FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

FRF a comunicat protocolul medical pentru Liga 1 » Cele mai importante 10 prevederi + ce s-a schimbat

FRF a comunicat protocolul medical pentru Liga 1
FRF a comunicat protocolul medical pentru Liga 1

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 septembrie 2020 22:09 / Actualizat sambata, 26 septembrie 2020 00:16

Federația Română de Fotbal a aprobat astăzi noul protocol medical pentru desfășurarea competițiilor, după publicarea în Monitorul Oficial a ordinelor comune ale Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății.

Iată care sunt cele mai interesante cerințe din noul protocol medical:

  1. Se va menține testarea RT-PCR pe perioada campionatului, cu ciclicitate de 14 zile. Dacă ziua testării cade în zi de meci, recoltarea se va face cu două sau trei zile înainte de ziua partidei astfel încât echipa să primească rezultatul până în ziua meciului.
     
  2. Vestiarele celor două echipe și al arbitrilor vor fi sigilate după igienizare până la sosirea acestora. Personalul responsabil cu curățenia și dezinfectarea încăperilor și spațiilor comune, precum și cel implicat în mentenanța stadionului și a terenului de joc vor efectua triajul epidemiologic la venirea echipajului medical. Vor fi disponibile recipiente sau vor fi instalate aparate cu soluție dezinfectantă pentru mâini în autocarele echipelor, vestiare și pe tunelul de acces către terenul de joc. 
     
  3. În zona vestiarelor, va fi desemnată o persoană care se va ocupa de dezinfectarea spațiilor comune atinse cu mâinile. Aceasta va purta în permanență mască de protecție și mănuși și va păstra distanța recomandată față de jucătorii echipelor, staff și brigada de arbitri. Această persoană nu va interacționa sub nicio formă cu persoanele din Zona 1 și se va supune triajului epidemiologic.
     
  4. Dispunerea materialelor sportive pe terenul de joc pentru încălzirea jucătorilor va fi făcută astfel încât să susțină distanța de minimum 2 metri dintre jucători. De asemenea, mingile folosite atât la încălzire, cât și la joc, vor fi dezinfectate. 
     
  5. Clubul organizator este obligat sa asigure în spatele fiecărei bănci de rezerve (în tribună) un spațiu delimitat de câte 25 metri pătrați, altul decât locul pentru jucătorii de rezervă, cu locuri/scaune, ce va fi folosit de jucătorii/antrenorii/membrii staff de pe banca de rezerve în eventualitatea unei eliminări dictate de arbitru, de alte 3 persoane ce fac parte din stafful tehnic/medical al echipelor( antrenor portari, maseuri etc), dar care nu sunt trecute pe raportul de joc și 3 jucători din lot însă netrecuți pe raportul de joc. 
     
  6. Brigada de arbitri va ajunge în localitate cu o zi înainte de meci, călătorind nu mai mult de două persoane în mașină. Cel de al patrulea oficial nu va călători alături de ceilalți arbitri. Aceștia vor fi cazați în camere single, la un alt hotel diferit de cele în care sunt cazate echipele. În cazul în care la sosirea la stadion unul dintre arbitrii prezintă simptome, acesta va fi înlocuit cu un al cincilea arbitru care va fi selectat de CCA dintre arbitrii care locuiesc în localitatea unde se desfășoară partida.
     
  7. Pe durata competiției, dacă unei echipe îi este imposibil, din motive logistice, să se deplaseze în decursul aceleiași zile de la propria bază de cantonament către stadionul unde se desfășoară meciul și înapoi, acesteia îi va fi permis să apeleze la serviciile de cazare ale unui hotel. Este preferabil ca echipa să poată folosi hotelul în exclusivitate sau, cel puțin, să aibă o zonă clar delimitată în folosință exclusivă, pentru a se evita contactul cu alți oaspeți ai hotelului. Dacă nu e posibilă exclusivitatea, după caz, se vor organiza următoarele: intrare separată pentru echipă; zone separate în hotel doar pentru echipă, la care alți oaspeți să nu aibă acces (hol către camere, sală de mese, sală de ședințe; lift cu acces exclusiv.
     
  8. Pentru cluburile sau loturile care participă în competiții internaționale și care sunt supuși mai des testărilor, în cazul apariției unui caz pozitiv în zilele 3 și 2 înaintea jocurilor, respectiva persoană va fi izolată, iar echipa va juca sau, după caz, va face deplasarea pentru joc pe baza testului negativ al celorlalți componenți. 
     
