Articol de GSP - Publicat joi, 26 mai 2022 12:50 / Actualizat joi, 26 mai 2022 16:12
Florin Lovin n-a fost atras de mirajul antrenoratului și a construit propriile afaceri ♦ În urmă cu 11 ani și-a deschis primul magazin on-line pentru vânzarea ghetelor de fotbal, afacere pe care a vândut-o unui concern internațional, devenind manager general pe România. În tot acest timp a intrat pe piața imobiliară și a inaugurat la Bacău mai multe apartamente de lux, acestea având notă maximă pe cel mai cunoscut site de booking din lume
- Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
- Florin, nu mai nicio treabă cu fotbalul?
- Nu mai am nicio treabă cu fotbalul și nici nu voi mai avea prea curând. Când aveam 28 de ani, am avut exemple negative din lumea fotbalului cu jucători care au ajuns rău după cariera fotbalistică. Atunci scopul meu în viață a fost să nu depind financiar doar de fotbal, când nu mai sunt activ.
- Și atunci ai început afacerile.
- Mi-am deschis primul magazin on-line de vânzare a ghetelor de fotbal. Era singurul pe piață din acel moment. S-a dezvoltat foarte frumos, iar anul trecut l-am vândut unei firme mult mai mari. Lucrurile începuseră să mă depășească din punct de vedere logistic. El ca și cotă de piață a crescut foarte mult, dar în momentul în care am vândut a intrat și implicarea mea după tranzacție.
"La Bacău am o viață mai simplă, dar mai frumoasă"
- Păi, și-acum ce faci?
- Acum sunt manager general de vânzări pe România la compania respectivă. E un lucru care mă onorează, dar care mă obligă să aduc cifre.
- Ai făcut profit când ai vândut?
- Cred că am băgat 200-300 mii de euro și mi-am recuperat banii la vânzare. Chiar a fost OK, mai ales că în timpul pandemiei afacerile au scăzut la 80%. Am avut de luat decizia de a vinde unor oameni care pot duce asta mai departe. Dar acolo nu vindeam doar ghete de fotbal, aveam inclusiv echipament sportiv pentru echipe.
- Mergea bine afacerea înainte de pandemie?
- Din 2011 până în 2016, media zilnică de vânzări era 50-60 de perechi pe zi. Țin minte că lui Adi Mutu i-am făcut o pereche de ghete cu "Il Fenomeno" și una cu "Briliantul". Am personalizat multe, multe ghete. Lui Victoraș Astafei, când eram coleg cu el la Galați, i-am personalizat ghetele cu două strofe. Era un motto de-al lui. Totul se făcea cu o mașină de brodat.
- Ai jucat atâția ani la București, dar ai rămas fidel Bacăului.
- Și nu-mi pare rău. Am trei copii, toată viața și copilăria lor am fost plecat de-acasă. După finalul carierei mi-am dorit să le acord timp și lor. Mutatul la București însemna să continue lipsa activităților cu copiii mei. Atunci am zis să stau la Bacău, să am o viață mai simplă, dar mai frumoasă.
"Câștig mai bine decât în perioada în care eram fotbalist"
- Am citit undeva că ai și ceva afaceri cu niște căsuțe.
- Studiouri le numesc eu. Studiouri, hoteliere. Am furat din Austria acest proiect. Acum doi ani și jumătate eram cu roaba în mână și încălcat cu cizme de cauciuc, pentru că a fost un proiect de suflet. Chiar am pus osul la treabă, inclusiv soția, copiii.
- Aveți angajați?
- Este exclusiv o afacere de familie, nu avem niciun angajat. De tot ne ocupăm noi, de la curățenie, grădină, totul face doar familia noastră. Eu, soția, mama, soacra, socrul.
- Și cât costă o noapte?
- Studiourile se închiriază la prețul de 400 de lei pe seară. Dacă le-aș avea în București, prețul lor ar fi de 1.000 de lei pe seară. Raportul calitate-preț este unul foarte bun. Ele sunt de cinci stele plus la nivel de confort, având oameni care vin inclusiv din America pentru ele. Ai sentimentul că ești acasă. Am avut inclusiv discuții pentru un fel de franciză să facă același proiect, dar le-am refuzat pe toate.
- De ce?
- Pentru că mi-am creat două-trei afaceri pe care mi le gestionez singur și nu depind de alți oameni. Mă descurc foarte bine, chiar sunt mulțumit. Câștig mai bine decât în perioada în care eram fotbalist și dublu decât ultimul contract pe care l-am avut la Astra.
- Spune-mi, te rog.
- Nea Ovidiu! Când eram la Bacău, aveam un coleg, Florin Petcu, el avea un Opel Vectra din 1992. Abia apăruseră în anii '90. Și-atunci i-am spus prietenei mele, care mi-a devenit soție între timp, că ăsta e visul meu, după ce mă las de fotbal să am un Opel Vectra din 1992 și un apartament.
- Ai mai mult decât ți-ai propus.
- Viața mi-a dat mult mai mult. Acum am un Mini Cooper, dar și un Jeep pe care-l folosește soția. Sunt fericit cu ce am!
EDITIA 122 // Prietenii lui Ovidiu. Invitat: Florin Lovin
CITEȘTE ȘI
Imagini scandaloase la Slobozia - Farul! Ce a putut să-i facă un copil lui Colțescu