Articol de GSP - Publicat marti, 29 septembrie 2020 19:23 / Actualizat joi, 01 octombrie 2020 14:44
FCSB dorește să dispute meciurile de pe teren propriu pe stadionul „Arcul de Triumf”, una dintre cele 3 arene noi construite în București. În acest sens, roș-albaștrii ar fi înaintat deja o cerere către MTS.
Odată cu închiderea Arenei Naționale, stadionul pe care FCSB a disputat primele 2 meciuri de pe teren propriu din acest sezon (cu Shirak și Viitorul), echipa lui Gigi Becali s-a văzut nevoită să se mute la Giurgiu, unde a jucat partidele cu Slovan Liberec și FC Argeș.
Între timp, roș-albaștrii și-au îndreptat atenția către stadionul „Arcul de Triumf”, primul finalizat dintre cele 3 arene noi din București. FCSB a depus o cerere oficială la Ministerul Tineretului și Sportului (beneficiarul arenei) pentru a putea evolua pe stadionul central al Capitalei, potrivit sport.ro.
Acesta va fi predat de către CNI (Compania Națională de Investiții) către MTS la începutul lunii octombrie. MTS va fi responsabilă cu organizarea evenimentelor sportive pe arena aflată în posesie.
Și Dinamo vrea pe „Arcul de Triumf”
FCSB nu este singura echipă de fotbal din București care a pus ochii pe micuța arenă. Dinamo, prin vocea șefului Pablo Cortacero, a dezvăluit că ia în calcul să evolueze pe „Arcul de Triumf” în viitor.
„Este o opțiune. Îmi place acel stadion, este foarte frumos. Poate este un pic mic, dar în acest moment evaluăm și așteptăm să vedem noul stadion pe care vom juca”, a spus Cortacero pentru sursa citată.
Următorul meci al celor de la FCSB va avea loc chiar în compania lui Dinamo. Cu această ocazie, roș-albaștrii vor reveni pe „Arena Națională”, marele derby fiind cel care va redeschide cel mai mare stadion al țării, închis la începutul lunii din cauza stării deplorabile a gazonului.
Caracteristici stadion „Arcul de Triumf”:
- locuri: 8.207
- pe lângă terenul de fotbal, complexul va mai cuprinde: spații urbane exterioare, parcare subterană, centru pentru recuperarea sportivilor cu camera hiperbară pentru terapie oxigen, aparatură medicală specifică de recuperare, piscină, saună, sală de conferință și zonă VIP. Costul lucrărilor este de 24 de milioane de euro.