  9. În situația în care un club este sancționat cu pierderea jocului cu 3-0 ca urmare a imposibilității reprogramării jocului conform “Principiilor de desfășurare a competițiilor”, clubului respectiv nu i se vor mai aplica alte sancțiuni pentru încălcarea prezentului protocol medical cu privire la jocul respectiv.
     
  10. În cazul în care la un club apare un focar de infecție, (minim 3 persoane din cadrul clubului, indiferent de funcția deținută, sunt depistate cu rezultat pozitiv la testarea specifică pentru COVID 19), dacă se constată culpa clubului cu privire la nerespectarea prevederilor Protocolului privind reluarea competițiilor, clubul în cauză va fi sancționat cu o penalitate sportivă de 100.000 lei.

Iată schimbările pe care le aduce noul protocol:

  1. Numărul de persoane ce vor avea acces în Zona 1 și Zona 2: „în Zona 1, la nivelul terenului de joc, numărul a crescut de la 80 la 120, iar în Zona 2 a ajuns la 130 de persoane de la 100, cât era înainte. De asemenea, în ceea ce privește mass-media, numărul a crescut de la 5 la 16, iar numărul jurnaliștilor cu acces la masa presei s-a dublat, ajungând la 20”, se arată în comunicatul postat de FRF. În situația în care numărul maxim de persoane admis în zonele 1 sau 2 nu este atins, forul organizator al competiției, prin intermediul delegatului de joc, va putea decide accesul unor persoane a căror prezență este strict necesară în zona respectivă fără însă a se putea depăși numărul admis de persoane. Pentru evitarea oricărui dubiu în zona 1 se va putea suplimenta doar numărul de personal medical sau brancardieri, în timp ce în zona 2 se vor putea admite, de exemplu, un număr suplimentar de comentatori radio, analiști ai parametrilor fizici ai jucătorilor (de ex. tehnicieni ai InStat, Sport Radar etc). 
     
  2. Zona de lucru media și zona mixtă vor fi închise: prin urmare, interviurile de la zona mixtă nu vor mai avea loc. Declarațiile de la sfârșitul jocului vor fi oferite doar deținătorilor de drepturi TV, la flash interviuri. Conferința de presă de la finalul partidei se poate organiza doar în format online.

Documentul integral publicat pe FRF.ro:

VIDEO Viorel Duru despre influențele politice de la FRF: ”Sistemul era deja consolidat pe vremea lui Mircea Sandu”

UPDATE // FOTO Cum arată noua siglă a Craiovei lui Mititelu » Nu mai poate folosi numele „Universitatea Craiova”!

FCSB. Mihai Stoica, surprinzător de sincer: „Mă rugam ca Dinamo să rămână în Liga 1”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Liga Campionilor: două răsturnări de pus în ramă! În minutul 87 erau conduși cu 2-0, dar au întors uluitor » Rezultatele serii + clasament
Liga Campionilor
Liga Campionilor: două răsturnări de pus în ramă! În minutul 87 erau conduși cu 2-0, dar au întors uluitor » Rezultatele serii + clasament
Pus pe liber de Manchester United, Ruud van Nistelrooy va fi instalat antrenor principal în Premier League!
Campionate
Pus pe liber de Manchester United, Ruud van Nistelrooy va fi instalat antrenor principal în Premier League!
După 3 ani, instanța a pronunțat divorțul dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf » Cât are de plătit antrenorul. Impresara contestă verdictul
Diverse
După 3 ani, instanța a pronunțat divorțul dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf » Cât are de plătit antrenorul. Impresara contestă verdictul

Imagini ȘOCANTE cu Pep Guardiola însângerat după egalul cu Feyenoord! Ce s-a întâmplat

Soția lui Dan Șucu, reacție după victoria lui Călin Georgescu: „De ce punem mai întâi ștampila și abia apoi căutăm în DEX?”


Comentarii (1)
1430454500607385
Cel Bun Parioru  •  25 Septembrie 2020, 23:00

Si testarea tot unde vrea fiecare? FCSBeaua tot la Aprozarul lui Becali? Mai departe ies negativi unii care de fapt sunt pozitivi?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează