FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Reghe, cam greu fără Neubert, nu? » FCSB devine din nou sperietoarea Ligii 1

Rezistența la efort începe să conteze din nou ca în primul mandat al lui Thomas Neubert, când adversarii din campionat erau uluiți de forța FCSB-ului.
Rezistența la efort începe să conteze din nou ca în primul mandat al lui Thomas Neubert, când adversarii din campionat erau uluiți de forța FCSB-ului.

Articol de , , - Publicat marti, 30 noiembrie 2021 08:26 / Actualizat marti, 30 noiembrie 2021 09:09

FCSB a rezistat în meciul cu CS Universitatea Craiova într-o repriză secundă în care a fost dominată și a marcat în prelungiri golul decisiv. Rezistența la efort începe să conteze din nou ca în primul mandat al lui Thomas Neubert, când adversarii din campionat erau uluiți de forța FCSB-ului.

FCSB face iar diferența cu pregătirea fizică, reușește să înscrie și să câștige des spre finaluri ale unor meciuri în care nu joacă grozav. Echipa lui Becali ia punctele fiindcă îi rezistă bateria mai mult. Așa a învins și la Craiova, după ce a scăpat și cu noroc din câteva faze în care oltenii ar fi putut să marcheze ei și să se impună.

FCSB devine FC Phoenix » Unde s-a ajuns după meciul cu CS Universitatea Craiova
FCSB
FCSB devine FC Phoenix » Unde s-a ajuns după meciul cu CS Universitatea Craiova

Neubert revine în prim-plan la FCSB

Scenariul din Bănie e încă un episod dintr-o serie de jocuri în care FCSB a arătat că suportă efortul mai bine decât îl suportă adversarii, exact scopul pentru care Becali l-a angajat din nou pe Thomas Neubert. 

Germanul a atras atenția recent, într-un comentariu postat pe Facebook, că echipa lui e capabilă să alerge și în ultimele secvențe ale partidelor, întrucât i se părea că activitatea lui nu era apreciată îndeajuns. Evoluția echipei face ca munca germanului să fie greu de ignorat, mai ales într-o comparație cu alte tipuri de pregătire folosite în campionatul românesc.

S-au schimbat vremurile?

Hagi și Marius Croitoru sunt adepții unei alte metode, ei nu includ în programul de antrenamente și pregătire fizică brută. E un stil pe care antrenorii români l-au importat din Spania și din Portugalia. 

Nu numai românii l-au preluat, toată Europa a fost influențată de metoda din Peninsula Iberică. Când fostul antrenor al Rapidului, Nicolae Grigore, a mers într-un cantonament al lui PAOK Salonic ca să observe exercițiile pe care le folosea Răzvan Lucescu, el a primit un stick de memorie cu tot ceea ce lucraseră grecii de-a lungul acelui stagiu. 

După ce a analizat imaginile, Grigore l-a apelat pe Răzvan: „Ai uitat să-mi pui în listă și pregătirea fizică”. „Păi, nu facem antrenamente doar pentru pregătire fizică, s-au mai schimbat metodele față de vremurile în care vă antrenam pe voi", i-a răspuns Lucescu.

„Spaniolii” au probleme

Botoșani, Farul și PAOK sunt toate într-o criză acum. Sigur, poate fi numai o coincidență că trei formații antrenate „iberic” au o perioadă slabă. Echipa lui Croitoru a dominat-o pe FCSB, a condus-o cu 1-0, dar s-a prăbușit în ultima parte din meci, a pierdut cu 1-3.

Înaintea partidei de la Mediaș, de aseară, oamenii lui Hagi înregistraseră trei înfrângeri, un egal și doar două succese în ultimele șase întâlniri. Iar PAOK a ajuns la zece puncte în spatele liderului Olympiacos.

Sigur, spaniolii și portughezii au înregistrat succese imense și au rămas foarte buni cu stilul lor de pregătire. În România au câștigat mai des echipele „muncite” de antrenori și de preparatori fizici. Neubert și Reghecampf au dominat campionatul între 2012 și 2014, apoi Dan Petrescu a luat parte la toate cele patru sezoane în care vișiniii au câștigat campionatul, în vreme ce Viitorul lui Hagi a fost campion în 2017. 

Românii au avut rezultate mari în cupele europene când aveau timp vara pentru o pregătire de minimum șase săptămâni. Acum nu mai e timp pentru pregătire fizică tare, toți încep cantonamentele și trec la meciuri amicale, la tactică, la faze fixe. Pe urmă începem preliminariile europene și ne mirăm că ne chinuim cu echipe din campionate slabe.

- Claudiu Niculescu, antrenor

După ce am semnat cu Nantes și am început antrenamentele acolo, francezii m-au întrebat: «Tu sigur ai făcut fotbal profesionist până acum?». Diferența de pregătire fizică era imensă între mine și jucătorii de acolo.

- Florin Bratu, selecționer U21

Ilie Dumitrescu l-a convins

Când a plecat de la FCSB, Neubert s-a despărțit în relații proaste cu clubul, a urmat și un litigiu între părți. Becali nu a mai ținut însă cont de istoricul agitat al colaborării avute cu germanul, l-a reangajat ca urmare a insistenței cu care Ilie Dumitrescu l-a propus pe Thomas. 

Fostul internațional a susținut des că singura șansă ca fotbaliștii români să se impună din nou în străinătate, în campionate bune, este ca ei să fie crescuți de mici cu preparatori fizici, altfel diferența de forță îi va împiedica să joace la nivelul cel mai bun din fotbal. 

„Când FCSB, cu Reghecampf și cu Neubert pe bancă, a jucat împotriva lui Chelsea, am văzut pentru prima oară după multă vreme o echipă românească în stare să se bată de la egal la egal cu o forță a fotbalului european, nu a mai existat nicio diferență de pregătire fizică", a remarcat Dumitrescu.

În Vest îi muncesc de la 15 ani

Fostul internațional român Zoltan Kadar e acum șeful centrului de tineret de la Grasshopper. Cel mai titrat club elvețian are, în baza de pregătire, o sală de fitness imensă pe care o folosesc și seniorii, și juniorii. „Cu copiii lucrăm exerciții pentru forță după vârsta de 15 ani", explică fundașul dreapta al lui Dinamo de la începutul anilor '90. 

Ciprian Deac a povestit recent că tocmai lipsa de preocupare pentru pregătirea fizică l-a împiedicat să se impună la Schalke, unde ajunsese de tânăr: „Aș fi putut juca acolo dacă m-aș fi comportat așa cum mă comport azi. Nu știu ce era în capul meu, eram coleg cu Raul, cu Huntelaar, cu Metzelder, și eu mă credeam cel mai bun din lume, mi se părea că nu aveam nevoie să mai muncesc". Deac este acum un fanatic al pregătirii fizice.

VIDEO Anton Petrea, conferință de presă după CSU Craiova - FCSB 2-3: „CSU Craiova va lupta până la final pentru titlu”

Citește și alte știri despre FCSB: 

MM Stoica îi răspunde lui Reghe: „Cum să susții așa ceva?! E hilar!”

Gigi Becali visează din nou, după victoria de la Craiova: „Nu știu când, dar ăsta e obiectivul!”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Superliga
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Altele
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Diagnostic CRUNT pentru jucătorul Craiovei » Cât va lipsi după accidentarea horror suferită la Buzău
Superliga
Diagnostic CRUNT pentru jucătorul Craiovei » Cât va lipsi după accidentarea horror suferită la Buzău

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (39)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  30 Noiembrie 2021, 21:08

Nu e numai Neubert ***!Mai este si„******!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1481130088847024
Constantin Vaetus  •  30 Noiembrie 2021, 18:37

"Marile ocazii" ale Craiovei au fost:bara lui Oaidă, șutul lui Șut scos de portar greu! Așa zișii gazetari au urmărit meciul la radio!

silviu74
silviu74  •  30 Noiembrie 2021, 18:12
Postat de bjk86 pe 30 Noiembrie 2021, 15:59

Daca incep iar controalele antidoping, parca vad ca nu mai castiga fcsb-ul nimic :))

Încearcă la CFR șmecheria asta, cum crezi că rezistă un meci întreg pensionarii ăia ?

Vezi toate comentariile (39)
Comentează