FCSB are o mare problemă. Meci de meci, echipa roș-albastră nu reușește să-i împiedice pe adversari să șuteze de la distanță, dar nici portarii nu reușesc să pareze șuturile. În cele 5 meciuri din Superligă, adversarele roș-albaștrilor au șutat de 15 ori pe poartă, iar de 8 ori mingea a intrat în plasă. Ceea ce înseamnă că FCSB încasează un gol la două șuturi!

Iar marea problemă e la șuturile de la distanță. Dintre cele 15 șuturi, 8 au fost din afara careului. Iar în 5 ocazii, FCSB a primit gol. De două ori Vlad, în meciul cu Oțelul, în rest, Târnovanu.

Cine a șutat de la distanță cu FCSB

  • U Cluj - 0 din afara careului mare din 2 pe poartă
  • Unirea Slobozia - 2 din afara careului mare din 3 pe poartă
  • Oţelul - 2 din afara careului mare din 3 pe poartă
  • Farul - 2 din afara careului mare din 3 pe poartă
  • Poli Iași - 2 din afara careului mare din 4 pe poartă

Cine a marcat din afara careului cu FCSB

  • Etapa 2.- Unirea Slobozia -FCSB 2-2: Dorobanţu, gol de 2-2, portar Târnovanu
  • Etapa 3 - FCSB - Oţelul 0-2: Cisotti şi Zivulic, portar Vlad
  • Etata 5 - FCSB - Farul 3-2: Vînă, gol 0-1, portar Târnovanu
  • Etapa 6 - FCSB - Poli Iaşi 0-1: Bordeianu, portar Târnovanu

Până acum, FCSB e echipa care a primit cele mai multe goluri din afara careului. Cu 5 goluri, echipa lui Charalambous e prima în top. E urmată de Farul (3 goluri), Dinamo și Unirea Slobozia (2). Echipe precum Petrolul, Hermannstadt, Rapid, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Poli Iași și Oțelul nu au luat niciun gol de la mai mult de 16 metri.

Mult mai rău ca în sezonul trecut  

Deja FCSB a depășit numărul din sezonul trecut: 3. Iar dacă va continua așa, riscă să depășească recordul ultimilor ani. În sezonul 2021-2022, a încasat 7 goluri din afara careului.

Sezon

Goluri din afara careului

2019-2020

5

2020-2021

4

2021-2022

7

2022-2023

4

2023-2024

3

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Am pățit-o și noi! 10 catastrofe ale cluburilor românești în cupele europene » Dinamo și UTA, în fruntea topului
Liga Campionilor
Am pățit-o și noi! 10 catastrofe ale cluburilor românești în cupele europene » Dinamo și UTA, în fruntea topului
Regretatul Salvatore Schillaci l-a remarcat pe Hagi, dar a admirat un alt fotbalist român: „A făcut istorie, băga frica în adversari”
Campionate
Regretatul Salvatore Schillaci l-a remarcat pe Hagi, dar a admirat un alt fotbalist român: „A făcut istorie, băga frica în adversari”
Gafă incredibilă comisă de americani în „dosarul Chiles – Voinea – Bărbosu” pentru bronzul olimpic de la gimnastică: „Este inadmisibil!”
Jocurile Olimpice
Gafă incredibilă comisă de americani în „dosarul Chiles – Voinea – Bărbosu” pentru bronzul olimpic de la gimnastică: „Este inadmisibil!”

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (3)
dansy
dansy  •  19 August 2024, 18:25

Ați mai inventat un articol despre FCSB-ul vostru preferat!De ce nu faceți unul și despre cele două penaltiuri inventate pentru FCSB fără care ar fi avut doar 3 puncte!Cred ca ar fi mai interesant!

VanBasten2000
VanBasten2000  •  19 August 2024, 17:44

Excelenta analiza. Felicitari analistilor fecesebisti, Liviu Manolache si Sergiu Alexandru. Pe cand o analiza similara despre liderul campionatului, Universitatea Craiova?! Sau numai locul 12 merita astfel de analize?

Sadikul_
Sadikul_  •  19 August 2024, 17:34

sa sufere !!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează