FOTBAL  »  Superliga  »  ANIVERSARE

FCSB și CSA sărbătoresc astăzi înființarea clubului » Becali: „Ei zic că un copil de 3 ani are 75 de ani. Au ceva în cap?”

Articol de GSP - Publicat marti, 07 iunie 2022 10:57 / Actualizat marti, 07 iunie 2022 12:56

FCSB și CSA Steaua anunță azi că sărbătoresc 75 de ani de la înființarea clubului. Iar Gigi Becali s-a luat de conducătorii clubului „militar”.

  • CONTEXT: situația la zi în procesul privind palmaresul Stelei
  • În primă instanță, CSA Steaua a câștigat la Tribunalul București palmaresul istoric de la înființare, adică din 1947, până în 2003.
  • Apoi, la Curtea de Apel București, față de prima hotărâre, CSA a pierdut 5 ani din respectivul palmares, intervalul 1998-2003, aflat acum în aer.
  • Acum, FCSB se folosește de a treia cale de atac . Înalta Curte a stabilit că recursul poate să înceapă pe 3 noiembrie 2022.

Aflate într-o dispută pentru numele, palmaresul și sigla Stelei, cele două echipe au publicat mesaje la ceas aniversar pe Facebook.

„FCSB aniversează astăzi, 7 iunie, 75 de ani de la înființare”

Clubul din Liga 1 a postat în această în această dimineață un mesaj prin care face referire și la procesul cu CSA.

FCSB aniversează astăzi, 7 iunie, 75 de ani de la înființarea celui mai mare club din istoria fotbalului românesc.

 În 1947, printr-un ordin al Ministrului Armatei Regale, Generalul Mihail Lascăr, lua naștere ASA București, iar primul meci din istorie al echipei a avut loc pe data de 24 august 1947. De-a lungul timpului, echipa a avut cinci denumiri: ASA București (Asociația Sportivă a Armatei), în perioada 1947-1948, CSCA (Clubul Sportiv Central al Armatei) între 1948 și 1949, CCA București (Casa Centrală a Armatei) între 1950 si 1961, iar denumirea Steaua București a fost adoptată în 1961.

 Odată cu deciziile ÎCCJ, clubul nostru a fost obligat să își schimbe denumirea în Fotbal Club FCSB. Secția de fotbal a devenit privată în totalitate la începutul anilor 2000, fiind preluată de la Clubul Sportiv al Armatei, în conformitate cu prevederile FIFA și UEFA și a continuat tradiția glorioasă la nivel profesionist și în noul mileniu!
 

Iordănescu s-a convins după 3 partide! » Dezvăluiri din vestiarul „naționalei”: concluzia la care a ajuns selecționerul
BOSNIA - ROMÂNIA
Iordănescu s-a convins după 3 partide! » Dezvăluiri din vestiarul „naționalei”: concluzia la care a ajuns selecționerul

CSA Steaua: „La mulți ani, Steaua!” 

Și Clubul Sportiv al Armatei a ținut să anunțe pe Facebook și pe site-ul oficial că echipa aniversează 75 ani.

Steaua București împlinește astăzi 75 ani. Ani de glorie, ani de succese și satisfacții depline, ani în care sportivii „roș-albastrii” au făcut cunoscut numele în întreaga lume 

De 75 de ani, Steaua este simbolul Armatei Române. Creat de militari, clubul este susținut de militari. Steaua este cea mai puternică grupare sportivă din România. O tradiție începută acum 75 de ani, care a păstrat vie flacăra performanței până în zilele noastre.

De la primul titlu olimpic al României, obținut de Iosif Sârbu, în 1952, până la ultimul, adus de barca de dublu vâsle, formată din Simona Radiș și Ancuța Bodnar, în 2021. 

Nume de legende ale sportului românesc și stelist au ridicat tricolorul pe catargele marilor arene sportive ale lumii. Când spui Steaua spui Iolanda Balaș, Toma Simionov, Viorica Viscopoleanu, Anișoara Cușmir Stanciu, Gheorghe Berceanu, Veronica Cochela, Corneliu Ion, Mărioara Popescu, Nicu Vlad, Doina Ignat, Ionel Drâmbă, Elena Horvath, Vasile Andrei, Sofia Corban, Petre Becheru, Agafia Constantin, Sorin Babii, Nastasia Ionescu, Vasile Pușcașu, Tecla Marinescu, Dimitrie Popescu, Ioana Olteanu, Iulică Ruican, Elena Georgescu, Anca Tănase, Laura Badea-Cârlescu, Magdalena Dumitrache, Loredana Boboc, Claudia Presecan, Aurica Bărăscu, Alexandra Eremia, Silvia Stroescu, Alina Dumitru, Sandra Izbașa, Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop, Simona Radiș. 


Sunt campionii olimpici ai Stelei, oamenii care ne-au făcut mândri că suntem români, de atâtea ori. Când spui Steaua, te gândești la cele 105 medalii olimpice, la cele 705 medalii mondiale, la cele 1.310 distincții câștigate la Campionatele Europene. Istoria roș-albastră cuprinde milioane de suporterii, fanii pentru care sportivii trudesc în arenă. Steaua este echivalent astăzi cu performanța de cel mai înalt nivel, este numele care este sinonim cu VICTORIA. De multe ori drumul spre marea performanță a fost anevoios, presărat cu sudoare, cu trudă, Sportivii au ieșit însă întotdeauna la liman. Au demonstrat perseverență, tenacitate, spirit de luptă, sacrificiu, valoare. Umăr lângă umăr au născut marea familie a Stelei. Astăzi, la ceas aniversar, le spunem tuturor, La mulți ani!, și suntem convinși că istoria sportului românesc va continua să fie scrisă, în primul rând, de noi, Clubul Sportiv al Armatei Steaua.

CSA organizează în această seară o festivitate pe stadionul Ghencea, începând cu ora 18:30. De la ora 20:00, legendele Stelei și legendele României vor juca un meci demonstrativ, de 60 de minute. 

Jucătorii prezenți la meciul demonstrativ de pe Ghencea 

Steaua: 

  • portari: Zoltan Ritli, Daniel Gherasim 
  • fundași: George Ogăraru, Adrian Bumbescu, Iulian Miu, Mirel Rădoi, Valeriu Răchită, Marius Baciu 
  • mijlocași: Denis Șerban, Marius Lăcătuș, Iosif Rotariu, Costel Gâlcă, Tudorel Stoica, Gabriel Boștină, Ilie Stan
  • atacanți: Daniel Oprița, Cristian Ciocoiu, Jean Vlădoiu, Adrian Ilie, Sabin Ilie, Victor Pițurcă, Ilie Dumitrescu
  • Antrenor: Anghel Iordănescu

România:

  • portari: Florin Prunea, Daniel Stângaciu 
  • fundași: Cosmin Contra, Adrian Iencsi, Gheorghe Mihali, Liviu Ciubotariu, Emil Săndoi, Sorin Ghionea, Dorin Goian, Răzvan Raț, Tibor Selymes
  • mijlocași: Florentin Petre, Ioan Ovidiu Sabău, Gabriel Popescu, Costin Lazăr, Cătălin Munteanu, Florin Cernat 
  • atacanți: Ionel Dănciulescu, Daniel Pancu, Andrei Cristea, Nicolae Dică, Viorel Moldovan 
  • Antrenor: Mircea Lucescu

La mulţi ani, steliști! E sărbătoare diseară în Ghencea! 🎉

7 iunie 1947 este data când generalul Mihail Lascar, ministru de război în acea perioadă, a promulgat „Ordinul de Înființare al Clubului Armatei Române în baza Decretului Regal nr. 135 din 07.03.1946”. 

De-a lungul timpului, echipa a avut cinci denumiri: ASA București (Asociația Sportivă a Armatei), în perioada 1947-1948, CSCA (Clubul Sportiv Central al Armatei), între 1948 și 1949, CCA București (Casa Centrală a Armatei), între 1950 si 1961, iar denumirea Clubul Sportiv al Armatei Steaua București a fost adoptată în 1961, pe scurt CSA Steaua București. 

De-a lungul istoriei, sportivii clubului s-au aflat în permanență printre protagoniștii întrecerilor naționale și internaționale, cucerind numeroase medalii la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale și Europene, la cele mai prestigioase sporturi.

Prima secție a clubului a fost cea de fotbal care, după reorganizarea sistemului de disputare a campionatului, este admisă în prima divizie a țării, în urma disputării unor meciuri de baraj. În același an, 1947, se mai înființează încă 7 secții sportive: călărie, scrimă, tenis de câmp, box, volei, atletism și tir. Fruntașul Florin Marinescu înscrie primul gol din istoria secției de fotbal, în etapa a treia a campionatului național, în partida CFR Timișoara – AS Armata (scor final 7-1). 

Tenismenul Gheorghe Viziru devine campion al României, cucerind, astfel, primul titlu din istoria clubului. Alte două titluri de campion național sunt cucerite în 1947 de călăreții Valentin Fotescu (cu Radu Alb), la dresaj, și Mihai Măinescu (cu Mireasa), la obstacole.

 Un an mai târziu, AS Armata se transformă în Clubul Sportiv Central al Armatei, iar atletul Dumitru Tălmaciu devine primul sportiv militar care doboară un record al României, în proba de 3.000 m. 

În 1961, clubul își schimbă din nou denumirea, transformându-se din Casa Centrală a Armatei în Clubul Sportiv al Armatei, primind totodată și denumirea STEAUA – ajunsă astăzi celebră pe toate meridianele globului.
-comunicat AS 47

Gigi Becali: „CSA Steaua s-a născut acum 3 ani”

 Gigi Becali nu a ratat ocazia și i-a taxat pe rivalii de la CSA Steaua. 

„Ei zic că un copil de 3 ani are 75 de ani. Au ceva în cap?! Este simplu și evident ca bună ziua. Te-ai născut acum 3 ani! Nu poți să ai 75 de ani!”, a spus patronul FCSB la ProArena.

VIDEO Concluzie tranșantă anunțată de Mircea Lucescu: „Pentru mine, FCSB este Steaua!”

Citește și:

Gigi Becali se crede Guardiola » Cum arată primul „11” pe care și-l dorește patronul FCSB

Iordănescu s-a convins după 3 partide! » Dezvăluiri din vestiarul „naționalei”: concluzia la care a ajuns selecționerul

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali a găsit un nou mijlocaș central pentru FCSB: „E cel mai bun din România!”
Superliga
Gigi Becali a găsit un nou mijlocaș central pentru FCSB: „E cel mai bun din România!”
Peluza Sud a votat intensiv cu Elena Lasconi, dar în capitala Bulgariei! Cum s-a ajuns la așa ceva
Stiri extrasport
Peluza Sud a votat intensiv cu Elena Lasconi, dar în capitala Bulgariei! Cum s-a ajuns la așa ceva
Călin Georgescu, 3 declarații despre teme fierbinți din sport: „A venit partenerul nostru strategic din NATO... La Paris, a fost un desfrâu anost!”
Special
Călin Georgescu, 3 declarații despre teme fierbinți din sport: „A venit partenerul nostru strategic din NATO... La Paris, a fost un desfrâu anost!”

A câștigat Cupa Campionilor cu Steaua și i-a făcut campanie lui Călin Georgescu: „E o mârșăvie și o idioțenie să spui că e un candidat pro-Putin și pro-legionari. Plec din țară dacă va câștiga Lasconi”

Călin Georgescu, 3 declarații despre teme fierbinți din sport: „A venit partenerul nostru strategic din NATO... La Paris, a fost un desfrâu anost!”


Comentarii (30)
ceglumabuna
ceglumabuna  •  07 Decembrie 2022, 20:31
Postat de hristo33 pe 07 Iunie 2022, 17:52

viorel predosanu, col. SIE din 87, ai o fractura de logica. fcsbistul din tine uita, in 86 echipa care a castigat la sevilla era chiar echipa cazarmei, unde ai lucrat si tu.)) mai schimba placa, ne plictisesti de cativa ani.

Hahaha .. in 2001 armata a fost fortata sa cedeze echipa ... si asta o spune si csa :)) fundași: George Ogăraru, Adrian Bumbescu, Iulian Miu, Mirel Rădoi, Valeriu Răchită, Marius Baciu GEORGE OGARARU ? Ce spuneti talpanei ? Fundas de legenda steaua ? Astia au jucat la FCSb .... Miu , Radoi ... vedetk voi cand au venit la Steaua ... Sau acum mint judecatorii ... Apropo .. Sigla care o poarta Csa in piept e facuta de Fcsb in 2003 .. sunteti din plastic .... totul fake ... Dragonul Rosu :))) Clona politica .... fanii csa ului asteptati cu dubele pentru vot ... Altii se dezic cu scarba .. voi luati in brate .... Rusinica !!!

hristo33
hristo33  •  07 Iunie 2022, 17:52
Postat de 19sevilla86 pe 07 Iunie 2022, 16:52

Odios, tipic pentru o abominatie bolsevica precum CSA (ca si fratiorul mai mic cu un an CS Dinamo). Sa faci nunta, focuri de artificii si o șușă penibila in incinta UM02301 pentru a marca 75 de ani de la comiterea unui abuz ingrozitor prin infiintarea, la ordinul URSS, a ororii sportive militarizate CSA! Nu se poate contesta ca sunt 75 de ani de istorie dar se impune mai multa decenta, avand in vedere ca vorbim despre o inventie pur stalinista impusa cu forta de ocupantul sovietic peste tot, inclusiv in Romania. Daca in 1947 nu putea exista o opozitie fata de abuzul crearii CSA, acum suntem datori sa fim mai retinuti si sa constientizam ca este totusi vorba despre un produs sovietic toxic in sport, la fel cum au fost CAP-ul in agricultura si întreprinderea socialista de stat in industrie!

viorel predosanu, col. SIE din 87, ai o fractura de logica. fcsbistul din tine uita, in 86 echipa care a castigat la sevilla era chiar echipa cazarmei, unde ai lucrat si tu.)) mai schimba placa, ne plictisesti de cativa ani.

freddy
freddy  •  07 Iunie 2022, 17:31
Postat de catalynn pe 07 Iunie 2022, 15:19

Lasă “continuitatea” Milică, aici vorbim de înființarea clubului: CSA Steaua (club polisportiv) 7 Iunie 1947 - FC fcsb 19 Februarie 2003. N-ai decât sa sărbătorești ce “continuitate” dorești, “data nașterii”celor doua cluburi e clară pt toată lumea, nu!? Poți sărbători de exemplu 3 Martie 2003 data la care Adunarea Generala a FRF a aprobat substituirea in plin sezon a AFC Steaua cu FC fcsb. Bănuiesc ca aia e “continuitatea” la care te referi, cu toate ca sentința CAB e clară, AFC Steaua NU era Steaua prin urmare nu ati continuat chiar nimic. Mai vedem in Noiembrie la Recurs dacă se mai schimba ceva …

Ce faci "***"? Tot în B? :))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează
Close